UNIVERSAL STUDIOS

Hrrr kun tuli kylmä päivä tähän väliin! Shortsit sai jättää kaappiin ja kaivaa takkia esille kun lähdettiin Universal Orlandon toiseen teemapuistoon, Universal Studioille tänään. Gryffindor kaulahuivikin tuli heti hyvään tarpeeseen, kun hampaat kalisivat jäätävästä tuulesta.

Kylmyys ei kuitenkaan meidän menoa haitannut kun päästiin perille. Suu auki ihmeteltiin kammottavaa Hollywood Rip Ride Rockit vuoristorataa, jota ennen oltiin katseltu vain kuvista. Jostain kumman syystä kukaan ei kuitenkaan halunnut tuohon vempaimeen, joka kiskoo ensin pystysuoraa rataa 51 metrin korkeuteen, ja lähtee sitten yli kilometrin mittaiselle kieputukselle mennen parhaimmillaan (tai pahimmillaan) yli 100km tuntivauhdilla…

Parissa kesymmässä laitteessa käytiin, joista suosikkini oli ihana Simpson Ride, joka Harry Potterin Forbitten Journeyn tapaan oli efekteillä luotu seikkailu. Simpson ajelun jälkeen käytiin Krusty Burgerissa syömässä, ja issee halusi tietenkin Moe’siin Duffille.

Simpson alueelta löytyi myös Veikolle sopiva Kang & Kodos’ Twirl ’n’ Hurl laite, jossa käytiin pariin kertaan pyörähtelemässä.

Pari mukavaa leikkialuetta löytyi pienille lapsille, ja näiden vierestä löytyi tämän päivän hitti, lapsille sopiva Nakke Nakuttajan vuoristorata, johon Veikko pituutensa puolesta juuri pääsi. Elämän ensimmäinen vuoristoratakokemus oli niin kiva, että päätyi aploodeihin ja lähes heti perään uuteen kierrokseen :D

Ja tänäänkin hahmojen bongailua oli kovin mieluista puuhaa, tavattiin niin Nakke Nakuttaja kuin Scoopy Doo kavereineen. Äiti sai ihan itsekseen käydä halailemassa Shrekiä ja kuuntelemassa leukailevaa aasia, kun pikkumiehen mieli muuttuikin juuri ennen omaa vuoroa ;)

Ihan mahtavaa oli päästä tämäkin teemapuisto näkemään ja kokemaan, mutta ihan pienille lapsille en tätä suosittele. Vaikka lapsetkin oli otettu huomioon, niin suurin osa tarjonnasta on teini-ikäisistä lapsista aikuisille sopivaa, ja laitteiden lisäksi tarjolla on monenmoista showta jotka kiinnostavat varmasti aikuisempaa yleisöä.

Toki jos suunnitelmissa on käydä sekä Disney Worldissa, että Universal Orlandossa, kuten meillä, niin ilman muuta näihin lapsen kanssa voi tulla, mutta jos aikoo valita vain toisen kohteen, niin pienille lapsille suosittelen ehdottomasti monipuolisempaa Disney Worldia.

Tämä taisikin olla meidän viimeinen teemapuistopäivä tällä reissulla. Neljä päivää teemapuistoissa oli meille oikein sopivasti, mutta alan kyllä ymmärtää niitäkin, ketkä asuvat Disneyn alueella hotellissa, ja käyvät viikon ajan joka päivä puistoissa…

Tosin itse kyllä tykkään nähdä muutakin kuin teemapuistoja, mutta tekemistä ja nähtävää näissä riittää aivan varmasti pitemmäksikin aikaa!