MUUTOSTA LASTENHUONEESEEN

Meidän oli tarkoitus ostaa pinnasängyn tilalle lastensänky jo elokuisen muuton yhteydessä, mutta kun sopivaa ei silloin tullut vastaan, ja hankittavaa oli paaaljon muutakin, jäi pinnis vielä käyttöön. Sittemmin sängyn hankinta on vähän unohtunutkin, lapsi kun mahtuu tuonne edelleen hyvin (äiti ei, testattu on monena iltana…) ja myös tykkää sängystään.

Ei taida olla kuitenkaan järkeä ostaa syksyllä toista pinnasänkyä, joten nyt on aika vaihtaa sänky isompaan, niin saadaan kasata pinnasänky vielä muutamaksi kuukaudeksi pois, eikä sitä viedä toiselta suoraan vauvalle.

Aikanaan tuon Ikean Hensvik-pinniksen kaveriksi ostettiin saman sarjan hylly, joka onkin ollut kätevä vauvan ja pikkutaaperon lelujen säilytykseen, mutta parivuotiaalle omatoimiselle tuo hylly on aikas epäkäytännöllinen, sillä ylemmiltä hyllyiltä ei leluja ilman apua saa otettua.

Niinpä tuo hyllykin saa muuttaa nyt varastoon ja myöhemmin sitten vauvan huoneeseen, ja tilalle ostetaan ikkunaseinälle matalaa tasoa, jossa voi säilyttää leluja piilossa ja osaa tason päällä esillä.

Uusi sänky löytyi Askosta, sopivan simppeli kotimainen Lumi-sänky valkoiseksi maalattua koivua. Näkyi muuten parhaillaan olevan -25% alennuksessa tuo samainen sänky!

Minkälaisella peitolla muuten teidän leikki-ikäiset nukkuvat? Veikolla on vielä ollut käytössä vauvapeitto pinniksessä, mutta nyt mietin, että joko hankitaan ihan se aikuisten koko, vaiko välimuoto juniorikoko, johon tuntuu olevan melko huonosti petivaatteita saatavana…

Viime viikolla tilattu sänky pitäisi olla haettavissa parin viikon päästä, ja silloin haetaan myös uusi säilytyskaluste joka taitaa nyt olla Ikean Stuva-sarjaa. Stuvasta saa kasattua kyllä vaikka minkälaisen kokonaisuuden, valkoisiin runkoihin on saatavana ovia valkoisen lisäksi myös suloisena vaaleanpunaisena, sinisenä, vihreänä, mustana ja koivun värisenä. Vaikka valinnanvaraa sarjassa on paljon, taitaa meille tulla kokovalkoinen simppeli kokonaisuus. 

Vaikka Ikeassa paljon kivoja juttuja onkin, ei meillä oikein Ikean huonekaluja kotoa löyty, mutta lastenhuoneessa ne on kyllä tosi käteviä edullisen hintansa puolesta! Tällä pienellä kokemuksella kun tuntuu, että lastenhuonetta on kiva päivittää uusin kalustein melko useinkin. Ainakin Veikolla on ensin ollut vauva/pikkutaapero-huone, nyt tulee sitten leikki-ikäisen huonetta, ja viimeistään kouluun mentäessä saa huonetta päivittää pikkukoululaiselle sopivaksi.

Miltäs meidän suunnitelmat näyttää? Löytyykö joltain tuota Stuva-sarjaa, mitä olette tykänneet?