HALOO, TÄÄLLÄ OLLAAN…!

Heippa, pitkästä aikaa! Täällä ollaan taas totuteltu uudenlaiseen arkeen, kun lapsen kerho on kesälomalla ja äiti ei. Tietää siis äitille enemmän yötöitä ja blogille jää aikaa sitten niiden oikeiden töiden jälkeen, jos vaan silmät vielä pysyvät auki… ;)

Ajattelin kirjoitella pikaisesti meidän viime päivien kuulumisia (palailen kommentteihin myöhemmin!), kun en ole blogia ehtinyt päivittämään, mutta nyt en enää edes muista mitä me ollaan viime viikolla tehty! Perjantaina kuitenkin lähdettiin kovasti odotetulle Tukholman risteilylle. 

Perillä Tukholmassa vaari odotteli meitä satamassa ja hurautettiin samantien Junibackeniin leikkimään. Me ei oltu koskaan aikaisemmin käyty Junibackenissa, mutta olin kyllä etukäteen lukenut miten kiva paikka se on. Silti perillä yllätyin, Junibacken oli paljon isompi mitä olin kuvitellut ja aivan i-h-a-n-a paikka!

Kierros aloitettiin satutorilta, jossa pääsi kurkistamaan monien satuhahmojen koteihin ja jokaisessa pääsi myös vähän leikkimään, laskemaan liukumäkeä tai muuten touhuamaan. Omasta mielestäni satutori oli ehkäpä kivoimpia juttuja, eikä sieltä kannata kiirehtiä eteenpäin, vaikka seuraavaksi onkin luvassa ihan huippujuttu, satujuna.

Satujuna muistutti vähän Disney Worldista tuttua Peter Pan ajelua, siinäkin ”lennettiin” vaunujen kyydissä maisemien yllä. Suureksi ihmeeksi aivan ylikierroksilla pörräävä lapsi rauhoittui vaunun kyytiin istumaan ja jaksoi keskittyneesti olla koko seikkailun ajan. 

Satujuna vei meidät Peppi Pitkätossun talolle, jossa riitti touhua sielläkin. Ihan ykkönen oli liukumäki, joka alkoi Huvikummun katolta. Tässä vaan sai olla toinen aikuinen alhaalla vastassa, liukumäen alapäässä oli nimittäin ihan vieressä hissi, jonne ainakin meidän vilkas kaveri oli joka kerta suuntaamassa ;)

Lopuksi Junibackenista löytyi vielä pieni ”kaupunki”, jossa tekemistä riitti sielläkin, ennenkuin lähdettiin pois aivan superihanan myymälän kautta. Myymälä oli pullollaan paitsi satukirjoja, myös toinen toistaan ihanempia leluja ja esineitä. Aivan ihania juttuja sieltä löydettiin, mutta ihan hitti oli vaarin bongaamat kiikarit! Ne kaulassa on kuljettu kotonakin tiiraillen milloin mitäkin :D

Laivamatkat sujuivat samalla kaavalla molempiin suuntiin, buffetissa herkutellen ja leikkihuoneessa leikkien. Sunnuntaiaamuna Veikko katseli hytin ikkunasta kun laiva saapui satamaan ja tuumasi, ”Oli kiva retki!”

Mukavaa uutta viikkoa! :)