LÄÄKETTÄ LAPSEN MATKAKUUMEESEEN?

Meillä on tapana lapsen kanssa iltasadun jälkeen vielä jutella päivän tapahtumista, mietitään yhdessä mikä on ollut sinä päivänä kivointa. Jotenkin nämä iltajutustelut vaan menee joka ilta siihen, että lapsi muistelee kivointa olleen Pispa maailmassa (Pipsa Possu maailmassa) ja vaarin puistossa (Junibackenissa). Ja lähes joka ilta, myös tänään, vielä viime hetkillä ennen nukahtamista sängystä kuuluu, ”Äiti, kerro minulle Pispa maailmasta”.Ilmeisesti nämä tämän kesän reissut ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen pikkuihmiseen, kun niin kovasti haaveillaan uusista reissuista näihin samoihin paikkoihin. Eikä sillä, mielelläni itsekin lähtisin kumpaan vaan uudelleen, mutta ainakaan toista Englannin reissua ei ole tälle vuodelle enää tulossa, Tukholmaan ehkäpä vielä saatetaankin lähteä.

Varsin julmasti ajattelin siis pitää lapsen toistaiseksi Suomen kamaralla ja suunnittelin meille edellä mainittujen tilalle pientä retkeä Muumimaailmaan. Muumit ei ole meillä mikään suuri hitti, toki lapsi niitä välillä tykkää katsoa ja joitain muumilelujakin meiltä löytyy. Luulen kuitenkin, että Muumimaailma olisi kovastikin lapsen mieleen. (Olihan Junibackenissakin suurin osa hahmoista lapselle tuikituntemattomia, mutta päivä oli aivan huippukiva siitä huolimatta!)

Ajattelin ensin yhdistää samaan reissuun päiväretken Naantaliin, mutta en onnistunut löytämään mitään järkevää majoitusta jonne voitaisiin ottaa koko koirakatras mukaan! Leirintäalueen yhdeksän neliön mökkikopperot ilman omaa vessaa ja suihkua eivät oikein houkuttele, ja 100 euron hinta yöltä on mielestäni aika kaukana kohtuullisesta. 

Niinpä Naantali saa jäädä nyt toiseen kertaan ja keskitytään päiväreissun verran siihen olennaiseen, eli Muumimaailmaan.

Meidänhän piti käydä Muumimaailmassa jo viime kesänä, mutta fiksuina ajateltiin skipata ruuhkainen heinäkuu ja mennä vasta elokuussa koulujen jo alettua. Sattumalta juuri lähtöä edeltävänä iltana alettiin jotain tarkistamaan Muumimaailman nettisivuilta ja huomattiin, että koko paikka oli jo suljettu siltä kesältä… Tänä vuonna aukiolot näyttäisi jatkuvan elokuun lopulle, mutta ehkä me nyt kuitenkin otetaan varman päälle ja ängetään ruuhkaan mukaan :D

Niin ja postauksen kuvat nyt ei liity tähän oikeastaan muuten, kuin että ne on sieltä paljon puhutuista Pispa maailmasta ja vaarin puistosta. Linkeistä pääset postauksiin, joissa enemmän noista reissuista :)

Varmaan moni on käynytkin Muumimaailmassa? Mitäs mieltä olette, riittääkö päivä hyvin ja mitä pitäisi tietää tai ottaa huomioon?