DIY SÄNGYNPÄÄTY VANHASTA OVESTA

Meidän makuuhuoneprojekti on edennyt melko verkkaiseen tahtiin, eikä valmista ole vieläkään!

Alkuvuodesta pohdiskelin millaista makkaria meille haluaisin, ja suunnitelmat ovat pikkuhiljaa selkeytyneet. Tapetiksi valikoitui Fermin ihana falf moon, joka saa minttuisena tuoda ripauksen väriä meidän muuten valko-harmaaseen makuuhuoneeseen.

Sängynpäädystä oli melko selkeät visiot millaisen haluaisin, googlettamalla french headboards kuvahaulla, saa näytölleen kasan päätyjä jotka vastaavat melko hyvin mielikuvaani.

Ainut ongelma vaan, ettei sellaisia sängynpäätyjä myydä missään, tai ainakaan missään Suomessa. Ulkomailta taas ei ole järkevää lähteä tilaamaan mitään niin isoa ja painavaa kalliiden rahtimaksujen takia. 

Keksin kyllä, että vastaavia sängynpäätyjä on vanhanaikaisissa sängyissä, joten sopivaan, ellei täydelliseen saattaisi törmätä antiikkiliikkeessä, huutokaupassa tai hyvällä tuurilla vaikka tori.fissä. 

Nyt ei ole vaan ollut aikaa lähteä metsästämään sitä täydellistä sängynpäätyä, vaan jokin väliaikaisratkaisu täytyi keksiä, joten jotain DIY ratkaisua lähdettiin miettimään.

Aikas nopskaa toiseksi parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui itse tehty sängynpääty, vanhasta ovesta tuunaten. Jo keväällä löydettiin vanha ovi jonkin netti-ilmoituksen perusteella, joka kevyesti hiottiin ja maalattiin valkoisella maalilla pariin-kolmeen kertaan. Vihdoin muutama päivä sitten saatiin pääty vielä kiinnitettyä paikalleen ja taas on makkariprojekti vähän edennyt :)

Vielä ihanampi tuommoinen pääty olisi, jos vanha ovi olisi peräisin vaikka mummolan vintiltä tai jostain itselle tärkeästä vanhasta rakennuksesta, mutta oikein mainiosti tuommoinen ostettukin ovi ajaa asiansa. Varsinkin, kun meillä tämä nyt ajaa väliaikaisen päädyn asemaa, varmaankin ainakin sen aikaa, kun tässä kodissa asutaan. Ovi taisi kustantaa parikymppiä ja maalit päälle, joten todella pienen budjetin pääty tästä tuli!

Meillä on meneillään tällä hetkellä näitä projekteja vähän joka puolella, vauvan huoneen haluaisin saada valmiiksi ennen vauvan syntymää, Veikon huoneessa on meneillään pari pikku muutosta ja uusi työhuoneeni kaipaisi myös muutamaa pikku päivitystä. Näiden lisäksi pitäisi pihahommat saada valmiiksi tämän syksyn aikana, joten tekemistä kyllä riittää! 

Jatketaan tätä makkaria sitten jossain sopivassa välissä taas… :)

Onkos muilla vanhoja ovia otettu sisustuskäyttöön? 

Mitäs mieltä olette tuommoisesta ovipäädystä?