SE TÄYDELLINEN IKÄERO SISARUKSILLE?

Varmasti moni vanhempi on miettinyt sitä täydellistä ikäeroa sisaruksille. Heti sen jälkeen, kun päätös siitä täydellisestä lapsiluvusta on tehty.

Ihan puhtaasti itsekkäistä syistä en halunnut lapsia kovin pienellä, alle kahden vuoden ikäerolla. Halusin tutustua rauhassa esikoiseen, antaa jakamattoman huomion pitkäksi aikaa ja hemmotella ainokaisen piloille…

Ja vaikka toinen lapsi ei tulekaan kokemaan ikinä noita ainoan lapsen etuuksia, uskon kuitenkin, että isommalla ikäerolla pystyn keskittymään vauvaankin paremmin, kuin jos isoveli olisi itsekin vielä lähes vauva.

Varovaisena haaveena oli kolmen vuoden ikäero sisaruksille, silloin esikoinen olisi jo melko omatoiminen, omasta mielestään hyvinkin iso poika, mutta kuitenkin edelleen vielä niin pieni. Onnekkaita olemmekin, sillä ikäeroksi on tulossa kuukausi tai pari päälle tuon kolmen vuoden, riippuen miten tämä vauva päättää maailmaan tulla.

Mun mielestä on myös ihanaa, että tällä ikäerolla on oikeastaan kaikki vauvoihin liittyvä jo päässyt unohtamaan, ja saan kokea tuon ihmeellisen vauvavuoden taas uudelleen. Veikon kanssa vauvavuosi oli superhelppo, ja tietenkin nyt hattaranpunaisissa kuvitelmissani näen tulevankin vauvavuoden samanlaisena… ;)

Ihanaa on myös, että isommalla ikäerolla saan nauttia tuosta pikkulapsiajasta pitempään, kuin jos lapset olisivat suht saman ikäisiä. Vaikka sitä monesti visioikin jo tulevaa, sitä kuinka elämä helpottuu lapsen kasvaessa, olen sitä mieltä, että jokainen hetki on ollut juuri sitä parasta aikaa ja juuri se paras ikä mikä voi olla.

Varmasti pienemmällä ikäerolla sisaruksista on aikaisemmin seuraa toisilleen, mutta toisaalta isommalla ikäerolla voi sisarussuhde olla aluksi toisenlainen. Isosisarus voi ylpeänä osallistua pikkuisen hoitoon, opettaa tälle uusia taitoja ja myöhemmin saada pikkusisaruksesta leikkikaverin.

Niin ja se täydellinen lapsiluku. Se on meillä kaksi, tuo standardi minkä mukaan lähes kaikki on tässä yhteiskunnassa mitoitettu, niin perheille myytävät lippupaketit kuin autotkin. Optimaalisin ja odotetuin ikäerokin lienee se kaksi vuotta, joten tehdään me poikkeus nyt siinä… ;)

Kuvien vaatetuksesta sen verran, että sattumoisin pojalle tuli päälle ihanan raikas sini-puna-valkoinen asu. Tykkään tuosta väriyhdistelmästä tosi paljon, niin kesäinen. Housut ovat Pompin alelöytö, teeppari Hilfigerin, tennarit Conversen ja päähän lapsi valitsi itse oman lempparinsa, punaisen Ralph Laurenin lippalakin.

Asusteena joltain kesän markkinoilta lapsen valitsema tikkari, joka on odotellut kaapissa sopivaa herkutteluhetkeä… ;)

Ainoa huono puoli tuossa isommassa ikäerossa on muuten vaatteiden pitkä jemmailuaika! Haluan säästää pikkusisarukselle isoveljen kaikkein ihanimpia vaatteita, mutta kolme vuotta on melko pitkä aika säilyttää vaatearkistoja vaatehuoneessaan… :)

Mikä on teidän mielestä täydellinen ikäero sisaruksille?

Vai voiko näitä edes mielestänne suunnitella?


Millaisilla ikäeroilla teidän lapset ovat syntyneet?


Ps. kurkkaa alta myös eilisillan postaus Molon ja Lindexin tähdistä! :)