VAUVANVAATEINVIS, ELI MITÄ MEILTÄ LÖYTYY JA MITÄ ME TARVITAAN

Siinä missä joku toinen aloittaa vauvanvaateshoppailut heti plussatestin jälkeen, olen tarkoituksella koittanut jättää vastaavat puuhat näille viimeisille viikoille, ettei niitä pikkuruisia vaatteita kertyisi aivan liikaa.

Tänään pyörähti käyntiin 35. raskausviikko ja nyt päätin tehdä pienen vauvanvaateinventaarion, mitä meiltä jo löytyy ja mitä me vielä tarvitaan. Mitä ihania pikkuvaatteita siis saa vielä lähteä ostamaan!

Itse tykkäsin eniten käyttää vauvalla bodeja ja potkareita (siis sellaisia henkselillisiä/ haalarimallisia housuja, joissa ei ole sukkaosaa) tai housuja. Myös jummpikset oli kovassa käytössä ja ne on mielestäni ihan supersöpöjä niin pikkuisella kuin jo vähän isommallakin vauvalla. Lyhythihaisten bodien päällä myös neuletakit ja pikkuiset pöksyt ovat ihania syysvauvalla.

Melkein kaikki Veikon vauva-aikaiset vaatteet on säilytetty, mutta ihan ne lemppareimmat minivaatteet (eli suurin osa ihan pikkuisista) on pakattu Veikon omaan ”muistojen laatikkoon”, josta niitä ei tietty pikkuveljelle käyttöön oteta. Osa säilytetyistä vaatteista ei taas enää niin miellyttänyt, mutta aikas pino sieltä löytyi niitäkin jotka lähtevät nyt uudelle kierrokselle.

Nyt kun Veikon vanhat 50-56cm vaatteet on käyty läpi, niin mitä me sitten tarvitaan? No ei ainakaan yhtään bodya, eikä varsinkaan yhtään lyhythihaista bodya… Luulen, että seitsemän yöpukua on myös varsin riittävä määrä ensimmäisille viikoille. Nuo pienet kengät tuntuvat nyt aikas hassuilta, en usko että niitä tullaan consseja lukuunottamatta edes käyttämään vauvalla! (ai niin, sukkia löytyi myös pussillinen, nekin varmasti riittävät alkuun…)

Tuota unipussia ei muuten käytetty Veikolla kertaakaan, mutta nyt ajattelin testata sitäkin! Onko jollain kokemusta unipussin käytöstä?

Tämän perusteella me tarvitaan pari jumppista, ja pari ihanaa body-housu settiä (no niitä bodeja ei kyllä tarvittaisi, mutta haluan pari ihanaa mätsäävää settiä). Myös haalari sairaalasta kotiintuloon ja ensimmäisille viikoille puuttuu myös, samoin tumppuja (ulkoiluun, niitä sisällä pidettäviä me ei ainakaan viimeksi tarvittu), päähineitä ja jotkin töppöset tarvitaan.

Vaikka ne vauvanvaateshoppailut piti aloittaa vasta nyt, on jotain kuitenkin jäänyt jo matkanvarrelta mukaan…

Alkuvuoden Amerikan-matkalta en voinut olla ostamatta paria ihanaa jumppista, tuota Gapia ja Paul Frankia. Tuolla matkalla oli vauva vasta haaveissa, ja ehkä parempi niin. Olisin varmasti muuten raahannut matkalaukullisen pikkuvaatteita, niin paljon kaikkea ihanaa olisi ollut saatavilla! Kevään Lontoon reissulta oli tarkoitus jo ostaa jotain vaatetta vauvalle, mutta me keskitettiin kaikki shoppailut Bicester Villageen, jossa joka kaupassa oli vauvanvaatteet niin sukupuolikoodattuja, etten voinut ostaa mitään, sillä sukupuolesta ei ollut silloin vielä tietoakaan.

Po.Pin kesäalesta löytyi pari kivaa body-housut settiä, Seppälän alerekistä on tarttunut mukaan yöpuku ja housut, Reimalta ihana villamyssy ja body joka 56cm kokomerkinnästä huolimatta vastaa kyllä ainkain kokoa tai kahta isompaa.

Tässähän nyt sitten tuli tuossa ekassa ostoslistassa mainitut jumppikset ja paita-housu setit, joten mitä sinne ostoslistalle sitten jää?

Ohut haalari loppusyksyyn, tumput, töppöset ja myssy. 

Oikeastaan muuta me ei tarvita! MUTTA haluan kyllä jotain pientä ja söpöä käydä ostamassa, niinpä ajattelin tehdä pienen retken vauvanvaatekaupoille, ja ostaa jonkin ihanan setin sairaalasta kotiinlähtöasuksi. 

Loput (vaateostos)roposet taidan säästää tuon isomman murusen vaatettamiseen, ja katsellaan vauvanvaateasioita sitten tarpeen mukaan lisää, tai viimeistään kun siirrytään isompaan kokoon :)

Miltäs meidän olemassa oleva vauvanvaatevarasto näyttää?

Entäs ostoslista?


28 bodya taitaa olla vähän liikaa, mutta jäikö jotain puuttumaan?