MITÄ SAIRAALAKASSIIN JA POTILASHOTELLISTA HAAVEILUA

37+0, niin näyttää kalenteri tänään raskausviikkojen kohdalla, joten vauva on nyt täysiaikainen! Mitään pienintäkään merkkiä lähestyvästä synnytyksestä ei kylläkään kuulu, ellei nyt laskeutunutta ja kiinnittynyttä vauvaa sellaiseksi lasketa. Mutta ei supistuksia tai muitakaan outoja olotiloja ole näkynyt täällä päin.

Jos se lähtö kuitenkin tulee yllättäen, aletaan täällä olemaan aikas valmiina, panikointia aiheuttaneesta to do listasta on saanut ruksia jo lähes joka kohdan ja nyt viimeisimpänä on myös sairaalakassi pakattu! Jänskää ja kivaa!

Mukaan on pakattu tärkeimpänä neuvolakortti ja laukusta löytyy myös pikkukukkaro ja vähän rahaa mahdollista kahviossa käyntiä varten.

Omat hygieniatarvikkeet ovat myös mukana, vaikka sairaalasta shampoot ja suihkugeelit varmasti löytyvätkin, tykkään mieluummin käyttää omia tuttuja tuotteitani.

Muutama meikki on mukana myös, ellei sairaalassaoloaikana tulekaan mieleen alkaa meikkailemaan, niin viimeistään kotiinlähtiessä voi sipaista vähän meikkipohjaa ja ripsaria nassuun.

Evääksi pakkasin viimeksikin pillituoremehuja, ja ne osoittautuivat kyllä tarpeellisiksi, niitä mies sai käydä hakemassa kaupasta lisää myös osastolle! Myös karkkia ja suklaata haluan mukaan, mutta arvatkaapas olenko jo monesti ostanut sairaalasuklaat jemmaan – ja lopulta syönyt ne pois… En vaan pysty olemaan samassa rakennuksessa suklaajemmojen kanssa, joten suklaat haetaan sitten matkan varrelta!

Vaatteethan sairaalassa tarjotaan talon puolesta imetysliivejä lukuunottamatta. Mukaan lähtee siis imetysliivit ja liivinsuojia, ja lisäksi haluan ottaa mukaan omat Crocsit niiden hassujen sairaalatossujen sijaan pidettäviksi. Myös omat sukat lähtee mukaan, en vaan kestä niitä sairaalan putkisukkia!

Synnytyksen jälkeistä aikaa silmälläpitäen on mukaan pakattu myös muutamia lehtiä ajankuluksi. 

Lähtiessä koitetaan muistaa nakata kassiin vielä kamera ja kännykkä latureineen.

Eiköhän näillä tarvikkeilla päästä ainakin alkuun!

Lisäksi pakkaan kotiin kassin, jonne laitan varmuuden vuoksi sairaalassaolovaatteita. Jos tuntuukin, että vietän sairaala-ajan mieluummin omissa, kuin sairaalan tarjoamissa vaatteissa, saa mies tuoda kassin minulle.

Myös omat ja vauvan kotiutumisvaatteet pakkaan valmiiksi, niin mies saa tuoda ne sitten ennen kotiinlähtöä, samoin kuin vauvan turvakaukalon.

Itse synnytystä ja sairaalaan lähtöä odotan hyvällä jännityksellä ja odottavaisin mielin. Oikeastaan eniten pohdituttaa ja jännittää pääsenkö synnytyksen jälkeen potilashotelliin osaston sijaan! :D

Viimeksi olin sairaalassa osastolla vauvan kanssa pari päivää, ja sekin oli kyllä ihan tarpeeksi siellä pienessä kahden hengen huoneessa. TAYSilla on nykyisin käytössään potilashotelli, jonne varsinkin uudelleensynnyttäjiä voidaan ohjata, jos synnytyksessä kaikki on mennyt niin kuin pitääkin ja myös vauva voi hyvin. Hotellissa yövytään aivan tavallisen näköisissä hotellihuoneissa, käydään normaalilla hotellin aamiaisella ja mikä parasta, hotellissa voi yöpyä myös mies! 

Mitäs teidän sairaalakassista löytyy / on löytynyt?

Onko jollain kokemusta potilashotellista?