1 KK

Meillä ollaan vietetty jo ensimmäistä merkkipäivää, kun pari päivää sitten vauvalle tuli mittariin ikää tasan yksi kuukautta!

Vauva on varsin tyytyväinen tapaus, nukkuu ja syö ja välillä herää hetkeksi ihmettelemään maailman menoa.

Päivässä jaksaa yleensä olla pari pidempää jaksoa hereillä, joista toinen on monesti onnekkaasti osunut iltaan, jolloin myös iltatankkailut on suoritettu ja yöllä ollaankin sitten saatu nukkua paria nopsaa maitotaukoa lukuunottamatta. Toki mukaan mahtuu niitäkin öitä, kun hereillä olot ja tankkailut osuukin yöhön, ja joskus saattaa masuvaivatkin harmittaa ja valvottaa, mutta useimmiten yöt sujuu hyvin.

Alkuun olin vähän huolissani, saako vauva tarpeeksi maitoa, ettei raukka vaan näänny nälkään! En tiedä mistä tuo ajatus tuli, mutta viimeistään 1kk neuvolan jälkeen sai huokaista helpotuksesta, paino on noussut kohisten ja pituuttakin oli tullu monta senttiä lisää! Strategiset mitat yhden kuukauden iässä olivat jo 3652g ja 52,5cm ja varmaan saadaan pian ottaa jo 56cm vaatteetkin käyttöön!

Parin viikon päästä meillä juhlitaan jo vauvan ristiäisiä, ihanaa kun saadaan ottaa nimi käyttöön! Me ollaan kotonakin vielä puhuttu vauvasta tai ritarista, kuten Veikko vauvan on nimennyt, sillä muuten taitaa vauvan nimi olla esikoisen toimesta jo kaikkien tiedossa ennen ristiäisiä ;)

Isoveli muuten suhtautuu vauvaan edelleen suurella ylpeydellä ja innolla, ja näin kuukauden jälkeen taidan jo voida huokaista helpotuksesta, ettei meillä ehkä mitään suurempia mustasukkaisuusdraamoja tullakaan näkemään. Toki varmasti asiaankuuluvat veljelliset nahistelut ovat edessä, kun vauva kasvaa ja on sopivassa iässä sotkemaan isomman leikkejä, mutta toistaiseksi kaikki on sujunut paremmin kuin olisin osannut ikinä odottaa!

Ihana ja niin rakas, meidän oma pikkuritari ♡

Mukavaa sunnuntaita!