VASTASYNTYNEEN KUVAUS – LAURA SCHNEIDER PHOTOGRAPHY

Me saatiin muutama viikko sitten aivan ihanat Laura Schneiderin ottamat kuvat meidän pikkuisesta vastasyntyneestä vauvasta. Ja tiedättekö, ihastelin näitä kuvia varmasti tunteja, kun ne ensimmäistä kertaa näin!

Olin ihaillut Lauran upeita kuvia vastasyntyneistä vauvoista jo pitkään ja kuvien tyyli sopi täydellisesti omiin mieltymyksiini. Osasin siis odottaa ihania kuvia, mutta silti oli aivan eri asia nähdä oma lapsi ikuistettuna kauniisiin ja herkkiin kuviin.

Kuvapaketteja on valittavana kahta kokoa, josta me valittiin laajempi setti. En voisi olla tyytyväisempi valintaan, sillä en olisi osannut jättää kuvapaketista pois yhtään kuvaa!

Pientä sneak peekiä kuvista on näkynyt jo Instagramin (@annikakarkkipurkki) puolella, mutta nyt myös blogin lukijoille palanen meidän kuvauksen lopputuloksesta.

Kuinka kaikki käytännössä meni?

Aika varattiin hyvissä ajoin jo kesällä, kun laskettu aika oli lokakuun lopulla. Tuolloin Laura varasi kalenteriinsa tilaa lasketun ajan paikkeille, ja varsinainen kuvausaika me saatiin, kun ilmoitimme vauvan syntymästä.

Vastasyntyneet kuvataan aina alle kahden viikon ikäisinä, useimmiten 7-12 päivän iässä ja meidän vauva oli kuvauspäivänä kahdeksan päivän ikäinen.

Ennen kuvauspäivää saimme täytettäväksi kuvauskyselylomakkeen, jossa kyseltiin muunmuassa toiveita kuvausten sävymaailmasta ja rekvisiitasta, joiden mukaan Laura valmistelee studion kuvaustilannetta varten valmiiksi.

Aikani pohdin toiveita, mutta päätin jättää tuon kohdan tyhjäksi ja antaa Lauralle vapaat kädet ja oikein tyytyväinen olen valintaani!

Mitään omaa rekvisiittaa ei tarvitse viedä mukanaan, studiolta löytyy aivan valtavasti erilaisia toinen toistaan suloisempia päähineitä, pöksyjä, koreja ja kankaita. Meidän vauvalle oli kuvauksen lahjaksi ostanut mummi neulonut vartavasten kuvauksia varten hauskan hiippalakin, joka sopi oikein hyvin värimaailmaltaan yksiin Lauran rekvisiitan kanssa, ja osassa kuvissa käytettiin myös tuota meidän mukana viemää hattua rekvisiittana.

Aikaa kuvauksiin oli varattu 3-4 tuntia, sillä itse kuvaamisen lisäksi aikaa kuluu paljon muuhunkin, kuten vauvan nukuttamiseen, syöttämiseen ja asetteluun. Meidän vauva nukkui koko parituntisen matkan studiolle ja vähän jännitin miten unta riittää enää kuvaustilanteeseen, mutta vauva yllätti jatkamalla unia läpi kuvaussession. Jos vauva meinasikin herätä eri asentoihin vaihdettaessa, tuuditti Laura vauvan hellästi uudelleen uneen.

Kun kuvaukset oltiin saatu valmiiksi, heräili vauva syömään ja saatiin vielä ihan lopuksi muutama kuva hereillä olevasta vauvasta.

Lauran työskentelyä seuratessa huomasin, ettei täydellisiin vastasyntyneiden kuviin riitä, että on todella taitava kuvaaja, tai kauniit rekvisiitat. Näiden lisäksi oleellisessa osassa on uskomattoman taitava vauvan käsittely. Vauva tuntui todella tyytyväiseltä ja onnelliselta kuvaustilanteessa Lauran käsissä ja siihenhän koko homma perustuukin, kaikki tehdään täysin vauvan ehdoilla.

Meidän valitsemaan kuvapakettiin kuului runsaasti kuvia, jotka toimitettiin meille ensin nettilinkkinä, mistä ne sai ladattua omalle tietokoneelle. Myöhemmin saimme postitse kuvat vielä USB-tikulla sekä kuvapakettiin kuuluvat aivan ihanat vauvakortit. Kortit oli muuten pakattu niin kauniisti, etten meinannut malttaa avata koko pakettia, hahah! Lisäksi vauvakin sai yllätyksen paketin mukana, suloisen puisen purulelun.

Vauvakortteihin painetaan vauvan syntymätiedot, ja näitä kortteja voi antaa vaikka sukulaisille muistoksi. Me käytetään kauniit vauvakortit osana ristiäisten kiitoskortteja, mielestäni sopivat siihen aivan täydellisesti!

Lauralta voi tilata myös muita kuvatuotteita, kuten kehystettyjä printtejä, canvastauluja tai kuva-albumeita. Me valittiin aivan ihana neljän kuvan kollaasi, joka koristaa nyt meidän olohuoneen seinää.

Lisäksi olen teettänyt meidän lähikuvaamossa valokuvasuurennoksia, joita olen laittanut ihan Ikeasta ostettuihin kehyksiin olohuoneen seinälle, josta löytyvät myös muut meidän perheen rakkaimmat kuvat. Voisinkin vilauttaa tuota seinää teille myöhemmin ihan omassa postauksessa!

Taidan kyllä olla aikamoinen valokuvahullu, kuvat on mulle suuria aarteita, jotka tuon mielelläni osaksi sisustusta.

Kuvaan itsekin mielelläni, mutta esille kotiin on päätynyt lähes yksinomaan ammattikuvaajien otoksia. Veikko on kuvattu ensimmäisen kerran kolmenkuukauden ikäisenä, tuolloin en valitettavasti ollut vielä kuullutkaan vastasyntyneiden kuvauksesta. Sittemmin poika on kuvattu vuosittain synttäreiden tienoilla, samalla on otettu kuvia koko perheestä ja jatkossa porukkaan liittyy perheen pieninkin. 

Kuvaajaa valitessa on mielestäni tärkeää, että kuvaajan tyyli vastaa omia mieltymyksiä, silloin kuvista tulee juuri niin ihania, että niistä tärkeimmät haluaa pitää aina esillä.

Olen kyllä todella iloinen, että meillä on nyt muistona kuvat vastasyntyneestä. Tuo hetki kestää niin pienen ajan, ja nopeasti tilalle tulee vauvamaisia piirteitä. Jo nyt kuvia katsellessa on ihana muistella ensi hetkiä pikkuisen kanssa.

Lisää kauniita kuvia löydät Laura Schneiderin nettisivuilta sekä Facebookista.

Oletteko te käyneet vastasyntyneen kuvauksessa tai oletteko aikeissa mennä?


Saimme kuvapaketin edullisemmin bloginäkyvyyttä vastaan.