NYT VÄHÄN VÄSYTTÄÄ

Näihin kuviin tiivistyy aikas hyvin mun tämän hetken olotilat. Krooh, pyyh…

Krooninen vauvavuoden univelka verottaa voimia, vaikka vauva onkin melko hyvä nukkuja, eikä turhia valvota. Monet yöt ollaan menty vain yhdellä syötöllä, joka sekin on osunut aamun varhaisiin tunteihin. Toisaalta välillä tankkaillaan kolme-neljäkin kertaa yössä, tai ainakin halutaan se tissi suuhun. (Helpottaisi varmasti, jos vauva oppisi syömään tuttia! Tuttitreenit siis menossa meillä edelleen.)

Vaikka vauva nukkuu useimmiten yönsä hyvin, saattaa meidän nukkumisaika olla siltikin moista sirkusta. Keskellä yötä kun saattaa herätä myös Veikko (ja aikas usein herääkin) huutelemaan äitiä, ja joskus (onneksi harvoin) herättää joku neljästä terrieristä, kun haluaa keskellä yötä ulos.

Useimmiten olen kyllä ihan pirteä ja energinen kaikesta huolimatta, joskus taas on niitä aamuja kun sängystä ei meinaa päästä ollenkaan ylös (ja joskus väsymys saa jopa oksentamaan…), sitten on taas näitä perus vetämättömiä päiviä.

Tuo kolmatta (vai jo neljättä…) kuukautta jatkuva syksy, ei sekään varsinaisesti piristä, vaikka ilo otetaankin irti jokaisesta aurinkoisesta hetkestä ja lumisesta pakkaspäivästä, kun sellainen kohdalle osuu.

Väsymystä vastaan ollaan taisteltu vitamiinipurkeilla ja herkuilla. Juuri näitä kuukausia varten säilöttyjä kesän vitamiineja on sulatettu pakastimesta smoothieihin ja kiisseleihin. Ollaan koitettu ottaa rennosti ja päästä monessa asiassa helpoimman kautta, ihan hyvällä omallatunnolla.

Niin paljon kuin joulua rakastan, en ole jaksanut suuremmin stressata siitäkään. (Ehkä vähän olisi pitänyt…) Ensimmäiset joulukortit on tipahdelleet postilaatikkoon, ja hoksasin, että meillä jäi tänä vuonna joulukorttikuvat ottamatta, ja koko kortit lähettämättäkin! Lahjojenkaan perässä en ole jaksanut juosta (ainakaan hirveän montaa kertaa), mutta ihan varmasti jokaiselle paketti löytyy kuitenkin, onhan tässä vielä monta päivää aikaa, hahah!

Iltaisin olen monesti jättänyt ne ”pakolliset” hommat tekemättä, ja uppoutunut sohvalle Netflixin ääreen. Suits, joka oli aluksi mielestäni ihan Ok, on koukuttanut täysin, ja joinain iltoina on tullut katsottua parikin jaksoa putkeen, hups!

Mutta on tässä kaamosajassa puolensakin. Koti on kuorrutettu tunnelmallisilla jouluvaloilla, ja kynttilät (tänä vuonna pattereilla toimivat…) saavat loistaa lähes aamusta iltaan. Kiitos innokkaan kolmevuotiaan joulun odottajan, ollaan me myös leivottu pipareita kerran jos toisenkin, askarreltu kuusi täyteen fimomassakoristeita ja herkuteltu lapsen leipomilla (eli taittelemilla) joulutortuilla moneen kertaan.

Ja hei, sunnuntaina on kuulema vuoden lyhin päivä, joten sehän tarkoittaa vain sitä, että pian päivät alkavat taas pidentyä! Jee!

Voiko muuten mitään suloisempaa olla, kuin nukkuvat lapset… Menee aika samalle viivalle pienten koiranpentujen kanssa, kumpiakin voisi tuijotella loputtomiin!

Mitenkäs teillä taistellaan väsymystä vastaan, vai oletteko ihan pirteitä?


(Koska tähän postaukseen tuli varmasti ennätysmäärä sulkumerkkejä, niin laitetaan vielä vipoihin sulkuihin muistutus Babyshopin Vip alesta*, mikä on voimassa vielä tänään! Eli koodilla VIPsale saa -30% alen melkein kaikesta! Edellisestä postauksesta löydät merkit, mitkä eivät kuulu aleen)

*Mainoslinkki