VIISI KUUKAUTTA

Meillä on taas siirrytty uusiin lukemiin, kun viikonloppuna tuli vauvalle ikää viisi kuukautta.

Meidän viisikuinen on iloinen, nauravainen ja seurallinen tapaus. Tykkää leikkiä leluillaan mieluiten, jos joku on leikkikaverina. Sylissä olo on tietty edelleen varsin mieluista, ja toisin kuin monet ikätoverinsa, viihtyy mainiosti sylissä ollessaan myös vauva-asennossa, varsinki jos pieniä pulleita poskia samalla pusutellaan.

Tämä koko perheen aarre on täysin samalla aaltopituudella ihailemansa isoveljen kanssa. Jos isoveljen toilailut saavat äitin ja isseen latelemaan varoituksia, niin tämä pikkuinen asiaan kuuluvasti kikattelee kippurassa isoveljen touhuille.

Vauva tuntuu kasvavan ihan silmissä, ja meinasin jo tirauttaa kyyneleenkin, kun kesken leikkihetken isoveli huokasi ja tuumasi, ”Kuules veliseni, me ollaan jo pian aikuisia!”. Vaikka tuohon nyt taitaa vielä mennäkin tovi jos toinenkin, niin pieni haikeus silti iski, apua eikö tämä pysykään aina vauvana!

Kaikki perusjutut on oikeastaan ihan ennallaan. Vauva kasvaa täysimetyksellä ja nukkuu hyvät yöunet äitin ja isseen välissä. Joinain öinä herää syömään, toisinaan ei, tai sitten unelias äiti ei vaan muista syöttäneensä vauvaa yöllä… Pituutta tuoreen tämän päiväisen mittauksen mukaan on reilu kuusikymmentäviisi senttiä, ja painoa lähes seitsemän kiloa.

Aikaisemmat postaukset löydät: 1kk, 2kk, 3kk, 4kk

Mitäs teidän vauvoille kuuluu?