RETKIVINKKI TAMPEREELLA: VIIKINSAARI

Me päätettiin eilen lähteä taas pienelle retkelle, tällä kertaa viettämään aurinkoista kesäpäivää Viikinsaareen. Veikko oli tietenkin ajatuksesta innoissaan, vaikka hämmästystä herättikin A) se, ettei laivalla ollakaan yötä ja B) se, että me jätetään auto kaupunkiin parkkiin, eikä ajetakaan sitä laivan sisään, haha!

Viikinsaari on ihana pieni saari, jonne pääsee Tampereen Laukontorilta, seilaamalla parikymmentä minuuttia laivalla. Saarelta löytyy ainakin ravintola, kioski, leikkipuisto, uimaranta, luontopolku ja muuta vapaa-ajan tekemistä, joten kohde sopii niin lapsiperheille, kuin vaikka pariskunnillekin.

Me ajoitettiin tällä kertaa reissu lounasaikaan ja käytiin samalla syömässä Viikinsaaren ravintolassa, jossa loistava ja ystävällinen palvelu sai suomalaisen ihan häkeltymään! 

Kun kaikkien masut oli täynnä, ja jälkkärikahvitkin oli juotu päälle, suunnattiin me leikkipuistoon, missä aika hurahti ihan huomaamatta. Käytiin myös vähän kiertelemässä saaren luontopolkua, ihmettelemässä rannalla makoilevia sorsia ja poikettiin vielä jätskillä, ennen kuin hypättiin taas laivaan.

Täällä kyllä pitäisi käydä ainakin kerran kesässä! Meidän viime kerrasta tosin taisi vierähtää jo pari vuotta, silloin me käytiin Veikon kanssa katsomassa lapsille suunnattua muumiaiheista tanssiesitystä.

Helteisenä päivänä tuonne olisi kiva lähteä piknikeväiden kanssa ja hauskan leikkipuiston lisäksi lasten kanssa aika kuluisi ihan varmasti myös uimarannan puolella.

Aika paljon näitä kivoja kesäkohteita löytyy ihan oman kotipaikankin läheltä, eikä aina tarvitse ajaa satoja kilometrejä päästäkseen viettämään mukavaa päivää. Kiinnostaisiko teitä muuten, jos tekisin postauksen meidän lempparikohteista täällä Tampereen seutuvilla?

Onko Viikinsaari teille tuttu paikka?


Lasten kengät saatu Babyshopista, mun kengät Crocsilta, rattaat Lekmeriltä (niistä tulossa oma postaus aivan pian!)