KIIREISEN LEIPURIN PAVLOVA

Miten musta tuntuu, että nää mun vinkit on aina luokkaa ”helpot ja nopeat”… 

Mun yksi kesän lemppariherkuista on suussasulava pavlova tuoreista marjoista, mutta kaikkeen keltuaisten ja valkuaisten erotteluun, valkuaisvaahdon vatkaamiseen ja marengin uunissa paistamiseen menee vaan ihan liikaa aikaa. Jos siis kärsit samasta ongelmasta, niin seuraa tätä ohjetta:

Kipaise lähimpään kauppaan ja etsi valmismarenkipohja, purkki mascarponea, kuohukermaa ja tuoreita marjoja. Kuljeta ostokset kassan kautta kotiin hiipien ja hengittämättä, ettei marenkipohja hajoa. Älä välitä, että siitäkin huolimatta huomaat kotona marengin olevan palasina, kasaa vaan palat pyöreään muotoon tarjoilualustalle. Vatkaa puoli purkkia kuohukermaa vaahdoksi, lisää puolet mascarponesta ja pikkuisen vaniljasokeria joukkoon. Lusikoi vaahto marengin päälle, kuorruta koko komeus isolla kasalla tuoreita marjoja.

Keitä kahvit (jos maltat) ja käy pavlovan kimppuun! Yhden palan jälkeen haluat ottaa toisen, vielä kolmannen, ja oho, palastakaan ei ole enää jäljellä… 

Ota rauhallisesti äläkä hätäänny, marenkilaatikossa on vielä toinen pohja jäljellä! Myös mascarponesta ja kuohukermasta on vielä puolet jäljellä, toivottavasti ostit reippaasti myös marjoja! Toista koko homma alusta lähtien, ja pian (siis todellakin pian, ehkä viidessä minuutissa) sinulla on jälleen uusi pavlova valmiina ahmittavaksi.

Oikeasti kaupan valmismarengilla ja itsetehdyllä ei ole kyllä mitään tekemistä keskenään, mutta ihan kelpo korvike tämä pikaversio on. Vähän tämmöinen arkikakku, viikonloppuisin voi sitten mennä pitemmän kaavan kautta.

Kurkkaa muuten täältä meidän viime kesän palvovan korvike, ihan pätevä versio sekin!

Millaisia versioita teillä on pavlovasta?