HELPPO DOMINOJÄÄTELÖ ILMAN JÄÄTELÖKONETTA!

Oletteko tienneet, että jäätelöä voi tehdä itse aivan superhelposti (ja nopeasti) ilman jäätelökonetta?

Mä oon aina luullut, että jäätelön valmistaminen on rakettitiedettä, joka vaatii vähintäänkin kananmunien valkuaisten ja keltuaisten erottelua, useita eri kattiloita, vesihauteita, ja muita hankalan kuuloisia työvaiheita. Olenpa luullut väärin!

Kokeilin viikonloppuna tehdä ekaa kertaa jäätelöä, taattuun Karkkipurkki-tyyliin, eli superhelposti (ja nopeasti), vain kolmesta aineksesta!

Jäätelöön tarvitset kaksi purkkia kuohukermaa (yhteensä siis neljä desilitraa), yhden purkin kondensoitua maitoa (379g) ja kolmannessa aineksessa on vain mielikuvitus rajana. Haluatko tehdä mustikkajätskiä sesongin mukaan, kotitekoista daimjäätelöä daimrakeista, tai salmiakkiasta herkkua turkinpippurirouheella. Meiltä löytyi kotoa valmiiksi dominokeksejä, joten murustin muutaman keksin jäätelöseoksen joukkoon.

SUPERHELPPO DOMINOJÄÄTELÖ


Tarvitset:

4 dl kuohukermaa 

1 purkki (379g) sokeroitua kondensoitua maitoa

noin 7 kpl dominokeksejä

Tee näin:

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi, kääntele kondensoitu maito sekaan (tai hätäisimmät, kuten minä, voivat vatkata senkin nopskaa joukkoon). Pilko keksit sopiviksi paloiksi ja kääntele varovasti seokseen. Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan (vetoisuus noin 1,5 litraa) ja laita kansi päälle tai peitä kelmulla (maitotuotteet imevät helposti itseensä ylimääräisiä makuja). Anna olla pakkasessa muutama tunti, tai mielellään yön yli. Ota jäätelö pehmenemään ihan hetkeksi ennen tarjoilua, lusikoi kippoon tai pyörittele pallot tötteröihin. Pökerry käsittämättömän herkullisesta lopputuloksesta!

Tää ihan oikeasti toimii ja on aivan superhyvää! Jäätelön rakennekin on aivan kuin ”oikealla” jäätelöllä. Sokeroitu kondensoitu maito tuo jäätelöön hieman kinuskisen maun, ja on itsessään niin makeaa, ettei tätä tarvitse sen lisäksi makeuttaa millään. Varmasti pelkästään tuosta kermasta ja kondensoidusta maidostakin syntyisi maistuva jäätelö, mutta tuolla kolmannella ainesosalla tätä voi varioida vaikka kuinka. Jos tietää saavansa kahvivieraita, niin tämä kannattaa pyöräyttää pakkaseen jo edellisenä iltana valmiiksi, voiko helpompaa tarjottavaa enää olla?

Oliko tämä teille tuttu juttu, vai oletteko yhtä ihmeissäni kuin minä?