20 KUVAA JA MUUTAMA SANANEN MUUMIMAAILMASTA

Viikonloppuna meillä oli vuorossa yksi kesän odotetuimmista jutuista, vierailu suloiseen Muumimaailmaan. Vaikka Veikko ei olekaan mikään supermuumifani, on hahmot tuttuja, ja retki satumaailmaan oli todella odotettu. Hassua, että pian neljä vuotta täyttävä lapsi muisti paljon juttuja vuoden takaisesta reissusta, ja ilmoitti jo kotona haluavansa ihan ekaksi Muumipapan laivaan laskemaan hurjaa liukumäkeä (me viimeksi huomattiin vasta myöhemmin, että se liukumäki olikin tarkoitettu vähän isommille lapsille…).

Me vanhemmat ollaan ihan hulluina teemapuistoihin, joita Suomesta ei juurikaan löydy, joten melkein yhtä innolla mekin Muumimaailmaan rynnättiin, hoho.

Perillä koluttiin pääpiirteittäin koko saari läpi, kuljettiin läpi ihana Satupolku, jossa tavattiin Noita ja Aliisa, kurkattiin Hattivattien luolaan, ja nähtiin vilaus möröstäkin, hui!

Muumitalon edustalla tavattiin suurin osa Muumilaakson asukkaista, ja talon viereen oli Muumipeikko nikkaroinut itselleen oman pikkuisen tönön.

Päivän kohokohdat taisivat olla Luontopolulla, josta löytyi se kovasti odotettu Muumipapan laiva, ja hauska paljasjalkapolku, joka on siis pieni polun pätkä jossa yksi osa on hiekkaa, yksi kiveä, yksi nurmea ja tärkeimpänä, yksi osa vettä jossa voi kahlata. 

Myös Muumipapan laivan luota löytyy vesipiste, jossa voi uittaa pikkuisia laivoja, samoin pieniä laivoja voi uittaa Muumitalon lähistöltä löytyvässä pienessä purossa. Kaikenlainen vedellä lutraaminen vetää puoleensa kyllä eniten, taitaa olla sama homma melkein kaikilla lapsilla, hah.

Meille sattui ihan paras sää mitä vaan voi toivoa, käytiin välillä syömässä hampurilaiset, välillä huilattiin jätskien ja kahvien kanssa ja taas jaksettiin kierrellä. Lopulta lähdettiin kotimatkalle tuntia ennen, kuin Muumimaailma sulkeutui, ja oltiin jätetty taktisesti ostosten teko tuohon lähtöhetkeen, niin saatiin kätevästi Veikko suostumaan kotiinlähtöön, kun tiedossa oli vielä pääsy isoon Muumikauppaan, josta sai matkamuistoksi valita yhden lelun.

Lapsen mielestä parasta Muumimaailmassa oli ”kaikki”. Ja jännittävintä, ei suinkaan mörkö, vaan poliisit, jotka sakottivat liukumäessä hurjastelevia lapsia, haha!

Onko Muumimaailma teille tuttu paikka?