MITEN PITÄÄ PIKKULEGOT JÄRJESTYKSESSÄ?

Veikko sai ekat odotetut pikkulegonsa aika tasan vuosi sitten isovelilahjaksi, ja oikeastaan siitä lähtien meillä on pohdittu, miten pikkulegot pidetään järjestyksessä.

Noita legoja on kerääntynyt tässä vuoden aikana melkoinen läjä, ja jos ne kaikki säilyttäisi yhdessä isossa laatikossa, niin sellaisesta laatikosta on aika mahdoton homma löytää yhtä tiettyä pikkuista osaa, mitä sillä hetkellä rakkennelmaan tarvitsee (tietää hän, joka on nimitetty viralliseksi palikanetsijäksi, hah). Meillä neljävuotias rakentaa omatoimisesti isotöisiä ja vaikeitakin rakennelmia, mutta äiti saa etsiä tarvittavat osat. Kuulostaako tutulle työnjaolle, haha?

Niinpä meillä aluksi tehtii niin, että aina kun kotiin ilmestyi uusi legopaketti, käytiin me ostamassa clasulta uusi kannellinen säilytysrasia, ja jokainen legosetti pidettiin omassa rasiassaan rakennusohjeen kanssa. Ihan toimiva systeemi, paitsi jos niillä legoilla halusi rakennella oman mielikuvituksensa mukaan, niin sittenhän ne oli taas sekaisin. Vaihdettiinkin taktiikkaa ja lajiteltiin legot väreittäin niihin samaisiin rasioihin. Jotenkin vaan ne rasiat on pikkuhiljaa hivuttautuneet meidän keittiöön, ja meillä on ihan jatkuvasti keittiössä jokin keskeneräinen legorakennelma ja niitä rasioita…

Nyt kun meillä on meneillään lastenhuoneiden uudelleenjärkkäilyt, niin ajateltiin keksiä pikkulegoillekin parempi säilytyspaikka. Tuossa Ikean lipastomöhkäleessä on aikaisemmin Veikko säilytellyt omia pikkujuttujaan, kun sinne ei pikkuveli pääse käsiksi, ja lipaston päällä on säilytetty valmiiksi rakennettuja legoja.

Noilla valmiiksi rakennetuilla leikitään ihan päivittäin, ja niille tarvisikin ostaa vähän lisää hyllytilaa (ne kun on pakko pitää aika korkealla), kun tuohon mahtuu vain osaa. Noita sitten välillä puretaan, rakennetaan toisia tilalle jne.

Käytiin eilen hakemassa Ikeasta muutamia juttuja leikkihuoneeseen ja ostettiin samalla tuommoisia säilytyskoreja, mitkä sopivat kätevästi tuohon lipastoon. Noita lokeroita on erikokoisia, ja me järkkäiltiin nyt noin, että laatikossa on kaksitoista lokeroa, joihin legot on lajiteltu väreittäin, ja lisäksi yhdessä lokerossa on renkaita, yhdessä ukkelit ja niihin liittyvät jutut ja yksi on varattu isoille osille ja puoliksi rakennetuille jutuille.

Kun leikit alkaa, voi tuon koko laatikon nostaa lattialle, ja kaikki palikat on sopivasti kädenulottuvilla. Nuo lokerot ovat myös niin isoja, että legoja ei tule suurimpaan osaan kovin korkeasti, joten palikoiden etsiminenkin on toivottavasti aika helppoa.

Lego-ohjeet ovat nyt toistaiseksi kaikki tuossa yhdessä isossa säilytysrasiassa, mutta niitäkin mietin, että olisikohan kätevämpää hommata niille oma kansio ja muovitaskuja?

Ai niin… Vielä pitäisi miettiä mikä olisi hyvä säilytyspaikka tuolle pahvipinolle, hah!

Veikko jossain vaiheessa keksi, ettei malta luopua legojen pahvipakkauksista ja niitä oli kamala pino huoneen nurkassa. Sovittiin sitten, että saksitaan niistä nuo kuvat irti, niin vievät vähän pienemmän tilan, mutta joku oma paikka niillekin täytyisi keksiä. Meillä on kyllä tarkoitus järkkäillä uusiksi yksi iso vaatekaappi, ja tehdä sinne tilaa leluille, joten voi olla, että nuo pahvit päätyvät sitten sinne.

Ehkä joku huomasi jotain muutakin uutta tuolla leikkihuoneessa..? Veikon sänky on muuttanut tuolta jo poikien uuteen makkariin ja sängyn paikalle on ilmestynyt tuommoinen pöytä ja lipastonpala. Näistä muutoksista piakkoin sitten lisää omassa postauksessaan.

Mitenkäs teillä säilytetään pikkulegoja?