LASTENHUONEEN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ

Meillä on lastenhuoneen säilytyskalusteena Ikean Stuvaa, ja koska tästä toivottiin postausta, niin kurkataanpa tänään meidän poikien leikkihuoneeseen.

Ihan ekat Stuvat meille ostettiin vähän yli vuosi sitten, ja tuon hetkisestä huoneesta löytyykin postaus täältä. Tässä vuoden mittaan tuo Stuva on osoittautunut ihan loistavaksi ratkaisuksi meille ja nyt kun Veikon sänky siirrettiin lasten uuteen yhteiseen makuuhuoneeseen, haettiin me pari osaa Stuvaa taas lisää. Tuossa Stuvassa on muuten kivaa myös se, että nuo reunat ovat pyöristetyt ja vetimien tilalla on koloset, kivat yksityiskohdat ihan pikkuisia leikkijöitä ajatellen. 

Aikaisemmin meillä oli tuossa pitkällä seinällä kolme saman korkuista palikkaa, mutta nyt järkkäiltiin näitä pikkuisen uusiksi, ja tuohon keskelle ostettiin tuommoinen iso laatikko. Oikeasti tuo on penkki, jonka alla on pyörällinen laatikko, eli kun tuon ison laatikon vetää kokonaan alta pois, voi tuossa vaikka piirrellä tai touhuta muita juttuja. Edullisesta ja moneen muuntautuvasta Stuva-sarjasta löytyy osia vaikka minkälaisia, mutta me ollaan haluttu hankkia näitä matalia osia, sillä tarkoitus on, että lapset saavat itse otettua näistä lelut helposti.

Tämä alla näkyvä seinusta on varattu pikkuveljen omille ja poikien yhteisille leluille. Tuossa vasemman puoleisessa laatikossa säilytetään isossa alalaatikossa Duploja, ja noissa kahdessa pikkulaatikossa on muita pikkuveljen leluja. Keskimmäisessä osassa tuossa isossa laatikossa on soittimet ja kuopuksen Little People lelut (noita Little Peopleja meillä ei ole ennen ollutkaan, vaan niitä pienin sai yksivuotislahjaksi, ja se onkin mun mielestä tosi kivaa sarjaa, jolla myös isoveli tykkää leikkiä!)

Oikeanpuoleisessa osassa on sitten isossa alalaatikossa pehmolelut ja ylälaatikko on varattu kaikelle sekalaiselle lelulle, jotka eivät muualle kuulu.

Veikon sängyn paikalle siirrettiin yksi osa Stuvaa tuolta pitkältä seinältä ja ostettiin lisäksi tuo pöytä, joka on siis sama osa kuin pikkuveljen puolella, mutta ilman sitä laatikkoa. Tämä nurkkaus on vielä vähän kesken, sillä tuohon pöydän yläpuolelle on seinälle tulossa kaikenlaista hyllyä ja lokeroa Veikon omille tavaroille. Myös tuo Stuvan laatikosto tässä on varattu Veikon omille jutuille. Siellä on nyt muovailuvahahommelit, pelejä jne. Tarkoitus olisi ostaa sinne kannellisia muovilaatikoita lisää, ettei pikkuveli pääse näihin juttuihin niin helposti käsiksi.

Näitten Stuvien lisäksi yhdeltä seinältä löytyy Ikean Hemnes-lipasto, joka näkyy paremmin tässä postauksessa. Siellä säilytetään Veikon pikkulegot ja muutenkin koko lipasto on varattu Veikon omille pikkutavaroille. Tuon lipaston lähettyville olisi tarkoitus keksiä joitain kivoja seinähyllyjä mm. valmiita legorakennelmia varten, mutta vielä ei ole sopivaa ja sopivan kokoista tullut vastaan. 

Ostin joskus Ikean Ekby Järpen hyllyn meidän makuuhuoneeseen, mutta muutin mieltäni, ennen kuin sitä saatiin seinälle asti ja myin sen pois. Ja nyt tietty se olisi ollut justiin sopiva tuonne, mutta sitä ei ole enää Ikean valikoimassa. Täytyy siis jatkaa etsintää ja miettiä mikä olisi kiva seinähylly tuohon kohtaan.

Lisäksi huoneesta löytyy vielä kaksi korkeaa vaatekaappia, jossa säilytetään Veikon vaatteita ja puolikas kaappi on varattu kirjoille ja peleille.

Aikaisemmin tuolla leikkihuoneessa oli keskellä lattiaa pyöreä pöytä, mutta se on siirretty nyt tilanpuutteen vuoksi pois, sillä tällä hetkellä tuntuu parhaalle, että tuossa lattialla on reilusti tyhjää tilaa kahdelle leikkijälle. Yleensähän tuo lattia on noin tyhjä vain hetken aamusta, ja iltaa kohden saakin etsiä tyhjää kohtaa mihin mahtuisi leikkimään, haha.

Vaikka huone onkin iltaisin melkoisessa kaaoksessa, on leikit tosi helppo ja nopea siivota takaisin laatikoihin, kun jokaiselle lelulle on oma paikkansa. Senkin takia suosin leluja, jotka kuuluvat johonkin sarjaan, siis juurikin Legoja, Brion junarataa (joka majailee tällä hetkellä poikien makkarissa Lego-säilytysrasioissa) jne. Ja niille yksittäisille mihinkään kuulumattomillekin leluille on varattu se yksi laatikko, joten ne voi sitten keräillä sinne.

Ainut, mikä vähän hankaloittaa tätä järjestyksessä pitoa, on pikkuveli, jonka mielipuuhaa on järjestely. Pienin saattaa puuhastella itsekseen tuolla huoneessa pitkiäkin aikoja, ihan vain siirrellen leluja laatikosta toiseen, haha!

Loppuun haluan vinkata teille aivan ihanasta hyvän mielen joulukalenterista! Ihanalla PikkuVaniljalla on Facebookissa käynnissä hyväntekeväisyysjoulukalenteri, jossa jokaisesta 24 luukusta paljastuu uusi ihana tuote, jonka huutosumma lahjoitetaan Hope Ry:lle. Käykää ihmeessä kurkkaamassa ja osallistumassa, ihana tapa hankkia jotain vaikka omaan pukinkonttiin ja samalla tehdä hyvää.  PikkuVaniljan FB-sivulle pääset tästä.

Minkäslaisia säilytysjärjestelmiä teillä on?


Ps. Kurkkaa myös edellinen postaus, jossa vielä tämän päivän ajan ehdit osallistua Lego joulukalenterin arvontaan!