ÄITIYSPAKKAUS 2016 – KARKKIPURKKI EDITION

Tänään on the päivä, jolloin odotettu vuoden 2016 äitiyspakkaus on julkaistu. Vaikka olisikin ollut ihana päästä hypistelemään pakkauksen sisältöä, en viitsinyt lähteä sadanviidenkymmenen kilometrin päästä äitiyspakkausta livenä ihastelemaan, mutta eipä hätää, suunnittelin ihan oman äitiyspakkauksen, ja tämä on kuulkaas aikas hieno!

Mun unelmien äitiyspakkauksessa on juuri niitä vaatekappaleita, joita meillä käytettiin vauva-aikana eniten, eli bodeja ja leggareita, ja muutama jumppis myös. Tämän täydellisen äitiyspakkauksen värimaailmasta löytyy muunmuassa minttua, keltaista, mustaa ja valkoista, ja pakkauksen vaatteet on valittu niin, että etukäteen mietittyjen asukokonaisuuksien lisäksi niitä voi helposti miksailla keskenään, sillä oikeastaan melkein kaikki pakkauksen vaatekappaleet sopivat toistensa kanssa yhteen. Kaikki vaatteet ovat kotimaisten vaatemerkkien vaatteita, tietenkin.

Mutta saanko esitellä, äitiyspakkaus 2016 Karkkipurkin tyyliin:

äitiyspakkaus-2016-1

Petrol body Gugguu (1.), ja suloiset Viljamin Puodin Lystileggarit (2.). Vimman lettihaalari (3.). Whale body Aarrekid (4.) ja mustat trikoopantsit Gugguu (5.). Ihana pastellikeltainen tupsupipo Gugguu (6.) ja söpö collegejumppis Blaa (7.).

äitiyspakkaus-2016-2

Leggarit Metsola (1.) ja suloinen Karkulainen karkkimaassa body Melli Ecodesign (2.). Kaunis pääskyjumppis Blaa (3.). Ihana kietaisubody norsukuosilla Nosh (4.) ja hauskat Easy Jogger trikoopöksyt Nosh (5.).

äitiyspakkaus-2016-3

Jumppis Mainio (1.). Pandapipo Metsola (2.), raidalliset potkuhousut Metsola (3.) ja suloinen body Metsola (4.)

Koska en löytänyt kotimaisilta merkeiltä vauvakoon toppahaalaria, joka perinteisesti äitiyspakkauksesta on löytynyt (ehkäpä tällä vuodenajalla on osuutta asiaan), valkkasin tähän Karkkipurkin äitisypakkaukseen Reiman vauvakoon windfleecehaalarin lisäksi reilumman koon välikausihaalarin kotimaiselta MioMaolta. Koska haalaria ei löydy ihan babykoossa, vaan välikausihaalari on taaperokokoa, on tässä pakkauksessa mukana myös kumisaappaat, Crocsin handle it rainit tietenkin, sillä ne on ihan meidän luottokumpparit, jotka ostetaan aina seuraavassa koossa edellisten jäätyä pieniksi.

äitiyspakkaus-2016

Windfleece-haalari Reima (1.), suloinen pupupipo NopsuPopsu (2.) ja testivoittajakumpparit Crocsilta (3.). Tupsupipo Gugguu (5.), hanskat MioMao (4.) ja hauska välikausihaalari MioMao (8.).

Vaatteiden lisäksi äitiyspakkauksesta löytyy tuttuun tapaan myös muuta tarpeellista tarviketta niin vauvalle, kuin äidillekin. Vaatteiden osalta (kumppareita lukuunottamatta) kaikki olivat kotimaisilta merkeiltä, ja aika pitkälti kotimaisella linjalla koitin pysyä noissa tarvikkeissakin, mutta pikkuisen on lipsuttu muutaman tuotteen kohdalla vieraille maille.

äitiyspakkaus-2016

Perusvoiteen korvaa tässä pakkauksessa Sophie the giraffe Baby Body Lotion (1.). Meillä on käytössä sarjan laadukkaat luonnon- ja luomukosmetiikkatuotteet, ja näitä (kotimaisen valmistajan Latviassa valmistettuja) tuotteita lainaa mielellään äitikin.

Vaikka ne lorukirjatkin on ihan kivoja, voisi tästä pakkauksesta löytyä Mauri Kunnaksen Ammuu, äänekkäät eläimet painelukirja (2.)

Mun unelmien äitiyspakkauksessa olisi tietenkin lahjakortti ripsienpidennykseen (3.), sillä mun mielestä yksi parhaista hankinnoista itselleni pikkuvauva-aikana on olleet ripset! Ihan parasta, kun on edes ripset kunnossa (se oikeasti tekee tosi paljon!), vaikka ei muuten jaksaisi panostaa itseensä yhtään. Ja joo, jos ei ripset ole yhtään oma juttu, niin voisihan se olla sitten vaihtoehtoisesti joku muu kiva kauneushoitolakäynti, hih.

Onnekas on se äiti, joka välttyy tummilta silmänalusilta vauvavuonna, mutta meitä muita varten pakkauksesta löytyy Everyday Mineralsin ihan huipputuote, Brighten jojoba korjausväri (4.) (en luovu tästä tuotteesta ehkä ikinä!).

Sain joskus Big Small Companylta tuommoisen Joco cupin (5.), ja se on ihan superkätevä kantensa ansiosta! Tuosta mukista uskaltaa juoda kuumaa kahvia lasten kanssa leikkiessäkin (joo, kahviahan täytyy lipittää jatkuvasti), eikä tarvitse pelätä, että kuumaa juomaa läikkyy vahingossa lapsen päälle.

Milestone Baby Cards vauvakirjakortit (6.), on mun mielestä ihan huippukeksintö, ja ihan harmittaa, ettei meillä ole ollut noita kummankaan vauva-aikana. Korteista siis löytyy kivoja tekstejä, esim. ”tänään olen 3 kuukautta”, tai ”tänään hymyilin ensimmäisen kerran” ja kortin voi sujauttaa vauvan viereen tai käteen ja napata sitten valokuvan muistoksi.

Pyyhkeenä pakkauksessa on ihana Finlaysonin sydänkuosinen Onni-huppupyyhe (7.), leluna hauska Suomessa käsityönä valmistettu PaaPii Designin Kili-Katti helistin (8.) ja kuolalapun virkaa toimittaa Noshin Star kolmiohuivi (9.).

Karkkipurkin äitiyspakkauksesta löytyy myös vauvalle pikkuinen luomupuuvillainen peitto, Aarrekidin Whale-kuosilla (10.), lakanat pakkauksesta löytyy Melli Ecodesignilta, suloisessa Karkulainen karkkimaassa kuosissa (11.). Makuupussin korvaa tässä pakkauksessa Baby’s Only lämpöpussi, jota ilman me ei varmaan oltaisi pärjätty kuopuksen vauvavuonna! Tuo pussi sopii turvakaukaloon, ja pussin kanssa riittää, kun viileilläkin keleillä vauvan laittaa pussin sisään vain sisävaatteissa, pipon ja tumppujen kanssa. Ihan superkätevää, ja aikaa säästävää uudessa vauva-arjessa.

Näiden lisäksi Karkkipurkin unelmien äitiyspakkauksessa on Kelan oikeasta äitiyspakkauksesta pahvilaatikko, sekä hygieniatarvikkeet. Lisäksi pakkauksessa olisi yksivärisiä tumppuja ja sukkia kotimaiselta valmistajalta (tämmöisiä en löytänyt!).

Miltäs kuulostaa, kelpaisiko tämmöinen äitiyspakkaus?
Olisi myös kiva kuulla, mitä teidän unelmien äitiyspakkauksesta löytyisi?

Jos teitä kiinnostaa, miltä se ihan oikea äitiyspakkaus vuosimallia 2016 näyttää, niin kurkatkaapas Violan- ja  Mutsie-blogeihin!

Ps. toivottavasti otitte postauksen huumorilla, hih. Vaikka mulle kyllä tooodellakin kelpaisi tuo kuvailemani äitiyspakkaus (ihan vaikka ei sitä vauvaakaan ole tulossa, haha), niin arvostan kyllä suuresti sitä Kelan tarjoamaa perinteistä äitiyspakkausta. Muistan esikoisen aikaan, miten kutkuttavalle tuntui kantaa pakkausta postista kotiin, ja miten ihanaa oli vihdoin päästä hypistelemään pikkuisia vaatteita ja tarvikkeita. Viimeistään tuon pakkauksen myötä tajusin, että meille ihan oikeasti on tulossa vauva! Edelleen ne tärkeimmät, pahvilaatikko ja kynsisakset, ovat meillä käytössä (kylpylämpömittarikin olisi, ellei se olisi joskus pudonnut ja mennyt rikki), ja osa vaatteista on laitettu muistojen laatikkoon, eli lapsen omaan äitiyspakkauslaatikkoon talteen.

Postauksen kuvat on lainattu valmistajilta/jälleenmyyjiltä ja linkit kuvien alla vievät lähteeseen.