PIKKULEGOJEN SÄILYTYS

legot

Puoli vuotta sitten kurkattiin täällä blogissa meidän pikkulegojen säilytyssysteemiin, joka olikin ihan toimiva pitkän aikaa, mutta sitten menin vähän järkkäilemään lastenhuonetta uusiksi ja tuo lipasto, jossa pikkulegoja säilytettiin, muutti mun työhuoneeseen. Niinpä meidän piti miettiä säilytysjärjestelmät legoille uusiksi, ja ihan loistava ratkaisu niille löydettiinkin!

Pikkulegoille täytyy miettiä oikeastaan kaksi eri säilytyssysteemiä. A, miten säilytetään irtopalikat ja B, missä pidetään valmiit rakennelmat. Irtopalikat on meillä järkätty värien mukaan kannellisiin rasioihin (ettei taapero pääse niihin käsiksi), ukkelit on omassa rasiassa, renkaat omassa jne. Koska meillä esikoinen rakastaa Legoja, ja toivoo vain niitä aina lahjaksi, on meille tässä puolentoista vuoden aikana kertynyt palikoita aikamoinen määrä, ja jos niitä ei pidettäisi värijärjestyksessä, olisi niillä kyllä tosi vaikea rakentaa mitään ohjeiden mukaan. Nytkin tuntuu, että tiettyä palikkaa joutuu välillä etsimään pitkään, joten ehkä näitä voisi vieläkin vähän lajitella tarkemmin.

lastenhuone

legot

Meillä on Veikolla lastenhuoneessa tuommoinen ei niin sisustuksellisesti silmiä hivelevä, mutta ihan superkäytännöllinen oma loossi. Pikkuveljen vanha leikkikehä on päässyt jatkokäyttöön isoveljen pöydän ympärille, ja näin työrauha Legojen kanssa puuhasteluun on taattu, hih. Pöydän (joka on Ikean Stuva-sarjan penkki) vieressä on yksi palikka Ikean Stuvaa, ja sinne ollaan järkätty nyt pikkulegot, ja tuo onkin oikeastaan vanhaa säilytyssysteemiä parempikin ratkaisu, kun Legot on tuossa ihan käden ulottuvilla, mutta kannellisissa rasioissa, joten pikkuveli ei niihin pääse käsiksi.

pikkulegot

Aikaisemmin valmiit legorakennelmat oli ison lipaston päällä ja sen yläpuolella hyllyllä, ja sen lisäksi niitä oli kulketunut keittiöönkin taaperolta turvaan, kun lipaston päältä alkoi tila loppumaan. Nyt me käytiin ostamassa tuommoinen jokaisen legofanin unelma, ihan oma vitriinikaappi Legoille.

Tuolla kaapissa on nyt noita isompia legosettejä ja varmasti saman verran olisi vielä kaikenlaista pientä autoa, rakettia ja työkonetta sinne rakennettavana. Ainakin meillä noiden Legojen kanssa käy niin, että uudet legosetit rakennetaan innolla valmiiksi, ja yleensä vielä heti perään puretaan ja rakennetaan uudestaankin, mutta jos legot jää purettuna rasioihin, ei niillä tulekaan enää niin paljon leikittyä, kuin noilla valmiiksi rakennetuilla jutuilla. Sen takia mun mielestä on kiva, että noille valmiille on kunnolla tilaa, että niillä myös tulee leikittyä. Tuo kaappi onkin ollut tosi kätevä, kun leikkimään pääsee heti ovet avaamalla, tai jos pikkuveli on samaan aikaan leikkihuoneessa, voi kaapista nostaa legoja oman pöydän ääreen, leikkiä niillä ja purkaa ja kasailla taas uudelleen. Niin ja noissa oven nupeissa on villalangasta tehty rusetti, niin taapero ei pääse kaapin sisältöön käsiksi, hah.

legosäilytys

Minkälaisia säilytyssysteemeitä teillä on Legoille?