HOTEL LEGOLAND

legoland hotelli

legolandin hotelli

Kerroinkin tuolla meidän Legoland -kuulumispostauksessa, että Hotel Legolandista mulla olisi niin paljon kerrottavaa, että päätin jättää nämä höpinät ihan omaan postaukseensa.

Neljän tähden Hotel Legoland on rakennettu aivan Legolandin kylkeen kiinni, osaksi teemapuistoa, ja hotellista onkin ihan oma sisäänkäynti puiston puolelle. Tämän lähempänä Legolandia ei siis voi majoittautua, ja osasta huoneista onkin näkymä suoraan teemapuiston puolelle!

Jo tämä hotelli on osa elämystä, kun matkustaa Legolandiin. Sen lisäksi, että hotellista löytyy teemahuoneita kuudella eri teemalla (me majoituttiin hauskassa Pirate-huoneessa), löytyy nähtävää ja koettavaa ympäri hotellia.
Kaikkialla on Legoja leikittäväksi, tietenkin. Niitä löytyy leikkialueilta eri puolelta hotellia ja jopa seinillä on suuria Legoalustoja täynnä värikkäitä pieniä palikoita! Ensimmäinen leikkialue löytyykin heti aulasta, jossa hotellivierailijat vastaanottaa jättisuuri lohikäärme. Lohikäärmeen takaa löytyy hauska paloauto, jonne voi mennä leikkimään Legoilla, tai katsella Lego-ohjelmia televisioruuduilta. Isot laatikolliset Legopalikoita löytyy myös hotellihuoneista, ja aikas monta kertaa tämän parin päivän aikana tulikin kerättyä Legoja lattialta, haha.

legoland hotel

hotel legoland

Hotellista löytyy myös Legomyymälä, pari ravintolaa ja takapihalta kiva pieni leikkipuisto Ninja esteratoineen. Leikkipuistoon pääsee kätevästi buffetravintolasta, jossa aamiainenkin tarjoillaan, joten aamuvirkut pääsevät halutessaan leikkimään ulos, vaikka puisto ei olisikaan vielä auennut.

Huoneita löytyy tosiaan kuudella eri teemalla, ja me yövyttiin Pirate-huoneessa. Huoneissa on parisänky, ja seinältä avattava kerrossänky, vähän samaan tyyliin, kuin laivojen hyteissä.
Mikään suuren suuri huone ei ollut, kun nuo kerrossängyt oli avattuna, mutta hyvin sinne neljä henkeä mahtui, ja olisi oikeastaan mahtunut vielä viideskin nukkumaan, sillä taapero nukkui meidän vanhempien kanssa leveässä parisängyssä.

Neljävuotias tietenkin pomppi innosta, kun näki jännittävän merirosvohuoneen, ja huoneeseen lapsille tuodut ylläripussit. Riemunkiljahduksia aiheutti myös se, kun lapsi hoksasi, että hän saa nukkua yläsängyssä! Tuo yläsänky sitten toimikin kuulema lapsen ”huoneena”, jossa hän rakenteli Legoilla ja katseli Legoesitteitä, ja pikkuveljeltä sinne oli tietenkin pääsy kielletty.

Huoneessa riitti kyllä ihmeteltävää aikuisillekin, sillä joka paikka oli täynnä hauskoja yksityiskohtia. Sivupöydällä istui Legoista tehty apina, hyllynpäällä kökötti rotta ja kylpyhuoneen seinällä oli merirosvohattu roikkumassa koukusta, Legoista tehdyssä tietenkin. Monta kertaa tulikin bongattua jokin hassu juttu, johon ei aikaisemmin ollut tullut kiinnitettyä huomiota. Ja jos viimeisetkin voimat oli kulutettu teemapuiston puolella, saattoi vielä hetken jaksaa katsella televisiota, jossa pyöri Lego-ohjelmat 24/7.

hotel legolandhotel legoland

Hotellissa tarjoillaan tosi runsas ja monipuolinen aamiainen, jonka herkkuja notkuvista pöydistä saa kyllä varmasti jokainen mahansa täyteen. Hauska yksityiskohta aamiaisella oli pannukakkupiste, jossa sai itse paistaa omat pannukakkunsa!

Aamiaiselle varattiin pöytä etukäteen, mikä onkin tosi kiva idea, sillä lähes 1000 ihmistä majoittavassa hotellissa saattaisi muuten olla melkoinen ruuhka aamiaisella, jos kaikki sattuisivat tulemaan yhtä aikaa. Nyt aamiaiselle ei tarvinnut ollenkaan jonottaa, ja vaikka kaikki pöydät näyttivätkin olevan varattuja, ei aamiaisella silti tuntunut olevan yhtään ruuhkaa tai hälinää.

Aamiaisravintolassa on lounasaikaan saatavilla lounasbuffet ja illalla illallisbuffet. Tuonne illallisbuffetiin kannattaa muuten myös tehdä pöytävaraus, ainakin kiiruisimpaan aikaan, sillä puiston sulkeuduttua aika moni suuntaa syömään. Hotellista löytyy myös a la carte ravintola, mutta me tykätään lasten kanssa käydä rennommin buffeteissa syömässä, sillä silloin ei kenenkään tarvitse nälkäisenä odottaa ruokaansa, ja jokainen voi napsia lautaselleen buffetpöydistä justiin sitä, mitä tekee mieli.

Ravintolassakin oli ihanasti otettu lapset huomioon, ja lapset saivat itse kerätä herkut lautaselle matalasta buffetpöydästä, jossa oli lounasaikaan mm. hampurilaistarvikkeita ja Legopalikan muotoisia ranskalaisia. Jälkkäriksi oli jäätelöbuffet, jossa sai itse tehdä pehmiksen kippoon ja koristella sen strösseleillä ja kastikkeilla. Toisenlaisiakin vaihtoehtoja toki löytyi, ja meillä taapero ilahtui jälkiruokapöydän pienistä rusina-askeista ja viipaloiduista hedelmistä.

hotel legoland

hotel legoland

Vaikka huoneita hotellista löytyy yli 200, kannattaa varauksen kanssa olla ajoissa, varsinkin, jos on jokin tietty teemahuone mielessä. Hotelli on tosi suosittu, ja taitaa olla melkoisen varattu koko ajan.

Mikään edullisin vaihtoehto Hotel Legoland ei ole, mutta lentoja saa mukavalla hinnalla suoraan Billundiin, ihan siihen Legolandin viereen, mikä vähän laskee matkakustannusten hintaa.
Me ollaan matkattu Legolandiin myös niin, että mentiin ensin laivalla Ruotsiin, ajettiin Ruotsin läpi Tanskaan ja majoituttiin Vejlen kaupunkiin, josta on 30 kilometrin ajomatka Legolandiin. Tämmöisellä matkalla kustannuksia nostaa myös ne väliyöt matkan varrella, sillä aikamoinen siivu tuo Ruotsin läpiajo on, jos sen meinaa tehdä yhtäsoittoa mennen tullen.

Lyhyelle matkalle, jolloin tarkoituksena on vain Legolandissa huvittelu, suosittelen kyllä lentoa suoraan Billundiin ja yöpymistä Hotel Legolandissa. Jos matkassa meinaa olla pidempään ja kierrellä Tanskaa muutenkin, kannattaa miettiä, ottaisiko edes yhden yön tuosta Legolandin omasta hotellista, sillä se on todellakin kokemisen arvoinen!

legoland hotelli leikkipuisto

Teemapuistoihin hurahtaneena en malta olla palaamatta aiheeseen vielä kerran, ja luvassa onkin vielä pieni vinkkikooste Legolandiin matkaavilla. Palataan siis aiheeseen vielä!

Yhteistyössä Legoland