KAUDEN HITTILEHTI JA SYDÄMIÄ KUUSESSA

perheblogi
Siitä on jo muutama viikko aikaa, kun postilaatikon pohjalta löytyi tämän joulun ensimmäinen lelulehti. Tuo olikin ensimmäinen lehti, joka meillä on täytynyt jakaa, kun lukuvuoroista ei päästy muuten sopuun. Mietinkin, olisiko postilaatikkoon pitänyt kiinnittää semmoisen perinteisen ”ei mainoksia” kyltin sijaan lappu, jossa toivottaisiin lelukuvastoja tuplasti.

Viljami bongailee kuvastosta tuttuja lelusarjoja, mutta isompi on ruksinut lelulehdestä lemppareitaan, siis niitä, joita toivoo lahjaksi (eli suurinpiirtein 80% kuvaston tuotteista). Ollaan puhuttu, että toiveita voi kyllä esittää, mutta kannattaa miettiä mitkä olisi ne pari ihan tärkeintä toivetta. Mulla oli vähän ajatuksissa, että me vanhemmat ostetaan vain ne pari eniten toivottua lahjaa, koska vähän hassulta tuntuu ostaa jotain sellaista, mitä ei ole toivottu, mutta jättää sitten niitä toiveita toteuttamatta. Muutamia lahjatoiveita olen jakanut niitä kyselleille sukulaisille ja jotain ”ylimääräistä” on tullut hankittua paketteihin, kun en vaan ole malttanut pysyä noissa parissa paketissa. Toivoisin, että jouluna kuitenkin lahjamäärä on maltillinen, ja onneksi toiveiden joukossa on muutakin, kuin pelkkiä leluja, siis käytännöllisiä juttuja myös.

Samaan aikaan, kun monessa perheessä vietetään yltäkylläistä joulua pakettikasojen keskellä, on myös niitä perheitä, joissa ei ole mahdollisuutta toteuttaa edes sitä lasten ainoaa lahjatoivetta. Ehkä olisi hyvä pysähtyä joulutohinoiden keskellä miettimään, haluatko sinä antaa vähävaraiselle lapselle joulun? Varmasti jokaisessa kaupungissa järjestetään hyväntekeväisyyskeräyksiä, joihin voi osallistua sopivalla lahjapaketilla. Mun mielestä Hopella on tosi kiva idea, sillä lahjaksi voi ostaa juuri niitä toivelahjoja, joita lapset ovat oikeasti toivoneet. Ideaparkista löytyy Hopen joulukuusi, jossa on sydämiä, joissa jokaisessa yksi toive. Tuon toiveen voi toteuttaa ja jättää sitten paketin kauppakeskukseen, josta Hope toimittaa sen lapselle.

Noissa toiveissa on ollut juuri niitä samoja leluhittejä, joita meidänkin pojat ovat toivoneet, Ryhmä Hauta, Legoja, askartelutarvikkeita jne. Kannattaa muuten muistaa, että myös isommille lapsille toiveet ovat tärkeitä, ja lahjatoiveiden joukosta on yleensä löytynyt mm. leffalipputoiveita. Niin, ei ole itsestäänselvyys, että jokainen lapsi pääsee elokuviin.

Me ei olla vielä käyty osallistumassa tänä jouluna tuohon keräykseen, mutta ollaan kyllä menossa, ja vielä onkin hyvin aikaa, sillä Ideaparkissa tuo Hopen keräys on käynnissä 18.12 asti. Lähdetän sinäkin auttamaan?

perheblogi

perheblogi

perheblogi

Mukavaa viikonloppua!