LAPSELLE OMA TABLETTI?

tabletti lapselle

Koska meidän sukulaiset asuu kaikki aika kaukana, tulee meidän autoiltua melko pitkiä matkoja lasten kanssa. Normaali mummilareissu on kolmisen tuntia suuntaansa, ja kun lähdetään Pohjoiseen kummien luo, tietää se yhtätoista tuntia autonpenkillä istumista. Ihan vauvan ja pikkutaaperon kanssa pitkät matkat kannattaa ajoittaa vaikka päiväunien aikaan (no, tuota yhtätoista tuntia ei taida kukaan nukkua, hah), mutta isommalle lapselle keksiikin jo kaikenlaista puuhaa automatkoille. Meillä on ollut autoviihdykkeenä leluja, puuhakirjoja ja pientä naposteltavaa. Muutama vuosi sitten kuitenkin mietittiin, että jokin laite olisi autoon kiva ja tuumailtiin dvd-soittimen ja tabletin välillä. Aika nopskaa päädyttiin tablettiin, sillä sitä voi käyttää ihan yhtälailla lastenohjelmien katseluun, kuin dvd-soitintakin, mutta sen lisäksi sinne voi ladata lapsen ikätasoisia kehittäviä pelejä, ja tabletti kulkee mukana myös esimerkiksi lennoilla.

Me ostettiinkin Veikolle oma iPad, kun käytiin kolme vuotta sitten Amerikassa, ja edessä oli vuorokauden verran lentokoneissa ja lentokentillä istumista (tarvittiin muuten tuota tablettia vasta sillä vipalla lennolla). Sen jälkeen tabletti on kulkenut mukana automatkoilla ja muilla reissuilla, kotona konetta ei olla käytetty oikeastaan ollenkaan. Lapsi on katsellut koneeltaan elokuvia ja YLE Lasten Areenaa, mutta myös mm. opetellut aakkosia hauskan pelin avulla tai oppinut laskemaan englanniksi leikin varjolla kielipelissä. Mun mielestä tuo tabletti on ollut sata kertaa hyödyllisempi, kuin dvd-laite, jolta tapitetaan pelkkiä lastenohjelmia.

Ainut huono puoli tabletissa on, että isommille lapsille niitä täytyy olla tietenkin molemmille omat. Tuskin tabletin vuorottelu pitkällä automatkalla sujuu kovinkaan sopuisasti, siitäkään huolimatta, että ainakin meillä tablettia käytetään vain pienen aikaa koko automatkan kestosta. Toisaalta, kaksi- ja viisivuotiaille on ihan erilaisia pelejä, joten ehkä ihan hyväkin, että kummallakin on omat laitteensa. Me oltiinkin mietitty, että ostetaan jossain vaiheessa myös Viljamille oma iPad, mutta syksyllä jollain reissulla pikkuveli sai isoveljen (suojakotelottoman) koneen käsiinsä ja heitti sen maahan niin, ettei näytöltä näy nyt kuin värisevää suttua. Koska edessä olikin nyt kahden koneen osto, aloin tutkimaan vähän muitakin vaihtoehtoja, kuin kallista iPadia.

tabletti lapselle

tabletti ellos

Löysin Ellokselta ihan täydellisen vaihtoehdon meidän tarpeisiin! Denverin lapsille suunnattu pikkutabletti maksoi alle satasen, mutta siinä on wifi (me ollaan autossa jaettu netti jomman kumman vanhemman kännykästä), eli pääsee sinne Lasten Areenaan ja siinä on pääsy Google play kauppaan, josta voi sitten ladata haluamansa sovellukset.

Koneen mukana muuten tulee kaksi vaihdettavaa suojakuorta (sininen ja pinkki), mikä on ihan huippujuttu, sillä en enää uskaltaisi antaa lapsille konetta ilman suojakoteloa.

Meillä nämä koneet menee joulupakettiin, joten palailen kokemusten kanssa sitten myöhemmin, mutta malttamattomana toki itse vähän testailin tabletteja, hih. Tabletissa on esiasennettuna kätevä Kidoz ohjelmisto, josta löytyy valmiiksi lapsille pelejä, videoita ja nettilinkkejä. Tuonne Kidoziin saa luotua salasanan, jos haluaa vaikka, että lapsi ei pääse sieltä koneen muihin osiin, esimerkiksi asetuksiin. Ja noita valmiiksi asennettuja pelejä yms voi hallinnoida niin, että valitsee itse mitkä niistä ovat lapselle näkyvissä.
Ehdin jo latailla muutamia tuttuja sovelluksia tablettiin, joten pienemmän kone alkaa olla nyt ihan käyttökunnossa ja valmiina lahjapaperiin käärittäväksi ja jonain iltana latailen sitten isoveljen koneeseen viisivuotiaalle sopivia sovelluksia. Voisinkin muuten tehdä myöhemmin postauksen noista meidän lempparisovelluksista!

tabletti ellos

Aurinkoista pakkaspäivää!

Sis. mainoslinkkejä
Tabletit saatu