5 VINKKIÄ LENKKEILYN ALOITTAMISEEN

halens sport

Nyt on tapahtunut jotain tosi omituista, mä oon innostunut lenkkeilystä! Oon niin monta kertaa (eli joka kevät…) ennenkin suunnitellut alkavani juoksemaan, mutta nyt ihan oikeasti tuntuu, että mua nähdään jatkossakin lenkkipoluilla. Jos joku muukin etsii kadonnutta juoksuinspistä, niin keräsin muutaman vinkin lenkkeilyn aloittamiseen.

1. Unohda ajanpuute tekosyynä. Jo lyhytkin lenkki riittää alkuun, ja aikaa tähän ei kulu turhaan, kun pinkaiset lenkille suoraan kotiovelta. Mä aloitin juoksuohjelmalla, jossa kävellään ensin 5 minuuttia, sen jälkeen hölkkäillään 5 x 4 minuuttia ja aina välissä kävellään 1 minuutti. Koko tähän hommaan menee siis 30 minuuttia, ja aika lähtee juoksemaan samalla sekunnilla, kun lenkkitossut ylittää kotikynnyksen!
Nolona täytyy tunnustaa, että jopa tuo 4 minuuttia hölkkää oli mulle ekalla kerralla liikaa, mutta jo toisella lenkkikerralla askel tuntui paljon kevyemmältä, mikä tietenkin motivoi superpaljon!

2. Lataa kivaa ja tsemppaavaa lenkkimusaa! Ainakin iTunesista löytyi paljonkin ”Running hits” tyyppisiä albumeita, joiden jumputuksen tahdissa juoksu tuntuu kevyemmältä.
Mä en muistanut ennen ekalle lenkille lähtöä ladata kännykkään vielä mitään musaa, joten kuuntelin sitten You Tubesta mm. Antti Tuiskua, kun en muutakaan keksinyt. Ja arvatkaapas onko mulla soinut nyt monta päivää päässä ”Mun on pakko twerkkaa, että saisin fyrkkaa…”

3. Jos lenkille lähtö tuntuu tahmealta, niin ainakin mun viimeisetkin innostuksen rippeet karisevat, jos joudun kiskomaan päälle jotkut vanhat pieruverkkarit. Satsaa siis kivoihin treenivaatteisiin! Mä tilasin blogin kautta saamallani lahjakortilla Halensilta nämä postauksen vaatteet, eli tuon Only Playn ihanan värisen hupparin, juoksuhousut (joissa ihan superkätevä kännykkätasku takana!) ja tuollaiset kosketusnäyttöönkin toimivat hanskat, jos vaikka kuulokkeisiin kantautuu ihan tylsä biisi (nuo hanskat näyttääkin olevan nyt alessa!). Halensilla oli muuten tosi paljon erilaisia treenivaatteita, kannattaa kurkata sieltä koko valikoima.

4. Mieti mikä sinua motivoi! Toiset liikkuu liikunnan ilosta (joo, tätä tavoittelen myös…), joku haluaa laihduttaa ja joku saa juoksulenkistä energiapiikin. Mä oon hölmönä ajatellut, ettei liikunta ole mulle niin tärkeää, koska en ole esim. ylipainoinen, ja vasta nyt olen tajunnut, että liikunta onkin ihan supertärkeää, jos haluaa pysyä terveenä! Liikunta kun ehkäisee vaikka mitä sairauksia, ja mua motivoi halu pysyä terveenä.

5. Ja ehkä tärkeimpänä vinkkinä, hanki itsellesi juoksuohjelma! Ihan jo googlamalla löytää vaikka kuinka paljon erilaisia juoksuohjelmia, ja näistä kannattaa valita oman kunnon ja tavotteiden mukainen ohjelma. Ilman ohjelmaa tulee helposti alkuinnostuksessa ahnehdittua liikaa kilometrejä, ja lopulta innostus tyssää lyhyeen.

halens urheiluvaatteet

halens vaatteet

halens vaatteet

halens vaatteet

Mukavaa uutta viikkoa!

Postauksessa mainoslinkkejä