EKOMMAT VINKIT TAHRANPOISTOON

blaa lastenvaatteet

Facebookin lastenvaateryhmissä aika usein törmää tahranpoistokysymyksiin, ja monesti muut sitten vinkkailevat niistä omista (teollisista) tahranpoistoainesuosikeistaan, joissa tahraista vaatetta neuvotaan liottelemaan. Tahrat varmasti saa tehokkaasti näinkin irti (ja joskus jopa värit vaatteista myös…), mutta onneksi on vähän luonnollisempia ja myrkyttömiäkin vaihtoehtoja olemassa.

Tässäpä muutama ekompi tahranpoistoaine, joista suurin osa löytyy kotikeittiöstä!

Aurinko – kasvispohjaiset tahrat
Tämä kuulostaa ihan hassulle, mutta testatusti toimii! Testaa ainakin porkkana- ja paprikatahroihin, jotka muuten eivät tunnu lähtevän vaatteesta millään. Toisin kuin monet muut tahranpoistokikat, aurinko tepsii myös vanhoihin tahroihin.

Kiehuva vesi – marjatahrat
Kuinka moni vielä luulee, että mustikkatahrat ei lähde millään? Kasta tahrakohta kiehuvaan veteen tai kaada kiehuvaa vettä tahran päälle. Toista niin monta kertaa, kunnes tahra on hävinnyt.

Kivennäisvesi – rasvatahrat
Rasvatahrojen luvataan lähtevän kivennäisvesihuuhtelulla, tätä kyllä täytyy joskus koittaa, jos vaan kaapista löytyy silloin kivennäisvettä.

blaa lastenvaatteet

Ruokasooda – kahvitahrat
Läikkyikö kahvit valkoiselle paidalle? Ei hätää, ripottele päälle ruokasoodaa, anna vaikuttaa hetki ja pese sen jälkeen normaalisti. Ruokasooda toimii myös öljy- ja rasvatahroille, sekä raikastamaan tunkkaisia tekstiilejä.

Viinietikka – ruohotahrat
Ruohotarhat pikkuisten pöksyjen polvissa on kesäisin tuttu näky, ja näihin tahroihin auttaa viinietikka. Myös hammastahnan kerrotaan tepsivän ruohotahroihin!

Liitu – ruokaöljytahrat
Hankaa öljytahraa valkoisella taululiidulla, ja pesen sen jälkeen normaalisti. Jos liitua ei löydy kotona, voit kokeilla myös maissijauhoa!

Piimä – voikukkatahrat
Voikukka on varmaan ainoa, jota en ole saanut vaatteista irti! Piimän pitäisi kuitenkin tehota tuoreisiin voikukkatahroihin, joten tätä täytyy testata, kun voikukkakausi ihan pian alkaa.

tuutilulla

blaa lastenvaatteet

Sitruunamehu – hikitahrat
Sitruunamehu, kuten myös etikka toimii hikitahroihin (tilkka etikkaa veteen sekoitettuna, ja vaate likomaan hetkeksi ennen pesua). Tässä kannattaa huomoida, että kaikki keinokuidut eivät kestä etikkaa!

Hiuslakka – tussitahrat
No, hiuslakka nyt ei niin eko ole, kuin nuo edelliset, mutta silti parempi vaihtoehto, kuin tahranpoistoon tarkoitetut kemikaalipommit. Suihkuta tahraan hiuslakkaa ja pese sen jälkeen normaalisti.

Sappisaippua – esim. muste-, rasva-, öljy-, kura- ja ruohotahrat
Varsinaisista tahranpoistoaineista luonnollinen vaihtoehto on sappisaippua. Sappisaippuan vaikuttavana aineena on naudan sappi. Mun lemppari on Sonett -merkkinen nestemäinen sappisaippua, jossa on naudan sapen lisäksi mm. luomuoliivi- ja luomurapsiöljysaippuaa. Nestemäistä sappisaippuaa hierotaan tahraan, annetaan vaikuttaa hetki ja nakataan pesukoneeseen. Helppoa ja myrkytöntä!

blaa lastenvaatteet

Huppari // Leggarit

Hauska huppari ja ihanat mintun väriset leggarit löytyy Tuutilullasta, ja tämän viikon loppuun asti lukijani saavat koodilla: KARKKIPURKKI10 lastenvaatteista (ei Lille Spendabel) -10% alen. Niin ja yli 50€ tilaukset toimitetaan ilman toimitusmaksua!

Onko teillä joitain tahranpoistoniksejä?