HERRA HAKKARAISEN TALO JA 10 MUUTA VINKKIÄ SYYSLOMALLE!

Herra hakkaraisen talo

Meillä lapset syyslomailee tämän viikon, ja on ollut mukavaa viettää taas hitaita aamuja ja keksiä kaikenlaista hauskaa puuhaa lomapäiviin.

Herra Hakkaraisen talossa Vammalassa me ollaan käyty pari kertaa aikaisemminkin, mutta edellisistä kerroista oli hurahtanut jo sen verran, että päätettiin pitkästä aikaa lähteä viettämään päivää sinne. Tykkään tosi paljon tällaisista lasten kohteista, joissa aikuisillekin riittää ihmeteltävää ja nähtävää, tai ainakin mä ihan innoissani taas katselin miten kivasti kaikki on toteutettu, ja kuinka paljon hauskoja yksityiskohtia talosta löytyy.

Herra Hakkaraisen talo on vähän samaan tyyliin toteutettu, kuin Junibacken Tukholmassa, eli se on ihana satumaailma, jossa melkein kaikkeen saa koskea ja leikkiä. Talosta löytyy hauskoja huoneita, kuten vaikka ullakko, josta isommat rohkelikot voivat laskeutua pitkää tankoa pitkin, tai kavuta ullakolta löytyvästä luukusta tikapuita pitkin alas. Artturin ritareiden salissa puolestaan pääsee kiipeämään portaita pitkin linnaan, ja laskemaan sieltä sitten liukumäkeä pitkin alas. Ja kuten teemaan sopii, löytyy tuolta ritarien salista myös miekkoja, kilpiä ja asuja, joilla saa hauskat leikit aikaan. Herra Hakkaraisen talosta löytyy myös avaruus, jossa pääsee ihan oikealle avaruuslennolle ja kävelemään avaruuteen planeettojen keskelle. Aika jännää!

vinkkejä syyslomalle

herra hakkaraisen talo

herra hakkaraisen talo

Vaikka meillä oli talossa tosi hauskaa ja viihdyttiin siellä pitkään, taisi tällä kertaa kohokohtana olla unissakävelevän Herra Hakkaraisen tapaamisen lisäksi hurjan hauska autopiha, jossa me ei oltukaan ennen käyty!

Herra Hakkaraisen talon takapihalta löytyvä hurjan hauska autopiha on kuin liikennepuisto, mutta sata kertaa hauskempi! Polkuautojen ja autoteiden lisäksi sieltä nimittäin löytyy vaikka mitä tutkittavaa ja rakennuksia, joiden sisään voi mennä.

Meidän seurueella autoista loppui tuon tuosta bensa, ja sitten kurvattiin tankkaamaan ”kallista bensaa”, kuten bensa-aseman kylteissä luki. Autopesula oli myös ahkerassa käytössä ja Poliisiasemallakin pistäydyttiin vankisellissä useampaan kertaan. Hurjan hauskasta autopihasta löytyy myös iso bussi, jonka rattiin pääsee istumaan ja iso hiekkaleikkialue pikkuväelle. Onneksi olin pakannut kunnon ulkovaatteet lapsille mukaan, sillä tuolla pihassa taidettiin viettää vielä saman verran aikaa, mitä oltiin ensin sisällä puuhailtu.

Sisäänpääsymaksu tuonne taloon on 8 euroa, mikä on mun mielestä ihan kohtuullinen hinta siihen nähden, kuinka paljon talossa on touhuttavaa. Pääsymaksulla käteensä saa rannekeen, joka on voimassa koko päivän, eli taloon voi palata takaisinkin, jos vaikka välillä haluaa käydä syömässä jossain talon lähistöllä.

hurjan hauska autopiha

hurjan hauska autopiha

herra hakkaraisen talo

Ja sitten vielä muutamia muita lomavinkkejä, jos joku muukin lomailija pohtii vielä viimeisille lomapäiville mukavaa puuhasteltavaa. Ja suurin osa näistä toimii toki muulloinkin, kuin lomalla!

Maksullisia kohteita:

  • Särkänniemessä vietetään syyslomalla Karmivaa karnevaalia, joka kuulosta justiin sopivan jännälle ja hauskalle lomatekemiselle. Alue on jaettu niin, että hurjimmat jutut löytyy isommille tarkoitetulta alueelta, joten huvipuistoon voi hyvin lähteä pientenkin lasten kanssa. Särkänniemi on varmasti ihanan tunnelmallinen näin syksyn iltahämärässä!
  • En tiedä miksi meillä on ollut aina tapana lähteä kylpylään jonnekin kauemmaksi ja jäädä sitten hotelliin yöksi, kun naapurikaupungin kylpylään voi hyvin tehdä myös päiväretken. Me startattiin loma päiväretkellä läheiseen kylpylään ja näitä retkiä täytyy kyllä tehdä jatkossakin vaikka joskus viikonloppuna.
  • Vapriikki on yksi meidän suosikkimuseoista, ja varsinkin Luontomuseo ja Pelimuseo on meidän poikien lemppareita. Nyt syyslomalla Vapriikissa onkin ihan erityistä ohjelmaa lomalaisille!
  • Särkänniemen vieressä olevaa Superparkia ollaan monesti mietitty, että siellä täytyisi käydä. En tiedä ehditäänkö sinne nyt lomalla, mutta ainakin joskus viikonloppuna täytyy tutustua tähänkin hauskan kuuloiseen kohteeseen.
  • Muumimuseo on myös niitä museoita, joissa viihtyy sekä lapset, että aikuiset. Samalla voi pienempien kanssa poiketa viereiseen leikkipuistoon!
  • Ideaparkista löytyvä PiiPoo on myös meidän suosikkeja, sieltä löytyy monenlaista leikkiä ja puuhaa ja nyt syyslomalla myös järjestettyä ohjelmaa.
  • Vaikka tykkään monenlaisista lastenkohteista, ei HopLopit ja muut leikkiluolat jostain syystä ole mun suosikkeja, mutta lapset tietenkin ovat näistä aivan superinnoissaan.

Ilmaista tekemistä:

  • Retkelle metsään! Tätä me tehdään kyllä aika usein, mutta metsäretki makkaranpaistoineen sopii hyvin piristämään myös aurinkoista lomapäivää.
  • Syyslomalla on hauska tehdä retki jonnekin ihan uuteen leikkipuistoon, tai jonnekin lasten suosikkipuistoon, jossa tulee harvemmin käytyä. Ja vähän spessumman tuosta leikkipuistohetkestä saa, kun mukaan pakkaa herkulliset eväät.
  • Poliisimuseo Tampereella on ainakin meidän poikien yksi suosikkimuseoista, sillä sieltä löytyy lapsille aivan oma osasto leikkipaikkoineen, minikokoisia poliisiasuja puettavaksi ja vieläpä hauska salapoliisitehtävä, jonka lapset saavat ratkaista. Ja parasta tietty se, että Poliisimuseoon on ilmainen sisäänpääsy!

herra hakkaraisen talo

Mitäs te olette puuhanneet lomalla?