ENSIKERTALAISEN PIILOLINSSIMIETTEET

silmäasema piilolinssit

Kaupallisessa yhteistyössä Silmäasema

Kun muutama vuosi sitten tietokoneen näytöllä kolmoset ja vitoset alkoivat hyppiä sekaisin, ja silmät selkeästi väsyivät päätteellä työskennellessä, päätin käydä näöntarkastuksessa. Mikään superhuono näköni ei ollut, mutta silmissä oli hajataittoa, joka aiheuttaa mm. juuri tuota inhottavaa silmien väsymistä.

Täytyy kuitenkin tunnustaa, että turhamaisena jätän usein silmälasit lipaston laatikkoon aivan puhtaasti ulkonäkösyistä, vaikka saankin sitten maksaa siitä särkevinä ja väsyneinä silminä. Toisaalta välillä meikittömänä on mukava piiloutua silmälasien taakse, mutta silloin, kun laittaudun (eli useimmiten), tykkään nakata lasit pois kasvoilta.

Aina välillä on käynyt mielessä, että piilolinssit varmasti helpottaisivat mun arkea, mutta toisaalta olen myös miettinyt, että niitä on varmaankin hankala käyttää tai että ne tuntuisivat silmissä kurjilta. Toisaalta kun ongelmana on pääasiassa hajataitto, olen myös ollut siinä luulossa, ettei silloin piilolinsseistä ole apua. Mutta voi miten väärässä olenkaan ollut!

piilarit

piilolinssit kokemuksia

Pääsin yhteistyön merkeissä testaamaan Acuvue Oasys 1 Day with Hydraluxe piilareita, enkä voi kuin miettiä, että miksi en ole tutustunut näihin jo aikaisemmin!

Koska en ollut aikaisemmin koskaan käyttänyt piilareita, varasin ensin ajan Silmäasemalle optikon piilolinssitarkastukseen ensikertalaiselle, jossa ensin tehtiin näöntarkastus, ja sen jälkeen ammattitaitoisen optikon avustuksella harjoiteltiin piilolinssien laittoa ja pois ottamista.

Ensin optikko näytti omaan silmäänsä, miten piilolinssi laitetaan ja otetaan pois, ja sen jälkeen hyvien vinkkien saattelemana pääsin testaamaan samaa hommaa itse. Olikin tosi kiva, kun ammattilainen opasti vieressä ja antoi vinkkejä, sillä parin epäonnistuneen kokeilun jälkeen piilarien laitto alkoi sujua helposti!

Koska piilarit laitetaan silmiin omilla sormilla, aloitetaan homma pesemällä kädet hyvin. Sen jälkeen kannattaa asettua jonkin pöydän ääreen peilin kanssa, ja laittaa vaikka puhdas talouspaperiarkki peilin eteen siltä varalta, että piilari tipahtaakin sormesta pois (joo, näin kävi alkuun mulla ainakin!). Ei siis kannata tihrustaa piilareita silmiin missään vessassa, ja noukkia sitten tipahtanutta linssiä likaisen vessan lattialta. Silmäasemalla sain testata piilarin laittoa tavallisesta peilistä katsoen, ja myös suurentavan peilin kanssa, ja ainakin mulla tuo suurentava peili helpotti hommaa niin paljon, että kipaisinkin kauppaan ostamaan itsellekin sellaisen.

silmäasema piilarit

piilarit kokemukset

Etukäteen olin tosiaan miettinyt, että miltä ne piilarit sitten tuntuisivat silmissä, tuntuisiko siltä, kuin silmissä olisi roskia tai jotain ylimääräistä, mutta piilolinssit eivät tunnu silmissä oikeastaan miltään! Tähän varmasti vaikuttaa se, millaiset piilolinssit on käytössä, ja nämä Acuvue Oasys 1 Day with Hydraluxe piilolinssit ovatkin maailman kehittyneimmät kertakäyttöpiilolinssit, joiden loistavien ominaisuuksien ansiosta ne tuntuvat silmissä mukaville, eivät kuivu, eivätkä silmät väsy. Aikamoista vai mitä!

Acuvue Oasys 1 Day with Hydraluxe piilolinssien materiaalina on hyvin hengittävä silikonihydrogeeli ja kosteuttavana aineena PVP (eli Polyvinyyli pyrrolidone), joka on koostumukseltaan hyvin lähellä silmän omaa kyynelnestettä. Kosteutta itseensä sitova PVP pysyy muita aineita paremmin piilolinsseissä, ja saa piilarit pysymään kosteina koko päivän, jolloin piilarit tuntuvat luonnollisilta silmissä, eivätkä silmät väsy. Myös muotoiluun on panostettu, ja näissä piilareissa reunat on muotoiltu erittäin ohuiksi, mikä myös tekee piilareista miellyttävät käyttää, nuo reunat kun monesti ovat juuri ne, jotka saattavat saada hassun tunteen silmiin. Silmäasemalla on muuten nyt kiva tarjous näistä piilareista, sillä piilolinssisovituksen ja kymmenen paria piilareita saa nyt kymmenellä eurolla!

Kahden pienen aktiivisen lapsen kanssa touhutessa meno saattaa olla välillä aikamoista, kun rakennetaan temppuratoja eteiseen, tai lasketaan kilpaa pulkkamäessä. Usein olenkin nakannut silmälasit pois tieltä, ja poiminut ne sitten talteen juuri ennen kuin joku on ollut istumassa tai astumassa niiden päälle (tai ulkona laittanut ne taskuun!). Aika paljon kätevämpää onkin laittaa piilolinssit silmiin, ja voi ihan luvan kanssa välillä unohtaa sankalasit sinne lipaston pohjalle!

piilarit kokemuksia

Mitenkäs te muut lasilliset, suositteko perinteisiä sankalaseja vai piilolinssejä?