TÄRKEITÄ TIETOJA ELÄIMISTÄ – LUMOAVA KIRJAVINKKI PIKKUISILLE

tärkeitä tietoja eläimistä kirja

Tiesitkö, että kengurut eivät osaa peruuttaa? Tai että krokotiili voi elää jopa kolme vuotta syömättä (siis mitä ihmettä!)? Tai tiesitkö, että meritähdillä ei ole aivoja?

Joo, en tiennyt minäkään, ennen kuin sain käsiini ruotsalaisen Maja Säfströmin kirjoittaman ja kuvittaman ihastuttavan kirjan, Tärkeitä tietoja eläimistä.

Hurmaavasti kuvitettu ja hauskoilla faktoilla täytetty kirja imaisi kuusivuotiaan mukaansa niin, että lapsi ahmaisi kirjan kannesta kanteen yhdeltä istumalta. Kolmevuotiaan kanssa me lueskeltiin kirjaa yhdessä läpi parin illan aikana. Ja sen jälkeen aloitettiin tietenkin sama kirja uudelleen alusta, hih. Lapsi kuunteli silmät pyöreinä jännittäviä tietoja eläimistä, kuten nyt vaikka sitä, että torakka voi elää useita päiviä ilman päätä! Koska meillä on viime aikoina kuopuksen kanssa juteltu sanoista, jotka eivät kuulu vaikkapa ruokapöytään, vaan ovat vessapuheitanauratti lasta kovasti kirjassa kerrotut hauskat faktat, kuten esimerkiksi se, että flamingot pissaavat omien jalkojensa päälle vilvoitellakseen, tai se, että kärpäset kakkaavat viiden minuutin välein.

Kirja on täynnä hassuja, hämmästyttäviä ja jännittäviä tietoja eläimistä, ja jokaiselta sivulta löytyy Maja Säfströmin tyylikkäitä kuvituksia. Luulenpa, että kirjassa riittää kiinnostavia juttuja usemmankin ikäiselle lapselle, sillä olihan kirja ihan näin aikuisenkin mielestä oikein viihdyttävää ja mukavaa iltalukemista pikkuisen kanssa!

Maja Säfströmin ihania kuvituksia voi kurkistella lisää Instagramin puolella, jossa naisella onkin huikeat 156000 seuraajaa!

lastenkirjat blogi

tärkeitä tietoja eläimistä

eläinkirja lapsille

Mukavaa viikkoa!

Kirja saatu arvostelukappaleeksi