PIENILLÄ VALINNOILLA PAREMPAA HYVINVOINTIA


becel original

Kaupallinen yhteistyö, Becel ja Bellablogit

Joka kevät se tapahtuu. Samaan aikaan kun kevätaurinko sulattaa hanget, pääsevät omat liikunta- ja ruokailutottumukset tarkasteluun. Eikä varmastikaan ole sattumaa, että vietän taas herkutonta huhtikuuta, vaan olen aivan varma, että tuo ihana auringonpaiste tekee hommasta helpompaa. Vai mitä luulette, onnistuisiko sama temppu harmaina marraskuun päivinä joulun lähestyessä?

Jotenkin sitä vaan talvella voi hyvällä omalla tunnolla käpertyä nojatuoliin viltin alle katselemaan lempparisarjojaan höyryävä teemuki kädessä (ja suklaapatukka toisessa), kun taas keväällä samasta lorvailusta tulee hirmuisen huono omatunto!

Ja vaikka koenkin eläväni aika terveellisesti, on mun mielestä ihanaa, että kevät inspiroi miettimään omia valintojaan ja tavoittelemaan entistä parempaa hyvinvointia.

Onneksi millekään suurille elämäntaparemonteille ei ole tarvetta, vaan pienillä valinnoillakin saa paljon hyvää aikaan!

Tässä pieni lista mun (helpoista) tavotteista tälle keväälle:

 • Hyötyliiku pyöräillen! Läpi talven olen vienyt lapset parin kilometrin matkan hoitoon autolla, mutta nyt kevään tullen taitetaan matka ainakin kivalla säällä pyörillä.
 • Korvaa sokeriherkut terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Tässä olen jo onnistunut tosi hyvin, ja ilokseni voin kertoa, että tämän todellakin jo huomaan omassa jaksamisessani!
 • Mene ajoissa nukkumaan. Kuullostaa helpolta, mutta miksi lipsun tästä niin usein… Kroppa kyllä muistuttelee seuraavana päivänä, jos unet jäävät liian lyhyiksi.
 • Vähennä lihansyöntiä ja opettele kokkaamaan kasvisruokia. Tämä kannattaa toki monesta muustakin syystä, kuin vain oman hyvinvoinnin kannalta, mutta miksi näin ruuhkavuosien keskellä siihen jauhelihapakettiin onkin niin helppo tarttua, vaikka paljon parempaa ruokaa saisi aikaan kasviksista.
 • Kaiva lenkkitossut esiin, ja aloita kävelylenkit podcasteja kuunnellen. Niin monena keväänä olen aloittanut juoksuharrastuksen, joka on sitten lopahtanut lyhyeen, joten nyt ajattelin aloittaa reippailla kävelylenkeillä. Podcasteja olenkin kuunnellut koiria lenkittäessä, ja silloin aika hurahtaa kyllä hurjan nopeasti!
 • Varmista, että saat riittävästi hyviä rasvoja. Ainakin mulla välillä muisti pätkii (ruuhkavuodet…) ja hyvät rasvat ovat supertärkeitä mm. muistille, iholle ja hermostolle. Kevään keventäjienkään ei kannata vältellä rasvoja, vaan tarkastella niiden laatua!

becel

becel

Olen aikamoinen herkkuhiiri, mutta nyt kun olen päättänyt taas pyristellä irti sokerikoukusta, on tilalle ollut kiva miettiä terveellisempiä herkkuja. Tällä hetkellä olen aivan koukussa kaikenlaisiin tahnoihin ja levitteisiin, joita on superhelppo ja nopea tehdä, ja joilla saa kivaa extraa välipalahetkiin. Herkulliset levitteet käyvät myös kivasti viikonloppujen herkkuhetkiin, jos niihin dippailee esimerkiksi ruisnachoja tai vaikka kasvistikkuja.

Kesäinen tomaatti-basilikalevite

 • 1/2 purkkia (100g) aurinkokuivattua tomaattia
 • ruukullinen basilikanlehtiä
 • 1/2 rasiaa (200g) Becel Gold

Laita kippoon pilkotut tomaatit ja muut ainekset, ja hurauta sauvasekoittimella sekaisin. Itse tykkään sekoittaa levitteen aika suurpiirteisesti, että mukaan jää sopivasti sattumia. Tämä salamannopeasti valmistuva levite on muuten myös meidän lasten herkkua!

Keveä valkosipuli-yrittilevite

 • ruukullinen lehtipersiljaa (tai yrttejä oman maun mukaan)
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1/2 rasiaa (200g) Becel Original
 • 1 purkki (250g) maitorahkaa

Saksi kippoon lehtipersilja varsineen, murskaa valkosipulin kynnet ja lisää joukkoon Becel original ja maitorahka. Hurauta sauvasekoittimella tasaiseksi levitteeksi. Tätä ohjetta on tosi helppo muunnella vaihtelemalla yrttejä ja halutessaan valkosipulinkin voi jättää pois, ja lorauttaa tilalle vaikka tilkan sitruunamehua. Täytyy kyllä varoittaa, että tähän saattaa jäädä koukkuun!

becel

Varmasti tiedättekin, että on olemassa hyviä ja huonoja rasvoja. On siis tärkeää kiinnittää huomiota siihen millaisia rasvoja käyttää, sillä hyvien rasvojen mukana saa mm. välttämättömiä omega-3 ja omega-6 rasvahappoja, joita tarvitaan mm. ihon ja silmien hyvinvointiin.

Pehmeitä, eli hyviä rasvoja saa mm. oliiviöljystä, rypsiöljystä, pähkinöistä ja avokadosta. Kovia, eli huonoja rasvoja on puolestaan esimerkiksi voissa, rasvaisessa lihassa ja juustoissa.

Becel-tuotteet on valmistettu kasviöljyistä, jotka sisältävät luontaisesti omega-3 ja omega-6 rasvahappoja, joten ne ovat hyviä välttämättömien rasvahappojen lähteitä.

Itse tykkään voin mausta, mutta haluan kuitenkin syödä terveellisesti, joten loistava vaihtoehto on kasvisöljyistä valmistettu Becel Gold, joka saa täyteläisen makunsa kirnumaidosta. Becel Gold sopii niin leivän päälle, ruuanlaittoon, kuin leivontaankin!

becel

becel

becel

Saako kevätaurinko teidät tarkastelemaan elämäntapoja?