5 + 1 MUISTUTUSTA HELLEPÄIVIIN

hellevinkit

Jos kevättä saatiin tänä vuonna odotella pitkään, niin kesä tuli sitten aivan supervauhdilla heti perästä. Ihan uskomatonta, miten monta aurinkoista ja lämmintä päivää tähän toukukuuhun on jo mahtunut, kivaa!

Vaikka kuumasti porottava aurinko onkin aivan ihana pitkän talven jälkeen, on kuitenkin muutamia juttuja, jotka kannattaa pitää helteisinä päivinä mielessä.

1. Muista aurinkovoide! Ihon suojaaminen on aivan supertärkeää, ja vaikka varmasti parasta olisikin suojata iho vaatteilla, niin ainakin meidän pikkuiset kesämiehet tykkäävät kirmata ulkona mahdollisimman vähissä vaatteissa, eli shortseissa ja lyhythihaisissa paidoissa. Vaikka muuten olen melko satunnainen luonnonkosmetiikan käyttäjä, niin aurinkorasvoissa varsinkin lasten kohdalla olen aika tarkka, että aurinkorasvassa on fysikaalinen suoja ja se on valittu joltain luonnonkosmetiikkamerkiltä (aurinkorasvajutuista lisää huomenna!).

2. Tankkaa vettä. Heikotusolo saattaa iskeä, jos ei muista juoda tarpeeksi, ja helpoiten vettä muistaa lipitellä, kun ulos ottaa jokaiselle oman vesipullon. Meillä on muutenkin yleensä lapsille aina omat vesipullot mukana, jos jonnekin kesämenoihin lähdetään, sillä tuntuu hassulle ostaa kioskeista monen euron vesipulloja, kun laukussa voi aivan hyvin kuljettaa omaa kotona täytettyä pulloa.

3. Suojaa pää. Meillä lapsilla on useimmiten pään suojana lippalakit, jolloin täytyy muistaa sipaista aurinkorasvaa myös niskaan ja korviin. Ja mulla, öö, hups… Täytyy myöntää, että vaikka omistan lippiksen, niin miellän sen itselläni enemmänkin sellaiseen sporttilookiin, kuin ihan vain helteellä pään suojaamiseen. Joku kiva lierihattu olisi kyllä mukava!

4. Syö ulkona aina kun mahdollista! Miten kivaa onkaan kattaa ruuat ulos aurinkoisella säällä, aivan kuin kaikki maistuisikin pihalla paljon paremmalle. Ja vaikka ruokia ei jaksaisi ulos kiikuttaa, on pihalle helppo kattaa tarjolle tuoreita ja raikkaita hedelmä- ja vihannesviipaleita. Ainakin meillä pikkuisiin suihin katoaa nopeasti niin vesimeloni-, kurkku-, kuin ananasviipaleetkin. Mä taas voisin rouskutella läpi kesän kaikkia ihania salaatteja, yksi kesälemppari on sopivan tulinen tacosalaatti, nam.

5. Käytä aurinkolaseja. Varsinkin lasten silmät olisi tärkeää suojata UV-säteiltä, mutta täytyy myöntää, että meidän naperoilla on harvoin aurinkolaseja silmillään. Molemmilla lapsilla kyllä on kunnolliset aurinkolasit, mutta jostain syystä lapset eivät niitä oikein jaksa pitää. Että vinkkejä kivan näköisistä, laadukkaista ja sellaisista aurinkolaseista, joita lapset tykkäävät pitää, otetaan vastaan!

6. Nauti ja pidä hauskaa! Nyt kannattaa täyttää pakastin jäätelötötteröillä, lipitellä kannuttain raikasta jääteetä, juosta kilpaa vesipyssyjen kanssa tai istahtaa vain terassille kylmä mansikkapirtelölasi kädessä. Voikohan tätä aurinkoenergiaa samalla vähän tankata niitä viileitä päiviä varten?

perheblogi

Mukavia hellepäiviä!

Ps. kuvat viime kesältä!