NÄITÄ AURINKORASVOJA SUOSITTELEN!

madara aurinkorasva

Nyt varmasti (tai ainakin toivottavasti!) kaikilla on aurinkorasvajutut mielessä, joten ajattelin kertoa meidän aurinkorasvasuosikeista.

Koska tiedän viettäväni aikaa ulkona joka päivä, aloitan aamuni AINA levittämällä kasvoille Madaran City CC voidetta. Tämä on aivan loistava uutuustuote, joka suojaa auringolta (SPF15), tasoittaa ihon väriä (tämä on siis kevyesti sävyttävä), kosteuttaa ja suojaa ilmansaasteilta. Miten nerokas tuote, ja mikä parasta, tämä ei tunnu ollenkaan aurinkorasvalta (ei siis jätä mitään lähmäistä tunnetta kasvoille!), vaan aivan kuin levittäisi tavallista sävyttävää kosteusvoidetta kasvoihin. Tämä sopii tosi hyvin meikin alle, vaikka kesällä mitään paksua meikkikerrosta ei teekään mieli laittaa. Itse pyörittelen päälle vain ohuen kerroksen mineraalimeikkipohjaa.

Ja sitten niihin vartalotuotteisiin! Jos jollekin ei ole tuttu juttu, niin aurinkorasvoja on kahdella eri systeemillä toimivia. Toisissa on kemiallinen suoja ja toisissa fysikaalinen suoja.

Kemiallinen suoja tarkoittaa sitä, että aurinkorasva imeytyy ihoon ja muuttaa haitalliset UV-säteet iholla turvalliseksi lämmöksi. Kemiallisia aurinkorasvoja ei kuitenkaan pidetä täysin turvallisina, vaan ne voivat vaikuttaa mm. hormonitoimintaan ja ovat haitallisia ympäristölle.

Fysikaalinen suoja taas tarkoittaa sitä, että aurinkovoide jää ihon pinnalle, eli aurinkovoide muodostaa ihon pinnalle suojan, joka heijastaa peilin tavoin haitalliset UV-säteet pois. Lapsille suositellaan aina tuota fysikaalista suojaa juurikin sen takia, että se ei imeydy ihoon, vaan jää ainoastaan ihon pinnalle, mistä sen voi pestä pois (ja pesua iltaisin suositellaankin).

Luonnonkosmetiikkasarjojen aurinkorasvoissa ei koskaan ole kemiallista suojaa, vaan niissä on aina fysikaalinen suoja. Lyhyesti siis: Kemialliset aurinkovoiteet ovat pahiksia ja fysikaaliset aurinkovoiteet hyviksiä. Kemiallisten etu on kuitenkin se, että ne levittyvät ja imeytyvät ihoon helposti (sehän on juuri niiden tarkoituskin), kun taas fysikaaliset jäävät ihon pintaan ja jättävät siihen usein valkoisen tahmaavan kerroksen.

Mutta tiedättekös, löysin jo viime kesänä aivan loistavan luonnonkosmetiikan aurinkovoidesarjan, joka ei tahmaa ollenkaan, eikä jätä ihoa valkoiseksi! Loistavaa!

algamaris

aurinkorasva

Suosikkini on Algamaris-aurinkovoiteet, jotka ovat meillä koko perheen käytössä. Nämä siis levittyvät tosi helposti, eivätkä jätä valkoista kerrosta iholle. Mulla on käytössä sekä 30 suojakertoimella varustettu voide, että ihana 50 suojakertoiminen suihkutettava aurinkovoide. Lapsille on oma nimenomaan lapsille tarkoitettu 50 suojakertoimella varustettu rasva.

Jos siis aurinkovoiteet ovat vielä hankkimatta, tai haluat vaihtaa kemialliset aurinkovoiteet fysikaalisiin, niin suosittelen lämpimästä näitä postauksessa näkyviä tuotteita! Nämä postauksen tuotteet ovat vielä tällä hetkellä -20% alennuksessa, joten nyt on sopiva hetki hamstrata kesän aurinkovoiteet jemmaan.

Aurinkoista viikkoa!

Sis. mainoslinkkejä
Tuotteet saatu