10 SYYTÄ RAKASTUA KOIRAMÄKEEN

särkänniemi koiramäki

Blogini lukijat varmasti tietävätkin, että olen A) aivan hulluna teemapuistoihin ja B) yksi meidän lemppariteemapuisto on ihanan läheltä löytyvä Särkänniemen Koiramäki.

Tänä vuonna on ollutkin aika ihanaa, kun kesään ollaan saatu ottaa varaslähtö toukokuun helteiden myötä, ja me ollaankin ehditty viettää Koiramäessä ihania hetkiä useampaankin kertaan. Ja mikä parasta, kesä on vasta alussa!

Mutta hei, lähtekäähän meidän mukaan tuonne tunnelmalliseen satumaailmaan näiden kuvien myötä! Samalla ajattelin kertoa teille 10 syytä rakastua Koiramäkeen.

koiramäki

särkänniemi koiramäki

koiramäki eläinpuisto

särkänniemi koiramäki

1. SATUMAINEN TUNNELMA

Niin, kukapa ei haluaisi hypätä kaurapuuronmakuisesta arjesta hattarantuoksuiseen satumaailmaan! Itse en voi vastustaa Koiramäen iloista ja satumaista tunnelmaa, jossa hyväntuulisuus tarttuu takuuvarmasti jokaiseen vierailijaan.

2. HAUSKAT PUUHAT

Meidän lasten lempparipuuhat, siis sellaiset joita ei koskaan jätetä Koiramäessä väliin, ovat kaarnaveneiden lasku vesimyllystä, liukumäenlasku Koiramäen talon uuninluukusta ja vierailu hurjassa Drakkulan linnassa (joka ei siis oikeasti ole yhtään pelottava, vaan hurjan hauska kiipeilyleikkipaikka!). Niin ja ilman lossiajelua ei olla taidettu vielä koskaan kotiin lähteä. Hauskaa puuhaa löytyy niin sisältä, kuin ulkoakin, joten tekemistä löytyy joka säälle!

koiramäki puisto

koiramäki puuhat

särkänniemen koiramäki

3. ILOISET JA LEIKKIVÄT HAHMOT

Koiramäessä hahmot ovat paljon muuta, kuin ohi vilahtavia halattavia maskotteja. Koiramäen hahmot heittäytyvät mukaan leikkiin lasten kanssa, ja päivästä riippuen lapset ovat päässeet koiramäkeläisten kanssa tarkistamaan löytyykö kanalasta munia, ruokkimaan Koiramäen eläimiä ja leikkimään perinneleikkejä Koiramäen maatilalla. Ihania ja ikimuistoisia hetkiä pikkuisille vierailijoille!

4. SULOINEN KAHVILA VON GUGGELBÖÖ

Mun lemppari! Herkkuja löytyy Hurtan hattara ja tötterö -kioskistakin, mutta Kahvila von Guggelböön tunnelmalle ei mikään vedä vertoja. Suloisesti sisustetun kahvilan vitriineistä löytyy jos jonkinmoista herkkupalaa kahvin kanssa nautittavaksi, ja lounaaksi tarjoillaan herkullista lohisoppaa.

5. KOIRAMÄEN LEIKKIMÄÄN HOUKUTTELEVAT RAKENNUKSET

Koiramäessä rakennukset eivät ole vain kulisseja, vaan niihin aivan oikeasti pääsee sisään. Leluihin saa koskea ja niillä saa oikeasti leikkiä. Viime viikolla me istuskeltiin raatihuoneessa askartelupuuhissa ja kimnaasissa saatiin hypätä suoraan yrtintuoksuiselle oppitunnille tunnistamaan erilaisia yrttejä ja kasveja tuoksujen perusteella.

koiramäen eläinpuisto

särkänniemen koiramäki

koiramäen eläinpuisto

koiramäki

6. HURMAAVA TASSUTEATTERI

Koiramäkeen tullessaan kannattaa kurkata päiväohjelma, niin silloin tietää mihin aikaan kannattaa istahtaa Tassuteatterin penkeille. Tassuteatterin hurmaavat esitykset ovat juuri sopivan pituisia perheen pienimmille, ja mukava levähdystauko isommillekin vierailijoille.

7. SULOISET ELÄIMET

No ihan parasta on tietenkin kaikki suloiset Koiramäen eläimet! Meidän kuopus odotti joulusta asti milloin päästään taas tapaamaan Koiramäen eläimiä, ja nyt pitkä odotus on palkittu. Puput, marsut, kanat, vuohet ja koiranpennut hurmaavat varmasti pienet eläinystävät, ja hellästä harjauksesta pitävät minipossut Maisa ja Pipsa saavat varmasti hymyn huulille. Kannattaa muuten kurkistaa Koiramäen päiväohjelmaan, sillä sieltä selviää milloin Maisa-possu seikkailee ankkalammella!

8. VIIMEISTELTY JA HUOLELLINEN TOTEUTUS

Kun kysyin mieheltäni (joka on myös käynyt Koiramäessä niin monta kertaa, ettei ole pysynyt laskuissakaan mukana), että mikä hänen mielestään on Koiramäessä parasta, mainitsi hän sen, miten jokainen yksityiskohta on huolellisesti mietitty ja viimeistellysti toteutettu. Enkä voinut kuin nyökytellä mukana, sillä aivan samaa mieltä olen itsekin. On mukavaa, miten täynnä hauskasti mietittyjä yksityiskohtia Koiramäki on, ja edelleen jokaisella vierailulla tulee bongattua jotain uutta, mitä ei aikaisemmin ollut vielä huomannutkaan!

koiramäen eläinpuisto

koiramäki särkänniemi

särkänniemi kausari

särkänniemi kausikortti

9. LASTEN RIEMU

Varmasti kaikkein parasta, ja suurin syy rakastua Koiramäkeen, on nähdä lasten innostuksesta tuikkivat silmät pitkin Koiramäkeä kirmatessaan. Lapset ovat vielä kotonakin muistelleet innosta puhkuen, miten Drakkula leikki heidän kanssaan peiliä, tai miten he pääsivät mukaan ruokkimaan Koiramäen eläimiä.

10. KESÄKAUSARI

Loppuun täytyy vielä mainita superkätevä Särkänniemen kausikortti, jolla pääsee myös Koiramäkeen! Koiramäkeenhän pääsee Särkänniemi-rannekkeella, Koiramäki-lipulla tai kesäkausarilla.

Meidän perheellä on kesäkausarit*, eli jokaisen teema- ja huvipuistoilijan unelmakortit, joilla aukeaa tie huvitteluihin vaikka kesän jokaiselle päivälle. Me ollaan käyty Koiramäessä ja Särkänniemessä jo monta kertaa, mutta kesä on vasta alussa, joten vielä on hyvin aikaa hommata kesän hauskin kortti, Särkänniemen kesäkausari!

visit tampere

tampere särkänniemi

visit tampere koiramäki

tampere koiramäki

koiramäki

Olipas mukavaa muistella näin viileänä kesäpäivänä meidän viime viikon aurinkoista ja helteisen kuumaa Koiramäki-päivää. Ja tiedättekö, seuraava vierailu on suunniteltu jo ensi viikolle, jee!

Lisätietoa aukioloajoista, hinnoista jne löytyy Koiramäen sivuilta.

Jokos olette ehtineet korkata huvipuistokauden?

Yhteistyössä Särkänniemi
*Kausikortit saatu Särkänniemestä