VIIMSI SPA – TALLINNAN PARAS KYLPYLÄ LAPSIPERHEILLE!

Meidän lomat on yleensä täynnä kaikenlaista puuhaa. Ollaan aivan hulluina kivoihin teemapuistoihin, tykätään kierrellä nähtävyyksiä ja auton vuokraaminen lomalla on ihan parasta, koska silloin pääsee näkemään vielä enemmän. Niin ja loman jälkeen kun tullaan kotiin, mietitään joka kerta, että pitäisi varata aina sellainen lomalta paluu loma, koska ollaan niin puhki kaikesta siitä aktiivisesta lomailusta, haha! Sellaiset lomat on kyllä ihan meidän näköisiä ja meidän mielestä superhauskoja, mutta kun lauantaina meidän oli mahis lähteä neljäksi päiväksi jonnekin, halusin vain ottaa ihan rennosti. Siis niin rennosti, että voisin vain löhöillä (ja nukkua) hotellissa koko loman ajan!

Vastoin kaikkia meidän lomailutapoja päätettiin lähteä neljän päivän kylpylälomalle ajatuksella, ettei välttämättä poistuta hotellista ollenkaan! Eikä varsinkaan suunnitella päiviin mitään muuta, kuin altaissa pulikointia ja rentoilua. Suunnattiin Tallinnan viereen Viimsiin, jossa ei oltu koskaan aikaisemmin käytykään. Viimsi Spa kuulosti aivan täydelliselle lapsiperhekohteelle, ja sitä se kyllä olikin.

Viimsi Spahan on Tallinnan satamasta noin 10 kilometrin matka, ja jos omaa autoa ei ole mukana, voi tuon matkan taittaa kätevästi taksilla, joka kustantaa vain noin 12-15 euroa. Myös bussilla pääsee Viimsiin Tallinnan keskustasta.

VIIMSI SPA

Hotelliasukkaille löytyy huoneista kylpytakit (myös lapsille, mikä oli tosi kivaa, sillä kaikissa kylpylöissä ei ole lapsille omia kylpytakkeja) ja tossut (me käytettiin kuitenkin omia släbäreitä, sillä niitä voi käyttää myös allasalueella). Pyyhkeitä ei tarvitse ottaa huoneesta mukaan, sillä kylpylän portilta saa pyyhkeet mukaansa. Pesutilojen jälkeen astellaan kylpylään, jossa ensivaikutelma on melko uimahallimainen, sillä edessä on tavallinen kuntouima-allas, sen vieressä pieni lastenallas ja poreallas.

Varsinainen kylpylä löytyy portin takaa, jossa on tunnelmallisesti valaistu allasosasto seinillä virtaavine vesiputouksineen, sekä seitsemän erilaisen saunan ihana saunamaailma. Allasalueelta löytyy myös matala uimataidottomille lapsille sopiva allas, mutta mitään liukumäkiä tai muita lastenjuttuja altaista ei löydy. Kaikissa altaissa on ihanan lämpöistä vettä, mutta niistä vesiputouksista lähtee aikamoinen melu! Vaikka allasalue on pienehkö, saa täälläkin mukavasti aikaa kulumaan, mutta se paras osuus on kuitenkin seuraavan oven takana!

viimsi spa

ATLANTIS H2O AQUAPARK

Viimsi Span vierestä löytyy hauska Atlantis H2O Aquapark, jonne perhelippu kustantaa päivästä riippuen 35-47 euroa ja oikeuttaa 3 tunnin hauskanpitoon. Myynnissä on myös lippuja, joilla voi polskutella koko päivän. Hotelliasukkaille on kuitenkin tarjolla paras diili, sillä hotellin asukkaat saavat vesipuistoon perhelipun 15 eurolla (pe-su 25 €) ja tämä oikeuttaa rajoittamattomaan vesipuiston käyttöön koko vierailun ajan! Eli tuolla yhdellä maksulla vesipuistoa voi käyttää lomailun jokaisena päivänä ja vesipuistossa saa olla niin kauan, kuin haluaa. Lippu ostetaan Viimsi Span vastaanotosta.

Hotellivieraiden ei tarvitse kulkea vesipuistoon ulkokautta, vaan Atlantikseen pääsee suoraan Viimsi Span allasosastolta, ja ovet aukeavat samalla rannekkeella, jolla kuljetaan myös Viimsi Span puolella. Eli samalla vierailulla voi puikkelehtia niin tuolla vesipuistossa, kuin vaikka Viimsi Span saunamaailmassakin.

Atlantis on samalla vesipuisto ja ”tiedekeskus”. Sieltä löytyy erilaisia altaita, 6 liukumäkeä (ja 2 pienten lasten liukumäkeä) ja erilaisia tiedepisteitä tehtävineen.

Vesipuiston isossa ja matalassa lastenaltaassa on kaksi mukavan kokoista liukumäkeä, sellaista, mitkä olivat vielä ekaluokkalaisestakin ihan kivoja (näihin taisi olla 100 cm minimipituusraja). Muuten vesipuistosta löytyy erilaisia liukumäkiä, joista osaan on 120 cm ja osaan 140 cm pituusraja. Yhteen isoon liukumäkeen pääsevät myös alle 120 cm mittaiset yhdessä aikuisen kanssa, mutta meidän vettä pelkäämätön 4-vuotias järkyttyi tuon mäen hurjasta alastulosta niin paljon, ettei suostunut siihen enää uudelleen, hups.

Ympäri vesipuistoa löytyvät tiedepisteet olivat ihan hauskoja ja idea niissä on tosi kiva, mutta harmillisen moni niistä oli epäkunnossa. Muuten Atlantiksessa oli siistiä, altaissa oli ihanan lämpöistä vettä ja lapset tykkäsivät paikasta ihan tosi paljon!

atlantis h2o

atlantis aqua park

LASTENMAAILMA

Hotellista löytyy lapsille kiva leikkipaikka, jossa on sellainen minikokoinen hoploptyyppinen kiipeilyteline liukumäkineen, pieni pallomeri, monenlaisia leluja, pelejä ja touhuttavaa. Leikkipaikan yhteydessä on myös Zoo kahvila, josta saa pientä purtavaa, ja jonka pöytiä ympäröi muutama terraario eläimineen.

Neljävuotiaalle tuo leikkipaikka oli tosi kiva, mutta koululaiselle vähän tylsähkö. Yhdessä aikuisen kanssa myös koululainen viihtyi tuttuja lautapelejä pelaillen, mutta ilman aikuista lapsi ei kovin pitkäksi aikaa keksinyt tekemistä.

Hotelliasukkaille kuuluu myös ilmainen lastenhoito, mikä tarkoittaa, että yli 3-vuotiaat lapset voi tuoda hotellin lastenmaailmaan hoitoon! Me käytettiin tätä hyödyksi ja kipaistiin yhtenä päivänä miehen kanssa hotellin aikuisille tarkoitettuun kylpyylään.

VIIMSI SPA 18+

Kylpylän aikuisille tarkoitettu 18+ alue on ihana! Sisäänpääsy on normaalisti 35 euroa/ henkilö, mutta hotellin asukkaat saavat lipun alennettuun hintaan 20 eurolla. Pääsylippu oikeuttaa kolmen tunnin oleskeluun 18+ alueella, ja tuo aika olisikin varmasti kulunut helposti, mutta me ei raaskittu pitää lapsia niin pitkään hoidossa. Niinpä sitten ”rentouduttiin” kiirehtien pisteestä toiseen, kun haluttiin nopskaa nähdä ja kokeilla kaikkea. Ihanan tunnelmallisesta ja rentouttavasta tilasta löytyy iso allas allasbaareineen, porealtaita, japanilainen onsen-kuumavesiallas, erilaisia saunoja ja lepotiloja. Mun mielestä hauskimpia olivat saunat, joissa sai tehdä itselleen mutahoitoja, tai levittää iholleen suolaa ihanassa höyrysaunassa. Kylpylässä oli myös tarjolla tuoreita hedelmiä ja vesibaari.

viimsi 18+

viimsi 18+

HOTELLI

Meillä oli kahdesta huoneesta väliovella yhdistetty tilava perhehuone, ja tämä oli kyllä tosi kiva valinta, sillä iltaisin lasten mentyä nukkumaan, sai toisella puolella pitää vielä valot päällä.

Hotellin aamiainen oli ihan jees, eli sieltä löytyi oikeastaan kaikki, mitä hotelliaamiaiselta toivookin ja lasten iloksi myös lättyjä. Silti tuo aamiainen ei ollut niin hyvä, että oltaisiin haluttu syödä samassa ravintolassa tarjoiltava buffetlounas tai -illallinen. Toki jos oltaisiin nämä etukäteen maksettu, oltaisiin varmasti ne hyödynnetty, mutta nyt saatiin valita muista vaihtoehdoista.

Hotellista löytyy kyllä muitakin ravintoloita, mutta aivan hotellin ulkopuolelta löytyy laajempi kattaus ruokapaikkoja. Ihan lähellä on mm. pieni ostoskeskus, josta löytyy iso ruokakauppa, kivoja ravintoloita ja muutamia kauppoja. Me käytiin kerran ostoskeskuksessa syömässä, mutta parina päivänä kylvettyämme itsemme rusinoiksi ei jaksettu lähteä yhtään mihinkään, vaan haettiin läheisestä pizzeriasta huoneeseen pizzat ja limut!

viimsi

viimsi

Tilavien perhehuoneiden, leikkipaikan (ja maksuttoman lastenhoidon), hotellin oman kylpylän ja aikuisten 18+ kylpylän, sekä Atlantis H2O Aquaparkin kombo oli kyllä niin loistava, että olen aika varma, että tämä on Tallinnan paras kylpylä lapsiperheille!

Ei olla kyllä ikinä ennen oltu näin rennolla ja puuhattomalla lomalla, mutta olihan tämä hauskaa, rentouttavaa ja erilaista kuin meidän reissut yleensä!

Oletteko käyneet tuolla Viimsissä?

Kylpyläkuvat: Viimsi Spa ja Atlantis H2O Aquapark