JÄNNITTÄVÄ TASKULAMPPUSEIKKAILU

Muistattekos, kun esittelin marraskuun lopulla lapsille askartelemani joulukalenterin? Mietin valmiiksi millaista yhteistä puuhaa kalenterin luukuista voisi löytyä, mutta en täyttänyt kalenterin pussukoita valmiiksi. Olen sujauttanut ”tonttuviestejä” kalenterin luukkuihin päivä kerrallaan aina vähän fiiliksen ja aikataulujen mukaan.

Kalenteri on ollut aivan superkiva, ja lapset ovat innoissaan odottaneet aina tulevan päivän puuhaa. Tähän mennessä ollaan ainakin paistettu pipareita, lainattu kirjastosta jouluisia kirjoja, käyty Koiramäen joulussa, tanssittu olkkarin lattialla tonttudiskon tahtiin ja vietetty oman perheen pikkujouluja.

Tänä aamuna luukusta löytyi viesti, jossa lupailtiin illan hämärtyessä taskulamppuseikkailua. Miten hauskan ja jännittävän kuuloista! Mutta kaikissa päivän muissa puuhissa vierähtikin niin paljon aikaa, että oli jo iltapuuhien aika, kun muistettiin taskulamppuhommat. Ei viitsitty lähteä enää ulos, joten täytyi nopskaa keksiä miten seikkailtaisiin sisällä.

Pyysin lapset yhteen huoneeseen puuhailemaan omia juttujaan ja odottelemaan, että saisin muutaman salaisuuspuuhan hoidettua. Sillä välin etsin laatikosta heijastimia, ja piilotin kaikki kymmenen heijastinta meidän kotiin. Sammutin valot ja lähdin taskulamppujen kanssa kertomaan lapsille seikkailun säännöt. Lapset pääsivät taskulamput käsissään etsimään nuo piilottamani heijastimet pilkkopimeästä talosta. Heijastimet löytyivätkin aika nopeasti, mutta kukaan ei malttanutkaan lopettaa seikkailua siihen ja jäädä syömään palkinnoksi ansaittuja pipareita, vaan uusintakierros vaadittiin heti perään. Niinpä piilotin heijastimet uudestaan vähän vaikeampiin paikkoihin ja sen jälkeen vielä kerran uudestaan. Ihan superhelppo leikki toteuttaa, mutta lasten mielestä pimeässä taskulamppujen kanssa vaeltelu oli tosi hauskaa.

Tämän leikin voisi joskus toteuttaa niinkin, että taustalla olisi jokin hauska tarina, tai palkintona voisi olla vaikka karkkipäivän karkit. Ehkäpä meillä otetaan tämä uusiksi vielä joku toinenkin ilta, vähän niinkuin se tonttudisko, jota toivottiin heti seuraavana iltana uudelleen, haha!

puuhaa lasten kanssa

Mukavaa viikkoa!