1000 TAVARAA VÄHEMMÄN – MILTÄ LUOPUMINEN TUNTUU?

karkkipurkki blogi

Kerroin teille aikaisemmin, että päätin karsia tämän vuoden aikana meidän kodista 1000 tavaraa. Haaveilen melko minimalistisesta kodista, sellaisesta, jossa kaikille tavaroille löytyy oma paikka väljästi järjestellyistä kaapeista tai laatikoista, eikä missään ole juurikaan mitään turhaa. Eikä varsinkaan mitään tavararöykkiöitä millään tasoilla!

Ajattelin aina kuun lopulla raportoida vähän miten tuo karsimishomma on edennyt ja kuinka monesta tavarasta olen luopunut. Sen verran kuitenkin jo kerron, että pelkästään tänään ihan vain pikkuisen keräsin ylimääräistä tavaraa vähän sieltä sun täältä ja lopputulos oli yli 100 karsittua tavaraa! Siis ehkä parin tunnin ajalta, enkä edes siivonnut yhtään kaappia, huh. Toki tätä määrää kasvatti aika hurjasti 55 pientä tuikkukippoa, jotka mies löysi varastosta. Nuo tuikkukipot ovat olleet koristeina meidän häissä, enkä millään voi käsittää miksi niitä on säilötty varastossa ja vielä kuskattu muutossakin mukana! Tälle 1000 tavaran karsimishaasteelle oli selvästikin tarvetta, haha!

En siis ollaankaan epäile, ettenkö saisi tuota 1000 tavaraa kasaan, vaan odotan jo malttamattomana lopullista lukua ja niitä siistejä ja tyhjyyttään hohtavia hyllylevyjä.

40+ blogi

Mutta miltä tuo tavaroiden karsiminen sitten on tuntunut? Oikeastaan suurimmaksi osaksi vain helpottavalta (ainakin vielä tässä vaiheessa)! On ollut ihana nähdä, miten kirppiskasa kasvaa (meidän eteisen lattialle aaarhg!) ja samalla tietää, että juuri sen verran on tullut kaappeihin tilaa.

Toki kaapeista on löytynyt myös sellaisia juttuja, joilla en kertakaikkiaan tee yhtään mitään, mutta en ole siltikään ollut ihan varma mitä niille tavaroille tekisin. Maltanko luopua niistä, vai jatkanko niiden jemmaamista kaapeissa, joihin en kurki taas useaan kuukauteen. Tuntuu ihan hullulle säilyttää sellaisia tavaroita! Meillä on esimerkiksi yksi iso laatikollinen vanhoja DVD-levyjä (siis aikuisten, lasten leffat pidetään kyllä tallessa), joita ei olla katsottu vuosiin, koska kaikki leffat vuokrataan iTunesista tai katsotaan Netflixistä. Miksi näistä luopuminen sitten tuntuu niin vaikealta, nehän ovat pelkkiä levyjä! Toki moneen elokuvaan liittyy muistojakin, mutta näistä luopumalla saisin taas lisää tilaa kaappeihin ja tarkoitus kyllä oli luopua nyt kaikesta sellaisesta, mitä ei oikeasti koskaan tarvitse. Hmmm… Ehkäpä luovun ainakin osasta, jos en vielä aivan kaikista malta luopua. Tarkoitus ei ole kuitenkaan luopua sellaisista jutuista, jotka sitten jälkikäteen harmittavat.

Sellaiset oikeat muistojutut on sitten tietty ihan erikseen, sellaiset tavarat tietenkin säilytetään.

Odotan edelleen malttamattomana, että ehdin kunnolla aloittaa koko tämän karsimishomman, eli pääsen purkamaan kaappien sisältöjä yksi toisensa jälkeen lattialle, ja kerään kaappehin takaisin vain ne varmasti tarpeelliset ja tärkeimmät jutut.

Ps. Miksi juuri nyt, kun olen päättänyt luopua kaikesta turhasta ja olla maltillisempi uusien tavaroiden ostamisessa, löytyy kaikenlaisia IHANIA juttuja ja vielä hyvässä alessa, yyyh!

perheblogi

Pipo Upfront // Takki Áhkkà // Huivi Selcted Femme // Housut Dr Denim // Kengät UGG

Mitenkäs muilla, onko tavaroista ollut helppo luopua?

LUE MYÖS: Voisinko luopua 1000 tavarasta?

*Sis. mainoslinkkejä