1000 TAVARAA VÄHEMMÄN – TAMMIKUUN SALDO

Kun viime vuoden lopulla tein päätöksen karsia tämän vuoden aikana meidän kodista kaikki turhat tavarat, asetin itselleni tavoitteeksi vähentää meidän kodista 1000 tavaraa. Tuo luku ei perustu oikeastaan mihinkään, se vain kuulosti sopivalle. Ajattelin, että tuon 1000 tavaran puuttumisen sitten vuoden lopulla huomaisi tyhjentyneinä hyllylevyinä, mutta luku olisi kuitenkin ihan realistinen tavoittaa.

Nyt kun ensimmäinen kuukausi on takana, ajattelin raportoida miten tämä homma on alkanut.

Olen varmaankin siivonnut ja karsinut ihan väärin, koska en ole käynyt kaappeja mitenkään järjestelmällisesti huone toisensa jälkeen läpi, vaan olen kahminut tavaroita vähän sieltä sun täältä. Keittiön kaapit kävin eräänä viikonloppuna läpi yhtä kaappiparia lukuunottamatta, mutta muuten ei ole tuntunut löytyvän aikaa siivota kokonaisia huoneita kerrallaan. Ehkäpä nyt helmikuussa tai joskus myöhemmin sellaisellekin löytyy aikaa, ja se kyllä olisikin mun mielestä kaikkein kivoin tapa siivota ja karsia tavaroita, jos voisi käydä rauhassa aina yhden huoneen kaikki kaapit ja laatikot läpi. Mutta vaikka nyt olisinkin rikkonut kaikkia siivoussääntöjä, niin luulenpa, että lopputulos on kuitenkin melko sama ja juuri ne samat tavarat tulee karsittua kaapeista, vaikka niitä sitten kahmisikin sieltä täältä aina silloin, kun sattuu ehtimään.

Että saisin tuon 1000 tavaraa tässä vuoden aikana karsittua, tarkoittaa se sitä, että joka kuukausi täytyisi luopua noin 83 tavarasta. Ja arvatkaapas mikä tammikuun saldo sitten lopulta oli?

sisustusblogi

Tammikuun saldo oli 261 tavaraa, eli yli neljännes koko vuoden tavoitteesta, huh!

Tässä vielä pieni erittely minkälaisista tavaroista luovuin tammikuussa:

  • Kosmetiikka: 65 tuotetta
  • Keittiötarvikkeet: 32 astiaa tai keittiövälinettä
  • Sisustus: 95 sisustusesinettä
  • Vaatteet: 45 vaatetta
  • Korut: 19 rihkamakorua
  • Huonekalut: 1 lipasto
  • Muut: 4 tavaraa

Aikamoinen saldo, huh! Varsinkin tuo 95 sisustusesinettä, en edes tiennyt meiltä löytyvän niin monta sisustustavaraa. Tuota määrää kyllä nosti aikalailla miehen varastosta kantama paperikassi, jonka sisältä löytyi 55 pientä tuikkukippoa, joita käytettiin koristeina meidän häissä. Mutta ilman niitäkin on tuo luku aika hurja!

En ole koskaan ollut mikään tavaroiden hamstraaja, vaan meillä on aika usein karsittu kaapeista turhia tavaroita ja mm. lasten pieneksi jääneitä vaatteita olen myynyt kirppiksellä ihan säännöllisesti. Silti sitä näköjään on kertynyt kaappeihin kaikenlaista turhaa, ja tuntuu kyllä tosi ihanalle saada noita turhia juttuja kaapeista pois.

Kuva liittyy postaukseen siten, että tuon lipaston ympärillä on oikeastaan kaikki ne karsitut tavarat, jotka olen kantanut eteisen lattialle, ja jotka eivät ole vielä päätyneet uusiin koteihin, hah!

LUE MYÖS:

Voisinko luopua 1000 tavarasta?

1000 tavaraa vähemmän – miltä luopuminen tuntuu?