LASTENHUONEEN SIIVOUSPÄIVÄ

lastenhuone blogi

Käykö teille muillekin niin, että kun olette saaneet muualta kotoa paikat järjestykseen, on toisella puolella kotia aivan kamala kaaos? Meillä oli päässyt lastenhuoneet ihan mielettömään sotkukuntoon ja vihdoin sain käytyä kuopuksen huoneen lapsen kanssa yhdessä läpi.

Koska suuri osa leluista oli jo valmiksi pitkin lattioita, päätin käydä kaikki kaapit läpi ja karsia  yhdessä lapsen kanssa kaapeista sellaiset lelut pois, joilla ei enää leikitä. Meillähän ei esikoinen ole raaskinut koskaan luopua varmaan yhdestäkään lelustaan (tai muistakaan aarteistaan, tälläkin hetkellä lapsen kaapista löytyy KEPPI, jota ei saa heittää pois. Keppi on jopa teipattu jostain kohdasta kasaan, mutta se täytyy silti säilyttää, haha!), joten oli melkoinen yllätys, että kuopus melko avokätisesti lajitteli kaapeistaan kierrätykseen joitain vanhoja lelujaan. Suuri osa oli kyllä kaikenmaailman outoa muovikrääsää, mistä en oikein edes tiedä mistä ovat meille kulkeutuneet. Niistä hampurilaisenkylkiäisleluista ollaankin lasten kanssa sovittu, ettei oteta niitä enää meille ja tämä on kyllä ihme kyllä ollut lapsienkin mielestä ihan Ok.

Saatiin kuitenkin yhden ison hyllylevyllisen verran lisää säilytystilaa lapsen huoneeseen ja samalla saatiin siivottua tasolta tavaroita kaappeihin. Ainakin meillä lapset innostuvat usein leikkimään sellaisilla leluilla, joita eivät muistaneet olevan olemassakaan, joten senkin takia on kiva siivoilla tavaraa välillä kaappeihin jemmaan ja vähän vaihdella niitä esillä olevia leluja.

lastenhuone sisustus

lastenhuone sisustus

lastenhuoneen sisustus

lastenhuoneen sisustus

Samalla kun järkkäiltiin huonetta, kannettiin huoneessa ollut ylimääräinen sänky pois ja tuotiin olkkarissa olleet Elloksen pellavaiset lattiapatjat tuonne sängyn alle. Nuo patjat ovat olleet meillä kovassa käytössä, lapset yleensä raahaavat ne lattialle kun katsellaan leffoja ja nyt tuolla sängyn alla ne toimivat mukavana lukupesänä. Ne saa sieltä kuitenkin helposti kannettua olkkariin, kun pidetään leffailtaa.

Patjat saa myös käärittyä helposti rullalle, jos niitä haluaa säilyttää pienemmässä tilassa, ja silloin tuolla sängyn alla voi säilyttää jotain muuta tai siirtää leikkejä sinne. Sängyn alaosa toimii meillä myös usein esityslavana, sillä aika usein kuopus kutsuu muun perheen huoneeseensa katsomaan esitystä ja silloin tuohon sängyn eteen on viritelty viltti esiripuksi, heh.

Nyt pitäisi vielä siivota lapsen vaatekaapista pieneksi jääneet vaatteet ja tehdä pientä kesävaatteentarvekartoitusta. Sitten onkin vuorossa isoveljen huoneen kaappien siivous ja samalla täytyy vaihtaa myös muutaman kaapin ja hyllyn paikkaa!

sisustusblogi

sisustusblogi

sisustusblogi

lastenhuone

Loppuun vielä kuva siitä miten ihanissa tunnelmissa sain tämän päivän aloittaa. Ihan mielettömän kiva aamupäivä Särkänniemessä, jossa ihana Veronica Verho tarjoili (kuvausporukan pörrätessä ympärillä) vierailleen herkullisia hodareita ja aivan älyttömän ihania popcorneilla ja kinuskikastikkeella höystettyjä pehmisannoksia, nam! Päästiin samalla myös vähän huvittelemaan ja kävin ekaa kertaa hurjassa Hypessä, iik! Edes lopussa ripotellut lumisade ei latistanut tunnelmaa, haha! Särkänniemessä kuvailtiin siis samalla Veronican luotsaamaa markkinointivideota, joka varmaan piakkoin putkahtaa ulos. Jännää!

Kivaa viikkoa!