HELPOTUSTA YRITTÄJÄN TYLSIIN HOMMIIN!

Kaupallinen yhteistyö: Finago Solo ja Suomen Blogimedia

Olen ollut yrittäjänä vuodesta 2001, eli ihan hurjan pitkän ajan! En ole varmasti kertaakaan näiden vuosien aikana miettinyt, etten haluaisi olla yrittäjä, vaan olen ollut tosi iloinen kaikista niistä yrittäjyyden hyvistä puolista, vaikka mukaan mahtuu muutamia tylsiäkin hommia.

Varmasti kaikkein parasta koko yrittäjyydessä on ollut se, että olen voinut itse luoda itselleni juuri kulloiseenkin elämäntilanteeseen sopivan työpaikan. En siis todellakaan ole tehnyt samoja töitä tuosta vuodesta 2001 alkaen, vaan olen onnekseni saanut tehdä sellaisia asioita, jotka mua kulloinkin on kiinnostanut.

Ihan parasta on myös yrittäjän vapaus, sillä voin laatia itse omat aikatauluni, ja tästä en näin 18 vuoden jälkeen kyllä osaisi enää luopua. Olen myös voinut yhdistää lastenhoidon ja työnteon helposti tekemällä töitä kotona, mikä on ollut ihan huippua ja varmasti vielä tsiljardi muutakin hyvää puolta tästä löytyy!

Mutta kyllä tähän yrittämiseen mahtuu muutamia huonojakin puolia ja yksi pakollinen tylsyysjuttu on kirjanpito! Varmasti järkevintä olisi pitää kaikki paperihommat hyvin kasassa ympäri kuukauden, mutta todellisuudessa aina kerran kuussa haalin niitä tärkeitä kirjanpitoon meneviä papereita ja kuitteja kiireisenä kasaan, puuh!

Nolona myönnän, että olen varmasti jokaisen kirjanpitäjän painajainen, sillä sen sijaan, että meiltä lähtisi kerran kuussa esimerkiksi sähköisesti hyvin järjesteltynä pakettina yrityksen kirjanpitoaineisto, on meidän kirjanpitäjä saanut kuukausittain ison kirjekuoren, jonka sisältä löytyy muovipussiin sullottu kasa yrityksen laskuja, tiliotteita, kuitteja ja muita tärkeitä (ja niin tylsiä) lippulappusia.

Mutta tiesittekös, että pienyrityksen kirjanpito hoituu aikas paljon helpomminkin? No, en tiennyt mäkään, kunnes pääsin tutustumaan pienyrittäjille suunnattuun Finago Solo kirjanpito- ja laskutusohjelmaan! Voi vitsit kun tällainen olisi ollut olemassa jo silloin 2001, kun aloitettiin!

finago solo kokemuksia

Finago Solo on siis pienyrittäjille suunnattu kirjanpito- ja laskutusohjelma, jolla hoituu oikeastaan kaikki yrityksen taloushallintohommat ja aivan superhelposti!

Parasta on myös se, että kaikkia niitä tylsyyshommia (eli kuittien keräämistä yms) voi tehdä ihan huomaamattaan muiden töiden ohessa, ja kerran kuussa nämä kaikki lähetetään sähköisesti omalle kirjanpitäjälle. Finago Solo ei ole mikään ladattava ohjelma, vaan Finago Soloon kirjaudutaan omilla tunnuksilla nettiselaimessa, eli sitä voi käyttää millä tietokoneella tai kännykällä tahansa, jolla pääsee nettiin (itse tykkään tehdä mahdollisimman paljon asioita kännykällä!). Finago Sololla on siis aivan superkätevää tehdä kirjanpitoa arkipuuhien ohessa aivan huomaamattaan, sillä esimerkiksi kuitit kannattaa aina heti samantien kuvata ohjelmaan, jolloin niitä ei tarvitse jälkikäteen muistella ja etsiä.

Samalla ohjelmalla hoituu myös laskuttaminen (tähänkin olen käyttänyt erillistä, vain laskuttamiseen tarkoitettua ohjelmaa!) ja Finago Soloon voi yhdistää myös oman verkkopankin, jolloin myös laskujen maksut ja muut tiliasiat hoituvat Finago Solo ohjelmassa. Tällöin myös tilille saapunut raha kohdentuu automaattisesti viitenumerolla oikeisiin laskuihin, mikä on aivan huippua, sillä tähän mennessä olen nämäkin käynyt itse melko vanhanaikaisesti tiliotteelta rivi kerrallaan läpi, huh.

Kerran kuussa nämä kaikki sitten lähetetään muutamalla klikkauksella omalle kirjanpitäjälle ja siellä toisessa päässä ilahtunut kirjanpitäjä ottaa vastaan kätevästi sähköisesti toimitetun kirjanpitoaineiston. Helppoa vai mitä?

Finago Solo toimii yhteen Procountor kirjanpito-ohjelman kanssa, joten jos sellainen löytyy omalta kirjanpitäjältä, voi Finago Solon ottaa helposti käyttöön.

finago solo blogi
finago solo yrittäjälle
finago solo kokemukset

Tykkään hurjasti kaikenlaisista arkea helpottavista asioista ja suosittelen kyllä Finago Soloa kaikille niille pienyrittäjille, jotka haluavat, että kirjanpito hoituu aivan huomaamatta tavallisten arkipuuhien ohessa.

No niin, siinä tuli vähän selailtua ja päivitettyä Instagramia ja samalla kuvattua parit kuitit Finago Solo ohjelmaan. Ja sitten kirjanpitotylsyyteen helpostusta saanut pienyrittäjä voikin hymyillä tyytyväisenä ja siemailla vähän lisää kahvia!

finago solo pienyrittäjä
finago solo

Aurinkoista päivää!