PARAS HERKKULÖYTÖ AIKOIHIN!

Ehkä paras kesäherkku ikinä on pavlova! Rakastan rapeaa, suussa sulavaa ja rouskuvaa marenkipohjaa, jonka päällä on kermavaahtoa ja raikkaita tuoreita marjoja, nam!

Vaikka marenkipohja on periaatteessa helppo tehdä, kunhan vain vatkaa munanvalkuaiset ja sokerin ja paistaa pohjaa (ainakin sata tuntia) uunissa, olen siihen yleensä ihan liian kärsimätön. Koska A) valkuaisten ja keltuaisten erottelu on aika rasittavaa (no nykyään mulla on kyllä siihen kätevä keittiöväline, kiitos vaan pikkusiskolle!), B) vatkaamiseen menee aivan liian kauan aikaa ja C) en todellakaan jaksa odottaa niin pitkään, kuin pohjan pitäisi olla uunissa, koska haluan jo SYÖDÄ sitä pavlovaa!

Mutta tiedättekös, mun kesä ja koko elämä on nyt pelastettu, sillä bongasin kaupasta juuri aivan superkivoja minikokoisia marenkipohjia! Näitä Tescon marenkipohjia löytyy ainakin S-marketista ja pakkauksessa on kahdeksan pikkuista pohjaa. Ja koska nämä ovat näin pieniä, niin näitähän voi hyvin syödä vaikka yhden joka päivä, eikös vain? No, tänään söin kolme. Hups!

Tällä kertaa vatkasin päälle vispikermaa ja ladoin päälle tuoreita kirsikoita, pensasmustikoita ja mansikoita. Aika ihanaa! Tykkään myös hirmuisesti kermavaahdosta, jossa on mascarponea seassa, sellaista teen seuraavaksi ja päällisiä voi vaihdella aina sen mukaan, mistä sattuu tykkäämään ja mitä on tarjolla. Aivan superhelppoa, nopeaa ja niin hyvää!

mini pavlova
mini pavlova

Maistuuko pavlova?