LUMOAVA LAUKON KARTANO

laukon kartano
laukon kartano

Jos kaipaatte mukavaa päiväretkikohdetta, ettekä ole vielä käväisseet Vesilahdella Laukon kartanossa, niin menkääpä ihmeessä käväisemään siellä!

Vaikka me asutaan vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Laukon kartanosta ja tykätään ihan hirmuisesti tehdä kaikenlaisia päiväretkiä, niin jostain syystä ei oltu tätä kesää aikaisemmin koskaan käyty paikassa. Olin kyllä kuullut siitä ja moni oli sitä kehunutkin, mutta silti meidän tuli lähdettyä sinne ensimmäistä kertaa vasta muutama viikko sitten, kun huomattiin, että siellä järjestettiin turnajaiset. Tuolloin ei ehditty sen kummemmin paikkaan tutustumaan, kunhan vaan huokailtiin ihastuksesta siinä kartanon mailla tallustellessamme, sillä paikka oli aivan upea!

Tällä viikolla tuli kuitenkin ihan loistava syy lähteä Laukon kartanolle uudestaan ja vähän paremmalla ajalla varustettuna. Laukon kartanolla järjestetään paljon konsertteja ja tapahtumia ja tällä viikolla oli vuorossa lapsille Risto Räppääjä puistokonsertti, johon mekin pesueemme kanssa suunnattiin. Konsertti oli loistava (ja kirjailijan urasta haaveileva seitsemänvuotias aivan innoissaan, kun ennen konsertin alkua kävivät myös Nopolan kirjailijasiskokset lavalla esittäytymässä). Kun oltiin lusikoitu aivan ihanat Kolmen kaverin jäätelöt ja kuunneltu konsertti loppuun, lähdettiin tutustumaan paikkaan tarkemmin.

Lapset jäivät hetkeksi leikkimään ihan mielettömän suloiseen isoon leikkimökkiin, jonka terassilta löytyi rivi keppihevosia ja esteitä, joita keppareiden kanssa sai hyppiä. Käytiin myös kurkistamassa kartanoon sisälle ja muihinkin rakennuksiin ja nähtiin mm. upeita Jukka Rintalan iltapukuja. Me ostettiin kioskista ennen konsertin alkua jäätelöt, mutta kioskeista olisi saanut myös herkullisen näköisiä vohveleita ja hodareita ja Laukon kartanosta löytyy myös Arto Rastaan luotsaama ravintola.

Lapset halusivat lopuksi vielä uudestaan leikkimökkiin leikkimään, ja ennen kotiinlähtöä myös trampoliineille pomppimaan, vaikka sellainen kyllä löytyy kyllä meidän omastakin pihasta. Oli kyllä kiva käydä tuolla ihan rauhassa ja mennään varmasti joskus taas uudelleen!

Kartanomiljöö on kyllä mitä mainoin erilaisille konserteille ja mä tykkäsin kovasti, kun tilaa oli reilusti, ja muutenkin tunnelma oli mukavan rento ja rauhallinen.

laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano
laukon kartano

Tykkäättekö te tehdä päiväretkiä?