LOMALLA SUOMESSA!

Me tykätään tehdä paljon päiväreissuja lähistölle, mutta aika harvoin lähdetään yön yli reissuille kotimaahan. Meillä on ollut tapana tehdä kerran kesässä sellainen yhden tai kahden yön kotimaanreissu (ja useammin toki kyläillään muualla Suomessa asuvien sukulaisten luona), mutta kaikki pidemmät reissut ollaan tehty aina Suomen rajojen ulkopuolelle.

Tänä kesänä lähdettiin kuitenkin ekaa kertaa ikinä viikon road tripille Suomeen!

Siinä missä ulkomaanmatkoista pulittaa iloisin mielin useita tuhansia euroja, iskee tällaisissa kotimaan lomissa ainakin mulle ihan kamala pihiys! Viikon yöpymisistä saisi maksaa helposti toista tuhatta euroa, pääsylipuista useita satasia ja sitten vielä kaikki ruuat ja mahdolliset ostokset päälle. Toki yöpymiset, pääsyliput, ruuat ja muut täytyy maksaa ulkomaillakin, mutta siellä se rahanmeno jotenkin kuuluu asiaa, ja mahdollistaa niin kivoja juttuja, ettei se harmita ollenkaan.

Ja toki kotimaassa voi varmasti lomailla paljon edullisemminkin, jos vaikka vuorkaa mökin ja viettää koko viikon siellä. Mä vaan en ole yhtään mökki-ihminen, olen aivan liian malttamaton sellaiseen (siksi me ei myöskään koskaan lomailla rantakohteissa, haha!), vaan tykkään lomalla liikkua ja nähdä eri paikkoja. Halusin muutenkin, että tämä lomareissu Suomessa olisi vähän vastaavanlainen, mitä me tehdään ulkomaillekin, eli sisältäisi autoilua, maiseman vaihdoksia ja kivoja kohteita, joissa käydä lasten kanssa.

Niinpä me pihistettiin tällä kertaa majoituksista ja valittiin lomareitti sen mukaan, että voitaisiin yöpyä mahdollisimman paljon sukulaisten luona!

Meillä on nyt menossa kolmas reissupäivä ja monta päivää on vielä edessä. Tähän mennessä kaikki on mennyt tosi mukavasti ja paljon kivoja juttuja on vasta edessäpäin! Lomailu Suomessakin voi siis olla tosi hauskaa, mutta täytyy kyllä myöntää, että mulle viikko Suomessa haahuillen ei ole kuitenkaan sama asia, kuin vaikka road trip jossain toisessa maassa uusiin paikkoihin tutustuen.

Silti voisin kyllä lähteä uudelleenkin vastaavalle reussulle jonain toisena kesänä, mutta luulen, että tullaan kuitenkin jatkossakin tekemään enemmän niitä yhden tai kahden yön minilomia Suomeen ja suunnataan pidemmille lomareissuille jatkossakin Suomen rajojen ulkopuolelle.

Ai niin! Kuten varmasti kuvista osasitte päätelläkin, oli meidän eka kohde Ähtärin eläinpuisto! Pandakaverukset Pyry ja Lumi olivat juuri niin ihania, kuin olin ajatellutkin ja koko eläinpuisto mukavasti uudistunut sitten viime kerrasta, josta onkin jo yli 30 vuotta aikaa, haha!

ähtäri zoo