5 + 1 SUOSIKKIA MUUMIMAAILMASSA!

Liput Muumimaailmaan saatu

Meidän kotimaan kesälomaviikko huipentui monen kivan kohteen kautta satumaiseen Muumimaailmaan, jossa vierailtiin jo viidettä kertaa!

Vaikka me ollaan vierailtu Muumimaailmassa jo monta kertaa, on paikka aina yhtä lumoava ja täynnä monenlaista ihmeteltävää ja nähtävää. Muumimaailma oli meidän kuopuksen toiveissa, kun mietittiin kesän reissukohteita ja tämä sopi mulle vallan mainiosti, sillä haluan nauttia näistä ihanista kohteista niin kauan, kun ne meidän lapsia kiinnostavat. Luulenpa, että muutaman vuoden päästä isojen koululaisten kanssa kesäkohteet ovat sitten jo aivan toisenlaisia!

Mutta arvatkaapas, mitkä olivat meidän suosikit Muumimaailmassa tällä kertaa? No, lähtekäähän mukaan, niin kerron teille!

muumimaailma

muumimaailma vinkit

muumimaailma vinkkejä

Satupolku

Kuopus, jonka toiveesta oltiin Muumimaailmaan tultu, halusi aivan ensimmäisenä päästä Mörön luolalle, joten suunnattiin ekaksi Satupolulle. Muistan, että viime kesänäkin vietettiin kuopuksen toiveesta pitkä tovi mörköä tuijotellen, silloin lapsi ei olisi halunnut lähteä mörön luota ollenkaan pois, sillä lapsi arveli mörön olevan kovin yksinäinen luolassaan. Satupolun varrelta löytyy myös Noidan mökki, yksinäiset vuoret ja jännittävät Hattivatit. Satupolku on kyllä munkin lemppareita Muumimaailmassa ja puiden varjostamilla poluilla on mukava talsia kuumanakin hellepäivänä.

Niiskun keksintöpuisto

Aivan uutena juttuna tänä kesänä tuolta Muumimaailmasta löytyy Niiskun keksintöpuisto! Tästä meidän lapset tykkäsivät aivan hirmuisesti, vaikka kuopus ei millään meinannutkaan käsittää, miten Papan laiva ei ole enää tutulla paikallaan.

Uutena oli myös taikasimpukat, eli simpukat, jotka rannekkeita vilauttamalla tekivät erilaisia taikoja! Simpukoita löytyi tuolta Niiskun keksintöpuistosta, sekä Muumitalosta.

Niiskun keksintöpuistosta löytyvä raketti oli kuitenkin kaikkein hauskin juttu meidän lasten mielestä, siellä käytiin kuuntelemassa lähtölaskentaa varmaan sata kertaa, haha!

muumimaailma

muumimaailma

niiskun keksintöpuisto

Mamman keittiö

Muumimaailmasta löytyy mukavan paljon erilaisia ruokapaikkoja ja herkkukioskeja, joista meidän suosikki on Mamman keittiö. Siellä on tarjolla kivan monipuolinen buffetlounas, josta löytyy niin salaatteja, erilaisia lihoja, kasvisvaihtoehtoa ja vaikka sun mitä. Aikuisilta hinta on mun mielestä vähän korkea, mutta lapset taas syövät tosi edullisesti. Buffet on lasten kanssa aina hyvä valinta, sillä silloin jokainen saa kerätä lautaselleen juuri ne omat suosikit. Mamman keittiössä kuuluu aikusille myös kahvi samaan hintaan, joten lounastelun päätteeksi on mukava hörppiä kahvit vaikka ravintolan terassilla.

Meillä on muuten aina mukana lapsille pientä evästäkin, mutta ainakaan mä en jaksa seikkailla koko päivää pelkkien naposteltavien voimin, vaan kaipaan myös lämmintä ruokaa ja pientä levähdystaukoa, että jaksan taas posottaa pitkin saaren lumoavia polkuja.

Huilipuisto

Vähän yllättäen yksi tämän kertaisista lemppareista oli Nuuskamuikkusen leirin takaa löytyvä Huilipuisto! Koululainen ihastui kovasti Huilipuiston riippumattoihin ja toivoo nyt sellaista kotiinkin, heh.

Vasta myöhemmin hoksasin, että me oltiin kyllä vähän hölmöjäkin. Annettiin lasten leikkiä tuolla Huilipuistossakin, enkä tullut silloin ollenkaan ajatelleeksi, että siellä saattaa joku olla aivan oikeasti päivänokosilla! Toivottavasti kukaan ei häiriintynyt meidän touhuista ja taidettiin onneksi jatkaa matkaakin siitä melko nopskaa.

muumimaailma

muumimaailma

Tunnelma

Mun suosikki oli kyllä se, miten mukava ja satumainen tunnelma tuolla Muumimaailmassa oli, siitäkin huolimatta, että väkeä oli heinäkuisena sunnuntaina aivan hurja määrä liikenteessä ja aurinko porotti paahtavasti pilvettömältä taivaalta.

Ruuhkaisena päivänä Muumitalolla on takuuvarmasti tungosta, mutta muualla saaressa oli silti mukavan väljää. Vaikka ollaankin käyty Muumimaailmassa monta kertaa ennenkin, ei me siltikään maltettu jättää Muumitaloa väliin, vaan ängettiin kuumaan taloon muiden uteliaiden mukana. Me kierrettiin talo kuitenkin aivan pikavauhtia läpi ja jatkettiin päivän viettoa väljemmillä paikoilla. Vinkkinä ensikertalaisille, että Muumitalolle kannattaa suunnata heti Muumimaailman porttien auettua, silloin siellä on vielä mukavasti tilaa tutkia paikkoja kaikessa rauhassa.

Paljasjalkapolku

Tätä lapset olivat kovasti odottaneet, joten Nuuskamuikkusen leirin lähettyviltä löytyvällä Paljasjalkapolulla talsittiin edestakaisin varmaan sata kertaa, haha! Kengät vain kainaloon, tai polun päähän, ja paljain varpain astelemaan pikkuisille kiville, hiekalle, veteen ja nurmikolle.

Nuuskamuikkunen käveli meitä vastaan juuri, kun oltiin tulossa Paljasjalkapolulle, joten tällä kertaa tutustuttiin Nuuksamuikkusen leiriin ihan omin päin ilman huuliharpun säestystä.

Olipas meillä taas aivan hirmuisen mukava päivä Muumimaailmassa. Hei vaan Muumipeikko, Nipsu, Noita, Mörkö ja muut Muumilaakson asukkaat, nähdään taas ensi kesänä!

muumimaailma
muumimaailma

muumimaailma
muumimaailma

muumimaailma kokemuksia

Mukavaa viikkoa!