HELPPOA KASVISRUOKAA: SHAKSHUKA

shakshuka ohje

Nyt kun arki on taas alkanut, ja lapset saavat koulussa ja päiväkodissa lounaan, en todellakaan jaksa kokkailla itselleni mitään ihmeempää. Usein kasaan nopean salaatin niistä aineksista, joita jääkaapista löytyy, tai syön jotain muuta tosi helppoa. Sellaista, mikä ei vaadi hellan edessä seisoskelua!

Sain joskus äidiltäni Shakshukan ohjeen, josta olen muokannut sellaisen kahdelle aikuiselle lounaaksi sopivan kokoisen annoksen. Tämä ei ole mikään maailman nopein ruoka, mutta ihanan helppo valmistaa, ja vaikka ruokaa tarvitseekin odotella hetken aikaa, valmistuu se pienen pilkkomisen jälkeen vähän kuin itsestään. Loistavaa! Mulla on myös ollut joku ihmeellinen himo korianteriin tässä viime aikoina (tiedän, osa ei voi sietää sitä!), ja sekin sopii tosi hyvin tämän ruuan kanssa.

Jos kaipaat kivaa ja helppoa kasvisruokaohjetta, niin nappaa tästä sellainen! Tästä satsista syö kaksi aikuista, mutta tuplaamalla ohjeen, saat luonnollisesti ruokaa isomman määrän. Meillä tätä on syöty lounaaksi esim. patongin kanssa, ja toimii varmasti tosi hyvin esim. brunssilla!

Shakshuka:

Öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1-2 valkosipulin kynttä (ei pakollinen)
3 isoa tomaattia
1 paprika
1/4 tölkkiä tomaattimurskaa
1 dl kikherneitä (ei pakollinen, mutta näiden kanssa vähän ruokaisampi)
1 tl hunajaa
3 kananmunaa
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
sopiva ripaus caynnepippuria
suolaa ja pippuria
(korianteria)

Tee näin:

Kuullota öljyssä pannulla pilkottu sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle jeera, kurkuma, paprikajauhe ja cayennepippuri. Lisää pilkottu paprika ja kuutioitu tomaatti. Lisää tomaattimurska, huuhdotut ja valutetut kirkherneet ja hunaja. Anna hautua miedolla lämmöllä vartin verran.
Riko päälle kananmunat ja anna hautua kannen alla kypsäksi (tai tee kuten minä teen, eli kippaa koko seos uunivuokaan, riko päälle kananmunat ja laita vuoka 200 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi).
Ripottele päälle suolaa, pippuria ja korianteria.

Ja sitten vain haarukoimaan ruoka parempiin suihin!

shakshuka ohje helppo

Lue myös:

Helppoa kasvisruokaa arkeen!
Helppoa kasvisruokaa: Ihana linssikeitto!

Mitä sä söit tänään lounaaksi?