NUOTIOPAIKKA TERASSILLE!

Kaupallinen yhteistyö: Ellos

Muutama vuosi sitten, kun laajennettiin pikkuisen meidän terassia, sain mielestäni nerokkaan idean: rakennetaan terassin yhteyteen hiekkalaatikko!

Mun mielestä terassiin kiinni rakennettu hiekkalaatikko oli hauskan näköinen ja pienten lasten leikkejä oli mukava ja helppo vahtia, kun sai itse istuskella mukavasti terassilla. Ainut vaan, että hiekka ei todellakaan pysynyt pelkästään hiekkalaatikossa, vaan sitä oli koko terassi täynnä! Hiekkaa kulkeentui terassille pikkuisten lenkkareiden pohjissa, sitä lensi sinne vahingossa leikin tiimellyksessä ja joskus jostain syystä joku päätti vain kipata hiekkaämpärillisen hiekkaa keskelle terassia. Aargh!

Tänä keväänä päätettiin, että siirretään hiekkalaatikkoleikit kokonaan pois terassilta. Tarkoituksena oli tilata joku tavallinen hiekkalaatikko pihan perälle (mahdollisimman kauas terassista, heh), mutta hiekkalaatikon sijaan klikkasinkin ostoskoriin keinut, joista onkin ollut paljon enemmän iloa!

Vanhan hiekkalaatikon paikalle täytyi keksiä jotain muuta, ja ajattelin, että siihen laitettaisiin joitain istutuksia, aivan kuten terassin toisellakin puolella on, mutta miehellä olikin paljon hauskempi idea. Tehdään siihen oma nuotiopaikka!

takka pihaan
takka pihalle
nuotio terassille

Retkeily on ihan parasta, mutta miten hauskaa olisi paistaa makkaraa tai vaahtokarkkeja omalla takapihalla, tai istuskella vain katsomassa rätisevää tulta hämärtyvässä syysillassa.

Googlailtiin monenmoisia vaihtoehtoja tulipaikaksi ja päädyttiin yksimielisesti tähän Elloksen edulliseen ulkotakkaan* (tämä on muuten alessa nyt!!).
Simppeli tummanharmaa takka sopii hyvin meidän terassin tyyliin ja kevyt takka ei vaadi sen kummempaa asennusta, kunhan vain nostettiin paikalleen. Takka ei siis ole mitenkään ”kiinni”, vaan sen voi halutessaan siirtää vaikka johonkin toiseen kohtaan tai ottaa tarvittaessa kokonaan pois.

Vaikka se hiekkalaatikko oli tietenkin lapsille kiva myös, on tästä nuotiopaikasta iloa ihan koko perheelle, eikä keneltäkään lähde järki sen jatkuvan terassin lakaisun ja pesun kanssa, huh!
Voi olla, että ensi kesälle laitetaan kuitenkin se hiekkalaatikkokin (sinne pihan perälle tietty!), sillä mun mielestä on kivaa, että omasta pihasta löytyy monenmoista puuhaa lapsille.

Terassi on kuitenkin nyt tämän kesän osalta valmiina ja tykkään kyllä hurjasti, miten monipuolinen se nyt on. Tilasin samalla pehmusteet* tuohon puutarhakeinuun, joten siinä on mukava köllötellä, terassilla voi syödä ja grillailla ja nyt myös retkeillä ja paistaa vaikka vaahtokarkkeja!

takka ulos

ulkotakka
takka pihalle

Pst! Elloksella vielä muutaman päivän ajan kodinvalikoimasta (myös merkkituotteista ja huonekaluista!) -20% ale! Kurkkaa valikoima täältä!

*Saatu Ellokselta
Sis. mainoslinkkejä