KUUKAUDEN KOTIMAINEN: MUKAVA MARIKA

Neulomo marika

Muistatteko vielä, kun joskus aloitin Kuukauden kotimainen -postaussarjan? En minäkään! Unhodin nimittäin koko jutun sen ekan osan jälkeen. Mutta ehkäpä vieläkään ei ole liian myöhäistä jatkaa tuota postaussarjaa, toivottavasti tästä eteenpäin kuukausittain.

Tämän kuukauden kotimaisena täällä blogissa saa luvan olla tämä aivan älyttömän mukava mekko!

Koska teen töitä kotona, olen suurimman osan aikaa näiden tuttujen seinien sisällä. En silti halua kulkea missään pieruverkkareissa, vaan musta on mukava pukeutua kotonakin kauniisiin vaatteisiin, mutta aivan supertärkeää on, että vaatteet ovat päällä mukavat ja rennot. Sen takia mut useimmiten löytääkin täältä mekoissa ja sukkahousuissa tai leggareissa.

Harmillisesti osa mun mekoista oli kesän aikana jotenkin tosi oudosti kutistunut tuosta mahan ja lantion kohdalta (enkä siis ole raskaana, vaan ilmeisesti näin nelikymppisenä kehoni ei enää pidäkään jokapäiväisestä herkuttelusta, höh), joten tilasin muutaman uuden mekon syksyä ja talvea varten. Toivon toki, että saan nuo vanhatkin mekot vielä takaisin käyttöön, mutta en todellakaan ajatellut ottaa siitä mitään stressiä!

Yksi näistä uusista syysmekoista on tämä aivan ihana kotimaisen Neulomon Marika-tunika kauniissa kanelin sävyssä. Livenä tämä on siis pikkuisen ruskeampi, kuin näissä kuvissa. Katselin näitä jo kesällä, jolloin mekkoa oli muistaakseni sinisenä ja vihreänä, mutta nyt syksyllä ihastuin tähän kaneliin aivan hurjasti. Tätä näyttäisi tulleen nyt myös kauniina sammaleen värisenä, näytti tosi kivalle sekin!

Tykkään kovasti mekon rennosta mallista ja noista kyynärpäille ulottuvista hihoista. Hihanmitta on kätevä siksikin, että samaa mekkoa voi pitää kesälläkin!

neulomo marika
kotimaiset vaatteet
kotimaiset vaatemerkit

Aika monet kotimaiset merkit ommellaan muualla, kuin Suomessa ja tämä on mun mielestä ihan Ok. Useimmat merkit kuitenkin käyttävät eurooppalaisia tehtaita.

Ilokseni näiden Neulomon tuotteiden kotimaisuusaste on aivan huikea, sillä heidän sivuillaan kerrotaan, että neulokset valmistetaan Orivedellä, pesu ja värjäys tehdään Nivalassa ja painotyöt Aitoossa. Kokoonpanotyö tehdään Tallinnassa. Tuotteiden kotimaisuusaste on huimat 85%!

Ja aivan uutena tuonne Neulomolle on tullut ennakkotilattavaksi aivan ihania neulevaatteita, jotka valmistetaan Suomessa!

Että näin sitten muina marikoina vaan touhuilen täällä kotona älyttömän mukavassa mekossa. Mitoitus näissä on muuten aika reilu, mulla on tämä mekko koossa XS, vaikka suurimmaksi osaksi käytän muuten S kokoa.

neulomo vaatteet

Lue myös: Kuukauden kotimainen: Luppaset

Kivaa päivää!