SOKERILAKKO, JOKA EI TOIMIKAAN!

SOKERILAKKO

Olen ollut ekan kerran oikeasti toimivalla ja pitkällä sokerilakolla vuonna 2016. Aikaisemminkin kyllä monesti yritin, mutta yleensä mun sokerilakko päättyi siihen, että päätin pitää sellaisen 300g irtokarkkipussin kokoisen tauon, enkä sitten lopulta enää palannutkaan lakon pariin.

Koukutun sokeriin aivan älyttömän helposti, enkä todellakaan osaa pitää mitään yhtä herkkupäivää viikossa, vaan lipsahdan helposti siihen, että syön suklaata JOKA ilta!

Tuolloin 2016 olin ilman sokeriherkkuja (ja lakkoilin myös gluteeniviljoista) monta kuukautta! Kun sitten jossain kohtaa jostain syystä maistoin palan suklaapatukasta, en jäänyt uudelleen koukkuun, vaan suklaa maistui ÄLLÖTTÄVÄN makealle. En pystynyt syömään sitä yhtä suupalaa enempää, eikä se todellakaan maistunut hyvälle. Siksipä edelleen ihmettelen, että miten sitten lopulta kuitenkin aloin taas syömään makeaa ja jäin uudelleen sokerikoukkuun, aargh!

Nyt päätin luopua jokailtaisesta suklaapatukasta ja samalla muistakin makeista herkuista aivan kokonaan ja aloitin taas kerran sokerilakon. Mutta mitä ihmettä, takana on viikko sokerittomuutta ja tämä ei toimikaan tällä kertaa ollenkaan!

Aikaisemmin mulla on ollut ekoina päivinä kamala päänsärky, nyt sitä ei ollut ollenkaan. Enkä kyllä valita, ihmettelen vain.

Yleensä olen päässyt sokerinhimosta eroon jo muutamassa päivässä (tai näin ainakin muistelen), nyt en saa mielestäni kaikkia ihania suklaapatukoita! (Eilen näin kaupassa omaa joululemppariani Wienernougata!! Ehkä tämä ei ollutkaan paras aika aloittaa sokerilakkoa)

Ennen sokerittomuus toi muhun valtavasti energiaa, nyt en kyllä huomaa jaksamisessani mitään muutosta aikaisempaan. Ehkä se energiapiikki on vasta tulossa?

Tuolloin 2016 en todellakaan tavoitellut painonpudotusta, mutta kilot karisivat silti aivan itsestään. Nyt painossani ei ole tapahtunut MITÄÄN muutosta, vaikka sellaisesta vähän salaa toivoinkin.

Ainut tuttu juttu aikaisemmista sokerilakoista on kamala NÄLKÄ!

Miksi ihmeessä tämä ei nyt tällä kertaa toimikaan? Ehkä unissakävelen ja ahmin yöt tietämättäni sokeria? Ehkä noiden tietämättäni tekemieni yövaellusten seurauksena en siis ole aikaisempaa virkeämpikään? Vai olenkohan vain malttamaton ja kaikki nuo sokerittomuushyödyt ovat vasta tulossa?

Jatkan tätä omaa ihmiskoettani ja katson saanko tutut hyödyt myöhemmin, vai joudunko toteamaan, että tämä ei vain toimi mulla enää.

keittiö sisustus

Oletko ollut joskus sokerilakossa?