HELPOT JA NOPEAT LAKUTAATELIT

lakritsitaateli

Koukutun aivan älyttömän nopeasti cokikseen ja suklaaseen. Kun huomasin, että juodaan limua ja syödään suklaapatukoita (taas) JOKA ilta (ja tuo näkyi jo mun painossakin, kraah), päätin lopettaa kaikenlaisten sokeriherkkujen syönnin. Tiedän, kuulostaa ihan kamalan tylsälle ja ankealle, mutta näköjään mä joko syön sokeria jatkuvasti, tai sitten en ollenkaan. En vain osaa sellaista sokerin kohtuukäyttöä.

Koska olen ehdollistanut itseni siihen, että iltoihin kuuluu aina jotain pientä herkkua, olen sitten cokiksen sijaan lipitellyt iltaisin smoothieta. Juu, mäkin olen yleensä tirskahdellut, kun olen kuullut jonkun herkuttelevan palalla banaania. Mutta tuo smoothie on mulla toiminut, enkä ole ihan kamalasti kaivannut sitä joka iltaista cokislasillista tai suklaapatukkaa (ihan vähän vain). Yhtenä iltana mulle kuitenkin iski kamala makeanhimo ja sitten muistin pitkästä aikaa taatelit!

Taatelit on aivan älyttömän makeita, ja niillä kyllä saa korvattua pahemmankin luokan makeanhimon. En silti välitä taateleista pelkästään sellaisenaan, vaan olen tuunannut yleensä taatelini maapähkinävoilla (tällä kombolla voi huijata itseään ja uskotella syövänsä snickersiä) tai ostanut valmiiksi suklaalla tai lakritsilla maustettuja taateleita. Varsinkin nuo lakutaatelit ovat aivan älyttömän ihania!

Muistin lukeneeni joskus, että lakutaateleita voi tehdä myös itse pyörittelemällä taateleita lakritsijauheessa ja päätin testata tätä. Ekaa kertaa ikinä en ostanutkaan valmiiksi pussitettuja kuivattuja ja maustettuja taateleita, vaan ostin paketin tuoreita taateleita ja Urtekramin raakalakritsijauhetta. Ja apua miten hyviä näistä tuli! Tuoreet taatelit ovat luonnollisesti paljon pehmoisempia ja mehukkaampia, kuin kuivatut ja tuo Urtekramin lakritsijauhe aivan mielettömän hyvää!

Jos siis etsit jotain karkkihyllyn sokeriherkkua terveellisempää makeaa naposteltavaa, niin testaa näitä!

LAKUTAATELIT

Tarvitset vain:

  • Tuoreita taateleita
  • Urtekram lakritsijauhetta

Ja näin helppo ne on tehdä:

Tee taateliin viilto ja poista kivi, leikkaa taateli puolikkaaksi (ainakin mun mielestä kokonainen taateli on turhan iso suupala) ja pyörittele lakujauheessa. Ta-daa, valmista tuli!

Sitten vain herkuttelemaan!

lakutaateli

Kivaa viikonloppua!