MITÄ KIRJOJA LAPSILLE LAHJAKSI?

Sis. mainoslinkkejä

Tänään ajattelin hoitaa loput joululahjaostokset ja kuvittelin, että homma hoituisi helpoiten, kun hurauttaisin ostoskeskukseen ja keräilisin vain kaikki tarvittavat jutut saman katon alta. Ihanan helppoa! Tai niin ainakin luulin…

Joka paikassa oli aivan älyttömästi väkeä, enkä lopulta löytänyt YHTÄÄN lahjaa, joita olin ajatellut ostaa! Kännykkäliikkeestä piti käydä ostamassa koululaiselle uusi kännykkä, mutta edullinen tarjouspuhelin ei kuulunutkaan myymälän valikoimaan, vaan oli NETTIKAUPPAtuote. Yhden lapsen toiveissa ollutta pehmolelua ei löytynyt mistään ja lopulta turhauduin, enkä jaksanut puikkelehtia ihmisten seassa kuumissa, ruuhkaisissa kaupoissa. Puuh.

Niinpä ajoin tyhjin käsin kotiin ja klikkailin kaikki joululahjat kahdesta nettikaupasta. Huh! Kännykän tilasin puhelinliikkeen nettikaupasta ja kaikki muut löytyi Adlibrikseltä!

Ostin siis pääasiassa kirjoja lahjaksi, mutta se pehmolelukin löytyi Adlibrikseltä!

Jos jollain muulla on vielä lapsille lahjoja mietinnässä, niin tässä mun kirjalahjavinkit:

TATU JA PATU

Tatu ja Patu ja kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja on tämän kirjasarjan uusin osa, ja tästäkin meidän molemmat lapset tykkäävät ihan hurjasti. Mutta eipä taida sellaista Tatu ja Patu kirjaa olla, joka ei olisi meidän lapsiin uponnut! Näitä on luettu meillä ehkä noin neljävuotiaasta alkaen ja edelleen tokaluokkalainen tykkää lukea Tatua ja Patua.

LEGO RAKENTELUKIRJAT PALIKOILLA

Kuopus toivoi ja sai synttärilahjaksi Lego, Laitteet, rakenna 11 vekotinta -kirjan ja tuo kirja on ollut kovassa käytössä. Tässä ei siis ole kovinkaan paljoa luettavaa, mutta kirja on täynnä ohjeita hauskoihin vekottimiin, joita kirjan mukana tulleilla palikoilla voi tehdä.

Nyt oli tullut myös kivan kuuloinen Harry Potter – Rakenna oma taikamaailma -kirja, josta varmasti jokainen Harry Potter fani tykkää!

Nämä on aika hauskoja, kun samojen kansien välistä löytyy kirja- ja lelulahja.

YÖKOULUN PIENI KAUHUKÄSIKIRJA

Meidän kuopus tykkää kaikesta hirviö- ja kummitusaiheisesta ja tämän Paula Norosen Yökoulu-sarjaan kuuluvan kirjan tilasin lapselle joulupakettiin. Esikoinen on kovasti tykännyt Paula Norosen Supermarsu- ja Tagli ja Telle -kirjoista, joten uskon, että tämäkin kirja on meillä tykätty. (Toivottavasti on, sillä tilasin samalla toisenkin Yökoulu-sarjan kirjan!)

NEROPATIN PÄIVÄKIRJAT

Näitä kirjoja ei ole (ainakaan mun tietääkseni) meidän koululainen lukenut, mutta näitä on niin moni kehunut, että tilasin uusimman Neropatin päiväkirjan koululaisen joulupakettiin. Moni on myös kertonut, että näistä kirjoista on innostunut myös sellaiset lapset, jotka eivät muuten ole olleet kovin innokkaita lukemaan!

100 ASIAA

Meidän koululainen tykkää kovasti kaikenlaisista lasten tietokirjoista. Lapsi osti syntymäpäivälahjaksi saamallaan kirjakaupan lahjakortilla 100 asiaa luvuista, tietokoneista & koodaamisesta -kirjan ja on sen jälkeen ahminut kaikki sarjan kirjat, joihin on kirjastossa törmännyt.

HIRVIÖIDEN GALLERIA

Meidän 5-vuotias kuopus on jo parin vuoden ajan toivonut saavansa hirviökirjan, mutta juuri sellaista oikeaa ei ole löytynyt. Kunnes lapsi bongasi jostain mainoslehdestä Hirviöiden Galleria -kirjan ja toivoi sellaisen isomummolta joululahjaksi. Tämä kirja on kyllä vähän vanhemmille tarkoitettu ja luulen, että meidän Harry Potter fani innostuu tästä kirjasta kovasti myös!

HURJAN HAUSKA UNIKIRJA

Mauri Kunnaksen kirjoista on myös meillä tykätty kovasti, ja tämäkin uutuus löytyi meidän lasten joululahjatoiveista.

LASTENROMAANIT PIENILLE KOULULAISILLE

Meidän koululainen on ahkera lukutoukka, ja parhaiten lukuinto pysyy päällä, jos lapsella on jokin kiva kirjasarja, jota lukea. Lapsen suosikkikirjasarjoja eka- ja tokaluokan aikana ovat olleet esim. Supermarsu, Geoetsivät, Risto Räppääjä, Lasse-Maijan etsivätoimisto, Kepler62, Pate ja suurimpana lempparina Harry Potterit, jotka on varmasti vähän isommille alunperin tarkoitettu. Joskus on käynyt niin, että lapsi ei olekaan innostunut jostain kirjasta, mutta kun olen sitten lukenut kirjaa iltasaduksi lapselle ääneen (tätä tapahtuu aika harvoin koululaisen kanssa ja siksi lapsi tykkää kovasti kuunnella, kun luen), on lapsi hurahtanut mukaan tarinaan. Tällä ovelalla taktiikalla ajattelin jossain vaiheessa koukuttaa lapsen Soturkissa-sarjaan, josta lapsi ei ole tähän mennessä kovin innostunut, heh.

Kantsii kurkata tuonna Adlibrikselle, sillä siellä on kivasti tarjouksia monista kirjoista (mm. Mauri Kunnaksen kirjoja oli mielettömän hyvällä alella!) ja samasta verkkokaupasta löytyy myös lelut ja lautapelitkin!

lastenhuone blogi