JOULUN SUORITTAMATTA JÄÄNEET PUUHAT

Joulu tulee stressaamattakin!
Näin olen joskus kuullut sanottavan ja kyllä, tänä vuonna todistin tämän väittämän todeksi.

En nimittäin ole ehtinyt stressaamaan tästä joulusta ollenkaan! Mulla on ollut koko joulukuu täynnä aivan muuta puuhaa ja ajateltavaa ja olen koittanut pitää kaikenlaisen joulustressailun aivan minimissä.

Mites teillä, onko kaikki alla listatut jouluasiat suoritettu?

perheblogi

PIPARIT

Tämä joulutehtävä on suoritettu, huh. Leivottiin lasten kanssa pipareita jo joulukuun alussa, mutta perinteinen piparkakkutalo jäi tänä vuonna tekemättä. Kuopus jossain vaiheessa kyseli, että tehdäänkö taas sellainen piparkakkutalo, jossa asuu Tatu ja Patu, ja olin hetken että TÄH, olenko todellakin joskus tehnyt sellaisen?? Mutta kyllä, meillä on Tatu ja Patu piparkakkumuotit ja viime vuonna tosiaankin tehtiin piparkakkutalo, jonka pihalla patsasteli nuo outolalaiset veljekset. Olen muuten ollut pari vuotta sitten esikoisen kanssa myös piparkakkuLINNAkurssilla, josta palattiin kotiin piparkakkuLINNUNPÖNTÖN kanssa, haha!

JOULUTORTUT

Jep, näitä leivottiin viikonloppuna. Omenakanelihillolla (nam) ja luumuhillolla (koska niin kai kuuluu tehdä). En käsitä miksi jotkut laittavat hillon tilalle Vihreitä kuulia, en tiedä mitään kamalampaa karkkia, kuin nuo ällöttävät vihreät marmeladipallerot, hrrr.

JOULUKALENTERIT

Rakastan joulukalentereita! Maltillisesti tein kuitenkin mulle ja miehelle yhteisen kalenterin ja esikoisen toiveesta hänelle kalenterin, jonka luukuista löytyi Pokemon-keräilykortteja. Muut saivat sitten kaupasta toivomansalaiset kalenterit.

JOULULAHJAT

Olen aina ajatellut, että olisi aivan kamalan ankeaa ja tylsää, jos jouluna ei ostettaisi joululahjoja! Mutta tänä vuonna itse ehdotin, ettei ostettaisikaan aikuisille lahjoja ollenkaan. Ja voi IHANAA, miten helpottavaa tämä on ollut. Niistä aikuisten lahjoista olisin kyllä joulustressaillut, joten aivan ihanaa, ettei tuota stressiä tullut. Lasten lahjatkin tilasin suurimmaksi osaksi netistä ja tänä vuonna jokainen paketti myös ehti ajoissa perille! Tosin pieniä kauhunhetkiä ehdin kokea, kun kirjakaupan paketin seurantatunnus näytti, että paketti on jo luovutettu (!!!), vaikka en ollut ehtinyt vielä pakettia hakea. Paketissa oli yhdeksän kirjaa, eli aika monen lapsen joululahjat, enkä olisi millään enää ehtinyt tilaamaan niitä uudestaan. En tajua miksi seurantatunnus näytti niin, sillä paketti löytyi aivan normaalisti pakettiautomaatista. Huh.

JOULUSIIVOUS

En käsitä sitä sanontaa, että ”siivoa kaapit vain, jos ajattelit viettää joulun kaapeissa”. Siis mitä ihmettä, onko ihmisillä todellakin tapana siivota kaapit jouluksi?! Joulun alla on aivan älyttömästi muutakin puuhaa, enkä käsitä, miksi kukaan alottaisi juuri silloin kaappien siivouksen. Rakastan kyllä siistiä ja puhdasta kotia (muulloinkin kuin jouluna), mutta sellainen tavallinen viikkosiivous saa riittää.

JOULUMARKKINAT

Oi että, kaikenlaiset joulutorit, -markkinat ja -tapahtumat on aivan ihania, mutta tänä vuonna en käynyt yhdessäkään. Tosin joulutorilla olisi aika paljon tunnelmallisempaa kierrellä, jos ei tarvitsisi loikkia vesilätäkköjen yli, vaan jalkojen alla narskuisi valkea lumi.

JOULUKUUSI

Nonni. Tämä joulutehtävä on suorittamatta ja se vähän harmittaa. Tosin meidän olisi tarvinnut ostaa uusi joulukuusi, enkä ole ehtinyt sitäkään katsella. Onneksi olkkarissa on kuitenkin sellainen miniminikuusi, jonka lapset saavat tänään koristella!

JOULUKUKKA

Juu, tämä olikin ihanan helppo joulutehtävä. Hyasintteja löytyi kätevästi ruokakaupasta, joten jouluntuoksua on leijaillut keittiönpöydän ympärillä jo hyvän aikaa.

JOULUSUKLAAT

Mä oon todellakin yrittänyt vältellä suklaan (ja muidenkin herkkujen) syöntiä, mutta taidan olla tässä aivan toivoton. Jonain päivänä ostin kolme suklaarasiaa, jotka oli tarkoitus paketoida joulupaketteihin, mutta ennen kuin ehdin kääriä rasioita paperiin, olin jo syönyt kaksi niistä. Jep.

TONTTUOVI

Tämä löytyy! Vaikka sen aitoutta kyllä kovastikin kyseenalaistettiin. Tonttu on ollut vähän laiskanpuoleinen, eikä ole kovinkaan usein muistanut lapsia kirjeellä, mutta jokainen kirje on kyllä otettu vastaan sitäkin suuremmalla riemulla. Yleensä kirjeissä on luvattu jotain mukavaa puuhaa tai ylläriä, mutta yhdessä kirjeessä tonttu harmitteli, miten rumasti oli kuullut lasten puhuvan toisilleen ja määräsikin lapset ensin kehumaan itseään, sitten toisiaan. Lapset ottivat tehtävän ihanan tosissaan ja lopulta kikatellen keksivät vaikka minkälaisia kehuja toisistaan ja mä mietin, että voisikohan tällainen lapsia komenteleva tonttua asua meillä ympäri vuoden?

JOULULAULUT

Nyt täytyy tunnustaa, että olen jotenkin UNOHTANUT kuunnella joulumusaa! Ehkä tämän ehtii korjata vielä automatkalla joulunviettoon. Hups.

JOULULEFFA

Tämä PITI jo joku ilta tehdä, mutta jäi sitten kuitenkin katsomatta. Kai joululeffan voi katsoa joulun jälkeenkin?

KYNTTILÄT

Tänä vuonna löysin korkeita LED-kynttilöitä, ja niitä on ”poltettu” välillä yötä päivää. Ainakin aina iltaisin. Ihanan helppoa, huoletonta ja turvallista! Ja ihan kiva tunnelma tulee LED-kynttilöistäkin, vaikka aidoissa toki on vähän erilainen fiilis.

JOULUNVIETTO

Oi kyllä! Vaikka paljon jouluasioita jäi tällä kertaa suorittamatta, en voisi olla enempää innoissani siitä, että tänään päästään joulunviettoon! Me vietetään joulua aina isolla porukalla, ja se, että saadaan kokoontua kaikki pitkästä aikaa yhteen, syödään ihanaa jouluruokaa (rakastan jouluruokaa!) ja katsellaan, miten täpinöissään lapset ovat joulupukista ja joulusta, on tuhat kertaa tärkeämpää, kuin yksikään joulutori, ostamatta jäänyt aikuisten joululahja tai kuuntelematta jäänyt joululaulu.

IHANAA, STRESSITÖNTÄ JA RAUHALLISTA JOULUA!

Psst! Jos alehommat on jo mielessä ja ostoslistaa laadittu, niin kurkkaahan Ellokselle*. Siellä on alet jo hyvässä vauhdissa, aleprossat kohdillaan (jopa -70%!!) ja valikoimakin parhaimmillaan! Kauppaan pääset tästä*.
*mainoslinkki