HURMAAVA KISSAKAHVILA PURNAUSKIS

kissakahvila tampere

Haluttiin tehdä eilen jotain kivaa koko perheen kanssa yhdessä ja mietittiin, mikä olisi sellainen paikka (jossain ihan lähellä), jossa ei olla vielä koskaan ennen käyty.

Koska mulla on kauhea ihan-mitä-vaan-kuume (koiria, kissoja, pupuja, vauvoja, ihan mitä vain siliteltävää ja sylissä pideltävää!), ehdotin, että lähdettäisiin testaamaan Kissakahvila Purnauskis.

Pupukahvilassa me ollaankin käyty useamman kerran, mutta aivan samoilta nurkilta löytyvä kissakahvila oli jäänyt meiltä käymättä kokonaan.

Melkein jo tunsin pehmoiset tassut käsissäni ja karhean kielen poskellani, enkä siinä innoissani hoksannut ollenkaan, että Kissakahvila Purnauskis on (ainakin viikonloppuisin) niin suosittu, että sinne kannattaisi tehdä pöytävaraus! Onneksemme lähes täydestä kahvilasta löytyi juuri meidän poppoolle sopiva kolonen, jossa ehdittäisiin istuskella noin 50 minuuttia, ennen kuin pöydän varanneet asiakkaat tulisivat kahvilaan.

50 minuuttia kuulostikin juuri sopivalle ajalle hörppiä kahvit, syödä jäätelöt ja rapsutella ihania kissoja, joista ensimmäinen tulikin meitä heti oven suuhun uteliaana tervehtimään.

Meidät opastettiin riisumaan kengät ja ulkovaatteet eteiseen ja samalla meille kerrottiin, että kahvilaan on viiden euron ”rapsuttelumaksu” jokaista asiakasta kohden. Oho, en ollut huomannutkaan tätä, kun automatkan aikana selailin kahvilan nettisivuja.

Ihanan tunnelmallisessa kahvilassa tuntui olevan suloisia kissoja joka puolella. Kahvilassa asustelee kahdeksan oikeaa kissaa, ja tämän lisäksi koko kahvila on sisustettu kaikenlaisella kissa-aiheisella rekvisiitalla. On kissapatsaita, -tauluja ja vaikka mitä. Vesikin kaadettiin laseihin kissanmuotoisesta pullosta (niistä samoista värikkäistä, joita mäkin 2000 luvun vaihteessa keräsin, heh).

Tilattiin kahvit ja muut herkut ja miehen ja esikoisen jäädessä pöydän ääreen istumaan, lähdettiin me kuopuksen kanssa pienelle kissakierrokselle kahvilaan. Osa kissoista loikoili tyytyväisen näköisinä omissa oloissaan, toiset taas tulivat rapsuteltaviksi ja leikitettäviksi. Yhdelle lapsi sai syöttää kissanraksuja ja erääseen pikkukissaan kuopus ihastui kovasti.

Aika ihanaa hörppiä kahvit tällaisessa pörröisessä seurassa!

kissakahvila
purnauskis kahvila
kissakahvila tampere

Vaikka monet asiat kissakahvilassa saivatkin mut kehräämään tyytyväisenä, täytyy silti pikkuisen maukua palvelun hitaudesta.

Henkilökunta oli kyllä tosi ystävällistä ja pikkuisessa kahvilassa hääräsi ainakin neljä työntekijää, mutta tästä huolimatta me odoteltiin kahveja, jäätelöannosta ja suklaakakun palaa 40 minuuttia. Mun mielestä se on aivan älyttömän pitkä aika, kun kyseessä ei kuitenkaan ollut ruoka-annokset, vaan KAHVIT, jäätelö ja kakunpala.

Pitkä odotusaika ei varmastikaan olisi harmittanut, jos meille oltaisiin heti aluksi kerrottu, että joudutaan odottamaan niin pitkään. Luulen, ettei moni muukaan ole tottunut siihen, että kahveja saa odotella yli puoli tuntia.

Mun mielestä olisi myös mukavaa, että kahvilan nettisivuilta löytyisi maininta tuosta pääsymaksusta, sillä se ei mun mielestä ole mitenkään pieni (esim. nelihenkiseltä perheeltä 20 euroa). Voihan olla, että tuo tieto sieltä löytyy, mutta ainakaan mun silmiin se ei osunut, vaikka jälkikäteenkin koitin katsella.

Mä tosin itse maksaisin kahvilan herkuista vaikka vähän enemmän, jos pääsymaksu olisi silloin pienempi. Näin kahvilassa varmasti tulisi käytä useamminkin! Pupukahvilassa onkin mun mielestä hauska systeemi, siellä on minimitilaussumma jokaista asiakasta kohden, eikä erillistä pääsymaksu pupuhuoneeseen veloiteta ollenkaan. Mutta jokaisessa kahvilassa on toki omat tapansa ja tämä ”rapsuttelumaksukin” on ihan Ok, kunhan sen vain etukäteen tietää. Eikä tuo rapsuttelumaksu varmasti muita asiakkaita haittaakaan, sen verran suosittu kahvila tuntui olevan.

Kaikesta huolimatta Kissakahvila Purnauskis oli mun mielestä aivan hurmaava, kuopus ihastui kovasti suloisiin kissoihin ja esikoinen syömäänsä suklaakakkuun. Lapset kyselivätkin jo kahvilassa, että tullaanhan tänne pian uudestaan, mutta 40 minuutin kahvin odotukseen tympiintynyt mies ei ainakaan luvannut lähteä meidän mukaan, heh.

Kahvilan idea on kyllä mun mielestä aivan huikea. Siis KISSAkahvila! Suosittelen siis kaikille, jotka pitävät eläimistä (mäkin olen koiraihminen, mutta silti kahvila ja sen kissat olivat mun mielestä IHANIA), ja kaikille, jotka kärsivät mun tavoin jostain koira-, pupu- tai vaikka kissakuumeesta. Ei tämä sitä kuumetta tietenkään poistanut, mutta mukavaa ensiapua tämä oli!

Aukioloajat ja muu info löytyy kahvilan nettisivuilta.

kissakahvila purnauskis
kissakahvila tampere
kissakahvila tampere
kissakahvila

Psst! Nappaa edellisestä postauksesta HUIKEA -40% LISÄALEKOODI naisten, lasten ja miesten ALEtuotteisiin!

Tykkäättekö tällaisista kahviloista, joissa pääsee silittelemään eläimiä?